Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δύο προτεραιότητες στο θέμα της Ουκρανίας
  • [03] Σε εξέλιξη η διαδικασία για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ
  • [04] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - τρόικας
  • [05] Κ. Χατζηδάκης: «Έχουμε μόνο μία επιλογή: να πετύχουμε»
  • [06] Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση πρέπει να στηρίξει τη Ναυτιλία της
  • [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 835 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο
  • [08] Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 13,5 εκατ. ευρώ για φορολογική απάτη στην υπόθεση Νεϊμάρ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη

    Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη, αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο και αντιϊκά τα οποία υπάρχουν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για τις ελλείψεις εμβολίων που καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

    Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι το πρόγραμμα των εμβολίων καταρτίζεται με βάση την προηγούμενη χρονιά και αφού το 2013 ήταν μια χρονιά ύφεσης της γρίπης, τα εμβόλια που παρελήφθησαν ήταν λιγότερα, όπως και σε όλη την Ευρώπη.Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αντιεμβολιαστική νοοτροπία των πολιτών, η οποία, όπως είπε, έχει ενισχυθεί από αναφορές διαφόρων επιστημών για παρενέργειες και επικινδυνότητα των εμβολίων.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δύο προτεραιότητες στο θέμα της Ουκρανίας

    «Δύο προτεραιότητες» βρίσκονται ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας ως προς τις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

    Από τη Βουδαπέστη όπου βρίσκεται σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Visegrad και των Βαλκανίων, ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε για τις ουκρανικές εξελίξεις και σημείωσε ότι μπροστά μας έχουμε δύο προτεραιότητες, που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης και τη διατήρηση της συνοχής της χώρας. Η πρώτη αφορά το διορισμό «μιας νέας συνεκτικής κυβέρνησης που θα έχει την πραγματική δυνατότητα να προστατεύσει τη σταθερότητα και τη δημόσια τάξη».

    Η δε δεύτερη (που, όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι «προσωπική» του πρόταση, την οποία θα συζητήσει στο πλαίσιο της ΕΕ) αναφέρεται στη διοργάνωση μιας «Διεθνούς Διάσκεψης» (στην οποία θα λάβουν μέρος η ΕΕ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ, άλλοι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί και χώρες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη «διεθνή προσπάθεια») η οποία θα έχει ως αντικείμενο τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ουκρανίας. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, «προέχει να αποφευχθεί κάθε μορφή άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, η οποία θα οδηγήσει την Ουκρανία στην πραγματική καταστροφή».

    [03] Σε εξέλιξη η διαδικασία για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ

    Στις 20 Μαρτίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) με όσους από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ενώ τα όποια κενά προκύψουν, θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, υπογράμμισε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Την προσεχή Πέμπτη λήγει η προθεσμία των γιατρών να υποβάλουν αίτηση ένταξης τους στον νέο φορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, έως την Παρασκευή είχαν υποβληθεί 1389 αιτήσεις. Μόλις λήξει η προθεσμία «το σύστημα κλειδώνει» και την επομένη ξεκινάει η διαδικασία των συμβάσεων με όσους δεν κάνουν αίτηση για να συμμετάσχουν στον νέο φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας.Ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε σαφές ότι οι γιατροί που θα υποβάλουν αίτηση και δεν κλείσουν το ιατρείο τους θα αποκλειστούν από το σύστημα, χάνοντας το δικαίωμα να συμβληθούν στη συνέχεια με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ με την ενεργειά τους αυτή θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στον νέο φορέα και στους ασφαλισμένους, καθώς στην ενδιάμεση διαδικασία είναι δύσκολο να προκηρυχθούν οι θέσεις.

    [04] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - τρόικας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Σε εξέλιξη είναι, στον 7ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

    [05] Κ. Χατζηδάκης: «Έχουμε μόνο μία επιλογή: να πετύχουμε»

    «Πολλές από τις προτάσεις που υιοθετεί ο ΣΕΒ στην πρώτη ετήσια έκθεση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που μας παρέδωσε σήμερα, θα βρουν τη θέση τους στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα (2014-2020) του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης» δήλωσε ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της πρώτης ετήσιας έκθεσης του ΣΕΒ, για την κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, και με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

    Σημειώνεται ότι στην έκθεση, που συγκεντρώνει σημαντικά ρυθμιστικά και διοικητικά εμπόδια, τα οποία καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα, αποτυπώνει και αξιολογεί τις πρόσφατες προσπάθειες μεταρρύθμισης, διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις, με κυριότερη αυτή της ανάθεσης, στον ιδιωτικό τομέα, εργασιών, που σήμερα γίνονται από το Δημόσιο.

    «Η προσπάθεια να βγούμε από τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας δεν είναι εύκολη, αλλά έχουμε μόνο μία επιλογή: να πετύχουμε». Αυτό τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Έχουμε υιοθετήσει, το τελευταίο διάστημα, μία σειρά από μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που τείνουν σε μια μικρότερη παρέμβαση του κράτους, σε μία απελευθέρωση των αγορών. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία που παρουσίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο νόμος - πλαίσιο για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων. Μια παρέμβαση σφαιρική, συνολική, που αφορά σε κάθε τύπο αδειοδότησης και σε κάθε τύπο επιχείρησης».

    Διαβάστε επίσης:

    Προτάσεις του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις

    [06] Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση πρέπει να στηρίξει τη Ναυτιλία της

    Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και για να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να στηρίξει τη Ναυτιλία της, τόνισε, μιλώντας σήμερα στο 50ο Ετήσιο Ναυτιλιακό Φόρουμ «Capital link»,ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η ελληνική Ναυτιλία είναι ένας κλάδος που αντέχει σε δύσκολες εποχές, ανθεί σε καλές συγκυρίες και βοηθά την Ελλάδα και στα δύσκολα και στα καλά χρόνια και τη χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδας.

    Ο ελληνικός στόλος, υπογράμμισε, μετρά 1.551 πλοία και διατήρησε την πρώτη θέση σε χωρητικότητα, αριθμεί δε 3.428 πλοία, αντιπροσωπεύοντας το 15,56% της παγκόσμιας χωρητικότητας. Η ελληνική σημαία κατατάσσεται στην έκτη θέση διεθνώς και δεύτερη στην Ευρώπη, ο δε ελληνόκτητος στόλος εκπροσωπεί το 42,72 % της Ένωσης.

    Η ναυτιλία, συνέχισε, που σήμερα συμμετέχει στην εθνική οικονομία με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 6% του ΑΕΠ, απασχολεί άμεσα εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες ανθρώπους και λειτουργεί επ' ωφελεία πεντακοσίων χιλιάδων ανθρώπων. Ειδικότερα, η άμεση συνεισφορά του βασικού ναυτιλιακού κλάδου υπολογίζεται στα περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 3,5% του Ελληνικού ΑΕΠ.

    [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 835 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 835 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο του 2014, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 415 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πλεόνασμα 955 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία τον Ιανουάριο 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους 619 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 177 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για πλεόνασμα 719 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,450 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 353 εκατ. ευρώ ή 7,3% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού.

    [08] Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 13,5 εκατ. ευρώ για φορολογική απάτη στην υπόθεση Νεϊμάρ

    Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέβαλε 13,5 εκατομμύρια ευρώ στις ισπανικές αρχές, αφού την προηγούμενη εβδομάδα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φορολογική απάτη στη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας επέμειναν ότι δεν παραβίασαν τη φορολογική νομοθεσία και τόνισαν πως η καταβολή έγινε λόγω μιας «πιθανής διαφοράς στην ερμηνεία» για το ποσό που όφειλε ο σύλλογος μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού από τη Σάντος το περασμένο καλοκαίρι. Το ακριβές ποσό που καταβλήθηκε σήμερα ήταν 13.550.830,56 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η «Μπάρτσα» μέσω της ιστοσελίδας της, όπου υπογραμμίζει: «Ο στόχος είναι να καλυφθούν ενδεχόμενες ερμηνείες που θα μπορούσαν να δοθούν στα συμβόλαια που συντάχθηκαν στην επιχείρηση απόκτησης του Νεϊμάρ».

    Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η καταβολή σημαίνει ότι θα αποσυρθούν οι κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, τις οποίες απήγγειλε δικαστήριο της Μαδρίτης εναντίον της Μπαρτσελόνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 February 2014 - 17:30:24 UTC