Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξε η στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια
  • [02] Νέες απολογίες στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων
  • [03] Τίτλοι τέλους για την εκπομπή του Πιρς Μόργκαν στο CNN
  • [04] Ο Β. Γιανουκόβιτς επισήμως καταζητούμενος για μαζικές δολοφονίες
  • [05] Πέθανε σε ηλικία 110 ετών η γηραιότερη επιζούσα του Ολοκαυτώματος
  • [06] Συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το δικαστήριο της Μόσχας - Σήμερα οι ποινές κατά των 8 της υπόθεσης «Μπολότναγια»
  • [07] Η Γη κρύωσε νωρίς και ο γήινος φλοιός δημιουργήθηκε πριν από 4,4 δισ. χρόνια
  • [08] Νέες τεχνικές μετατρέπουν κύτταρα του δέρματος σε κύτταρα ήπατος και καρδιάς

  • [01] Έληξε η στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια

    Στάση εργασίας πραγματοπoίησαν σήμερα οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες, σε όλα τα λιμάνια, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11 το πρωί. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα διοικητικά κέντρα των λιμανιών.

    Με ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ, κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών» και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, με αφορμή την παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Τετάρτη 26/02.

    [02] Νέες απολογίες στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

    Στην εισαγγελία Πειραιά και συγκεκριμένα στον 7ο τακτικό ανακριτή, οδηγήθηκαν σήμερα για να απολογηθούν ο υπεύθυνος πλάστιγγας του ΟΛΠ, δύο οδηγοί βυτιοφόρων και ένας πρατηριούχος που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού πέντε άτομα και συγκεκριμένο, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ένας τελωνειακός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ένα ακόμα άτομο.

    Έως τώρα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τέσσερις οδηγοί φορτηγών, ένας εργάτης ένας πρατηριούχος και μια συνιδιοκτήτρια πρατηρίου από τα συνολικά 15 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση. Στο μεταξύ, από το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να εξεταστεί η ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, που υπέβαλε στον ανακριτή, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    [03] Τίτλοι τέλους για την εκπομπή του Πιρς Μόργκαν στο CNN

    Το CNN αποφάσισε να διακόψει το τοκ σόου του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την προβολή της τελευταίας εκπομπής Piers Morgan Live on CNN, ενώ εκπρόσωπος του δικτύου δεν διευκρίνισε αν ο δημοσιογράφος θα παραμείνει στο κανάλι με κάποια άλλη ιδιότητα.

    Πηγή του CNN δήλωσε ότι ο πρόεδρος του δικτύου Τζέφρι Ζάκερ αποφάσισε την διακοπή της εκπομπής ύστερα από μία σειρά συζητήσεων με τον Μόργκαν σχετικά με το μέλλον του. Ο 48χρονος Μόργκαν δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στους New York Times ότι ως Βρετανός δεν μπορούσε πάντα να επικοινωνεί με το αμερικανικό κοινό, κάτι που φάνηκε από τις μετρήσεις τηλεθέασης της εκπομπής.

    [04] Ο Β. Γιανουκόβιτς επισήμως καταζητούμενος για μαζικές δολοφονίες

    Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες, ανακοίνωσε ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών στο Κίεβο στη σελίδα του στο Facebook. «Εχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών. Ο Γιανουκόβιτς και άλλα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα γι΄αυτό καταζητούνται» σύμφωνα με τον Αρσέν Αβάκοφ.

    Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ στην αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας και μετακινείτο με αυτοκίνητο. Αναχώρησε χθες το βράδυ φορώντας κουκούλα (μπαλακλάβα) από ιδιωτική κατοικία στην Κριμαία μαζί με συνεργάτη του προς άγνωστη κατεύθυνση, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο κ. Αβάκοφ.

    [05] Πέθανε σε ηλικία 110 ετών η γηραιότερη επιζούσα του Ολοκαυτώματος

    Μία γυναίκα 110 ετών, η οποία πιστεύεται ότι ήταν η γηραιότερη επιζούσα του Ολοκαυτώματος, πέθανε την Κυριακή στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η ¶λις Χερζ-Σόμερ, ήταν μια Εβραία μουσικός από την Πράγα με ιδιαίτερο χάρισμα στο πιάνο. Το 1943, οι Ναζί την έστειλαν μαζί με τον γιο της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίενσταντ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Τόσο ο σύζυγός της, Λέοπολντ, όσο και η μητέρα της, Σόφι, σκοτώθηκαν στο ¶ουσβιτς, ωστόσο ο γιος της επέζησε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο εγγονός της, ¶ριελ Σόμερ, επιβεβαίωσε την Κυριακή το θάνατό της λέγοντας: «Η ¶λις Σόμερ απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο κρεβάτι της κοντά στην οικογένειά της. Πολλά έχουν γραφτεί για αυτήν αλλά για όλους εμάς που την ξέραμε καλύτερα, ήταν η αγαπητή μας Τζίτζι». «Μας αγαπούσε πολύ, γελούσαμε όλοι μαζί και μας δίδαξε την αγάπη για τη μουσική. Αποτέλεσε έμπνευση και ο κόσμος μας θα είναι φτωχότερος χωρίς αυτή δίπλα μας» πρόσθεσε.

    [06] Συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το δικαστήριο της Μόσχας - Σήμερα οι ποινές κατά των 8 της υπόθεσης «Μπολότναγια»

    Η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μεταξύ των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί φωνάζοντας «Ελευθερία» έξω από το δικαστήριο της Μόσχας, όπου θα ανακοινωθούν σήμερα οι ποινές κατά των οκτώ καταδικασθέντων για επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης το 2012. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τους οκτώ κατηγορούμενους της υπόθεσης «Μπολότναγια», η οποία θεωρείται από τους επικριτές του Κρεμλίνου σύμβολο της καταστολής της αμφισβήτησης της τρίτης προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ένοχους τους κατηγορούμενους για πρόκληση ταραχών και για επίθεση κατά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της 6ης Μαΐου 2012, μία ημέρα πριν ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, μεταπηδήσει και πάλι στην προεδρία, έπειτα από μία ενδιάμεση πρωθυπουργική θητεία.

    [07] Η Γη κρύωσε νωρίς και ο γήινος φλοιός δημιουργήθηκε πριν από 4,4 δισ. χρόνια

    Η Γη ήταν μια πύρινη κόλαση μετά τη δημιουργία της, αλλά αυτή η φάση μάλλον δεν κράτησε τόσο πολύ, όσο νόμιζαν ως τώρα οι γεωλόγοι. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα -που χρονολόγησε το αρχαιότερο απομεινάρι του «παρθενικού» γήινου φλοιού ότι έχει ηλικία 4,4 δισεκατομμυρίων ετών- εκτιμά ότι η Γη κρύωσε σχετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει νερό (και τελικά ζωή) πιο νωρίς από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες, κάτι που δεν αποκλείεται να συνέβη πριν από 4,3 δισ. χρόνια.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωχημείας Τζον Βάλεϊ του πανεπιστημίου Ουισκόνσιν Μάντισον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το «Live Science», ανέλυσαν δείγματα από τα αρχαιότερα γνωστά απομεινάρια που έχουν απομείνει μέχρι σήμερα από τον πρώιμο φλοιό του πλανήτη μας. Πρόκειται για μικροσκοπικούς κρυστάλλους ζιρκονίου, που έχουν ανακαλυφθεί στην απομακρυσμένη βραχώδη περιοχή Τζακ Χιλς της Δυτικής Αυστραλίας.

    [08] Νέες τεχνικές μετατρέπουν κύτταρα του δέρματος σε κύτταρα ήπατος και καρδιάς

    Αμερικανοί ερευνητές, εφαρμόζοντας νέες τεχνικές κυτταρικού αναπρογραμματισμού, κατάφεραν να μετατρέψουν ανθρώπινα δερματικά κύτταρα σε ώριμα πλήρως λειτουργικά ηπατικά κύτταρα, καθώς επίσης σε κύτταρα του καρδιακού μυ. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής ανοίγουν νέους θεραπευτικούς δρόμους για τις ηπατικές νόσους και τις καρδιοπάθειες στο μέλλον.

    Δύο ομάδες ερευνητών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Φρανσίσκο και των βιοϊατρικών Ινστιτούτων Gladstone, με επικεφαλής τον καθηγητή φαρμακευτικής χημείας Σενγκ Ντινγκ, έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά «Nature» (για τα ηπατικά κύτταρα) και «Cell Reports» (για τα καρδιακά). Η νέα ελπιδοφόρα εξέλιξη είναι ότι οι Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν τρόπο να μετατρέπουν τα κύτταρα του δέρματος σε ηπατικά κύτταρα σχεδόν έτοιμα προς αντικατάσταση άλλων. Η μέθοδος δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα. Έως τώρα οι επιστήμονες αναπρογραμμάτιζαν τα δερματικά κύτταρα σε πολυδύναμα-βλαστικά, αλλά όταν στη συνέχεια τα μετέτρεπαν σε ηπατικά, τα τελευταία δύσκολα επιβίωναν, αφότου μεταμοσχεύονταν στο δυσλειτουργικό ήπαρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 February 2014 - 9:30:27 UTC