Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα
  • [02] «Κλειδί» το πρωτογενές πλεόνασμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [03] Στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια
  • [04] Αναγκαστική προσγείωση δυο ελικοπτέρων Σινούκ του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου
  • [05] Ο ΣΕΒ καταθέτει την πρώτη ετήσια έκθεση για το επιχειρηματικό περιβάλλον
  • [06] Η Μόσχα ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Ουκρανία για διαβουλεύσεις
  • [07] Οικονομική βοήθεια μέσω ΔΝΤ, προτείνουν στο Κίεβο ΗΠΑ και Βρετανία
  • [08] Εκδήλωση για τον Β. Τσιτσάνη με αφορμή τα 30χρονα από τον θάνατό του
  • [09] Ανάδειξη μεσοβυζαντινών μνημείων σε Κύπρο και Κρήτη

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

    Γίνεται ολοκληρωμένη διαβούλευση με την τρόικα, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, για τα περισσότερα θέματα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως ότι συμφωνηθεί, θα περάσει από τη Βουλή. Σε ερώτηση για το αν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα θεωρηθούν δημοψήφισμα, ο κ. Κεδίκογλου, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικές εκλογές, αλλά δεν αλλάζουν κυβέρνηση.

    Δεν θα είναι δημοψήφισμα, όποιο και αν είναι το αποτελεσμα, έχουμε διακηρυγμένο στόχο την εξάντληση της τετραετίας. Δεν θα διακινδυνεύσουμε την πορεία της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι με όσα λέει, δείχνει ότι δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη και πως οι γίνονται οι διαβουλεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας δεν θα διστάσει να προκαλέσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

    [02] «Κλειδί» το πρωτογενές πλεόνασμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    «Το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνειδητοποίηση όλων» (σ.σ. για την πορεία της οικονομίας), τόνισε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τις ελαφρύνσεις στους πολίτες, που μπορούν να υπάρξουν με μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, απάντησε ότι «είμαι του λίγου και του ακριβούς». Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από τη Eurostat και είπε πως «θεωρώ ότι μέρος του πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό. Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη, που ο άλλος θα δει πως αίρονται οι αδικίες που έχει υποστεί». Για το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένεται να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθός του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου, πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

    Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ενιαία γραμμή την τρόικα για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης. Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ελληνική πλευρά προσέρχεται με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα, όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας πριν από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της ελληνικής πλευράς ενόψει της σημερινής έναρξης των διαπραγματεύσεων.

    Σημειώνεται πως σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, στις 16:00 και 19:00, αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

    [03] Στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες, σε όλα τα λιμάνια, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11 το πρωί, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα διοικητικά κέντρα των λιμανιών. Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης.

    Με ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ, κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών» και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, με αφορμή την παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Τετάρτη 26/02.

    [04] Αναγκαστική προσγείωση δυο ελικοπτέρων Σινούκ του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου

    Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν χθες στις 21:38, δυο ελικόπτερα τύπου Σινούκ που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, την ώρα που πετούσαν κοντά στην Ζάκυνθο, ζητώντας άδεια αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο του νησιού καθώς το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ένα από τα δύο δεν του επέτρεπε να συνεχίσει την πτήση του. Αμέσως το σήμα έφτασε στο Κέντρο επιχειρήσεων της ΥΠΑ και από εκεί ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι του Αερολιμένα Ζακύνθου.

    Τα δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στις 21:43 στη Ζάκυνθο, προερχόμενα από Ιταλία και με προορισμό τη Σούδα της Κρήτης. Τα δύο Σινούκ μετέφεραν 19 'Αγγλους στρατιώτες, οι οποίοι μαζί με το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι τους παρέμειναν τη χθεσινή νύχτα στη Ζάκυνθο, ενώ αμέσως μετά το σήμα κινδύνου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Ζακύνθου είχε κλείσει την ώρα που πραγματοποίησαν την αναγκαστική προσγείωση τα ελικόπτερα με αποτέλεσμα να προσγειωθούν χωρίς φωτισμό.

    [05] Ο ΣΕΒ καταθέτει την πρώτη ετήσια έκθεση για το επιχειρηματικό περιβάλλον

    Την πρώτη ετήσια έκθεση για την κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα θα παρουσιάσει σήμερα στις 15:00, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Η έκθεση συγκεντρώνει τα κυριότερα ρυθμιστικά και διοικητικά εμπόδια που καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα για καθεμία από τις 13 περιοχές επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με τις οποίες ασχολείται το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, αποτυπώνει δε και αξιολογεί τις πρόσφατες προσπάθειες μεταρρύθμισης. Επιπλέον, η έκθεση διατυπώνει για κάθε περιοχή συγκεκριμένες κατευθύνσεις και προτάσεις άρσης των εμποδίων. Βασικό συμπέρασμα από την πρώτη έρευνα του Βαρομέτρου είναι η έλλειψη ικανοποίησης των επιχειρήσεων από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η Δημόσια Διοίκηση.

    [06] Η Μόσχα ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Ουκρανία για διαβουλεύσεις

    Η διπλωματία της Ρωσίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποφάσισε να ανακαλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουκρανία στη Μόσχα για διαβουλεύσεις σχετικά με την «επιδεινούμενη κατάσταση» στο Κίεβο, μία ημέρα μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    «Λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης στην Ουκρανία και την ανάγκη να υπάρξει μια συνεκτική ανάλυση της κατάστασης, ελήφθη η απόφαση να ανακληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουκρανία στη Μόσχα για διαβουλεύσεις», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

    [07] Οικονομική βοήθεια μέσω ΔΝΤ, προτείνουν στο Κίεβο ΗΠΑ και Βρετανία

    Η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία εντός πλαισίων που θα τεθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη. Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λου από την πλευρά του κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν μετά την εγκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον θα επισκεφθεί σήμερα την Ουκρανία, όπου αναμένεται να συζητήσει μέτρα για την υποστήριξη της ουκρανικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μόσχα ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Ουκρανία για διαβουλεύσεις

    [08] Εκδήλωση για τον Β. Τσιτσάνη με αφορμή τα 30χρονα από τον θάνατό του

    Ο Βασίλης Τσιτσάνης (Τρίκαλα Θεσσαλίας, 18 Ιανουαρίου 1915- Λονδίνο, 18 Ιανουαρίου 1984) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα. Αν ζούσε- πριν από λίγες μέρες θα γινόταν... 99 ετών. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τον θάνατό του, με αφορμή και την επανέκδοση του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης», απόψε στις 20.00, η Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του.

    Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης θα αναφερθεί στο βιβλίο του «Ουζερί Τσιτσάνης» που κυκλοφόρησε το 2001 και θα συνομιλήσει με το δημοσιογράφο Στέλιο Λουκά.

    [09] Ανάδειξη μεσοβυζαντινών μνημείων σε Κύπρο και Κρήτη

    Τέσσερα μεσοβυζαντινά μνημεία, δύο στην Κύπρο και δύο στην Κρήτη, αναδείχθηκαν με τα έργα που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος «ΕYMAΘΙΟΣ ΦΙΛΟΚΑΛΗΣ». Στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, στο Ρέθυμνο, ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

    Τα μεσοβυζαντινά μνημεία στην Κύπρο είναι οι ναοί της Αγίας Μαρίνας Καντού και Παναγίας Κοφίνου και οι δύο του 11ου αιώνα. Στην Κρήτη είναι του Αγίου Ευτυχίου στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου και της Παναγίας στην Πατσώ Αμαρίου, επίσης στο Ρέθυμνο. Η χρηματοδότηση των έργων, που περιελάμβανε ανασκαφές, ολική αποκατάσταση των μνημείων, προληπτική συντήρηση των αποκαλυφθέντων ερειπίων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έγινε κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνική συμμετοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 February 2014 - 7:30:26 UTC