Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Οn line» σειρά υπηρεσιών στους πολίτες, μέσω ΚΕΠ
  • [02] Άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για τις εκλογές, αναγγέλλει ο Ι. Μιχελάκης
  • [03] Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθ. Αθανασόπουλος
  • [04] Παντ. Καψής: Η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει πιλοτικά μέσα στον Μάρτιο
  • [05] Εφάπαξ μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, από το καλοκαίρι
  • [06] Ανάπτυξη, προβλέπει για 2014 και 2015 για την Ελλάδα η Κομισιόν
  • [07] Ρευστότητα, ύψους έως και 3 δισ.ευρώ μέσω repos, θα αντλεί ο ΟΔΔΗΧ
  • [08] Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας
  • [09] Αδυναμίες που χρήζουν άμεσων βελτιώσεων, διαπιστώνει η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις δραστηριότητες της τρόικας
  • [10] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ι. Βρούτση - τρόικας
  • [11] Ο Β. Κλίτσκο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ουκρανίας
  • [12] Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στέλνουν Γιανουκόβιτς και στελέχη του, οι Ουκρανοί
  • [13] Η τουρκική αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση του Ερντογάν
  • [14] Τουλάχιστον 11 εργάτες νεκροί στην κατάρρευση ενός υπό κατασκευή νοσοκομείου στη Μπανγκόκ
  • [15] Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βρέφη πεθαίνουν την πρώτη ημέρα της ζωής τους

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Οn line» σειρά υπηρεσιών στους πολίτες, μέσω ΚΕΠ

    Εντός της εβδομάδος θα παρέχονται πλέον «on line» από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μια σειρά από υπηρεσίες, οι οποίες μέχρι σήμερα παρέχονταν με τον παραδοσιακό τρόπο, τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προσθέτει: «Τα ΚΕΠ είναι ένας δοκιμασμένος και καταξιωμένος θεσμός στην ελληνική κοινωνία. Εκατομμύρια συμπολίτες μας εξυπηρετούνται από αυτά και ο βαθμός αποδοχής τους και ικανοποίησης από τις υπηρεσίες, που παρέχουν, είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σχέση με άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Θεωρούμε, λοιπόν, χρέος μας αυτόν το επιτυχημένο θεσμό να τον ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο, έτσι ώστε να διευκολύνουμε και τους πολίτεςκαι τις επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ». Oκ. Μητσοτάκης τονίζει ακόμη ότι «μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορούμε να συνδέσουμε το βασικό μητρώο του ΚΕΠ και με τη ΔΕΗ και με τις επιχειρήσεις τουTAXISγια τη χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), αλλά και με τη Στρατολογία, έτσι ώστε τα βασικά πιστοποιητικά Στρατολογίας να μπορούν να εκδίδονται για τους πολίτες στο λεπτό». Η δυνατότητα για την παροχή αυτών των νέων υπηρεσιών, σημειώνει ο υπουργός Διοκητικής Μεταρρύθμισης, συνδέεταιμε τον νέο νόμο για την κατάργηση υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων και επικυρωμένων αντιγράφων.

    [02] Άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για τις εκλογές, αναγγέλλει ο Ι. Μιχελάκης

    Αίρεται η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Εσωτερικών, I. Μιχελάκης, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

    Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».

    [03] Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθ. Αθανασόπουλος

    Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η παράδοση παραλαβή της φυσικής ηγεσίας. Νέος αρχηγός ανέλαβε ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, στη θέση του απερχόμενου Δημήτρη Μπαντιά. Παράλληλα, αποστρατεύτηκαν, οι δύο υπαρχηγοί Κωνσταντίνος Κουνουγέρης και Δημήτριος Τσιαδής, λόγω επιλογής νεότερού τους αξιωματικού ως αρχηγού του σώματος. Στην ομιλία του, ο νέος αρχηγός έθεσε τους στόχους της φυσικής ηγεσίας για το επόμενο διάστημα. «Στους στόχους μας για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή», είπε ο κ. Αθανασόπουλος.

    [04] Παντ. Καψής: Η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει πιλοτικά μέσα στον Μάρτιο

    «Μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει να γίνεται, πιλοτικά, η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και για τους δημοσιογράφους και το καλλιτεχνικό προσωπικό και για τους διοικητικούς και τεχνικούς» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υφυπουργός Παντελής Καψής. Πρόσθεσε ακόμη πως «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ». Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΟΙΚ με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο για τον ακριβή υπολογισμό. Αυτό είναι ζήτημα απόφασης του ΥΠΟΙΚ. Στην τηλεόραση, έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση και μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά».

    [05] Εφάπαξ μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, από το καλοκαίρι

    Εφάπαξ από το καλοκαίρι θα γίνει, σε συμφωνία με την τρόικα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Απομένει προς διευκρίνιση το εάν η συνολική μείωση θα αφορά μόνον τις εργοδοτικές εισφορές ή εάν οι εργοδότες θα «συνεισφέρουν» με 2,9% και οι εργαζόμενοι με 1%. Η τρόικα φαίνεται ότι διαφωνεί με τη μείωση των εισφορών των εργαζομένων, με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει σε σχετική ερώτηση ότι «η τρόικα κλοτσάει ακόμη σε αυτό». Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι το καθαρό κενό που δημιουργείται στα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση των εισφορών είναι τελικά πολύ μικρότερο από τον αρχικό υπολογισμό (περίπου 700 εκατ. ευρώ), καθώς προκύπτουν οφέλη τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο τελικό κενό θα καλυφθεί και με μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου να δηλώνει «εξετάζονται διάφοροι τρόποι».

    [06] Ανάπτυξη, προβλέπει για 2014 και 2015 για την Ελλάδα η Κομισιόν

    Στο 3,7% αναμένεται να φτάσει η ύφεση το 2013, ενώ ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται το 2014 στο +0,6%, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2015 στο 2,9%, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα στη δημοσιότητα. Η ύφεση στην ευρωζώνη (μέσος όρος) θα φτάσει το -0,4% το 2013 και το 2014 προβλέπεται ανάπτυξη +1,2%, η οποία θα ενισχυθεί στο 1,8% το 2015. Για την ΕΕ οι εκτιμήσεις είναι οριακή ανάπτυξη 0,1% το 2013, +1,5% το 2014 και 2% το 2015. Πτωτική θα είναι η εξέλιξη της ανεργίας στην Ελλάδα, η οποία από 26,4% το 2013 θα μειωθεί στο 25,7% το 2014 και στο 24,6% το 2015. Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί από 13,1% του ΑΕΠ το 2013, σε 2,1% το 2014 και στο 1% το 2015.

    [07] Ρευστότητα, ύψους έως και 3 δισ.ευρώ μέσω repos, θα αντλεί ο ΟΔΔΗΧ

    Ρευστότητα ύψους έως και 3 δισ.ευρώ, μέσω repos, θα αντλεί από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ο ΟΔΔΗΧ, με απόφαση Χ. Σταϊκούρα. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε: «με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα παρέχεται εξουσιοδότηση στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ως εντολοδόχου του Ελληνικού Δημοσίου, για τη σύναψη πράξεων πώλησης τίτλων διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς (repos) με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ο ΟΔΔΗΧ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει διερευνήσει και προτίθεται να προβεί σε σύναψη πράξεων συμφωνιών repos με αντισυμβαλλόμενους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

    Ειδικότερα, οι τόκοι που προκύπτουν από τις εν λόγω συμφωνίες και θα καταβληθούν από το Ελληνικό Δημόσιο αποτελούν δαπάνη (έλλειμμα) της Γενικής Κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και ισόποσο έσοδο (πλεόνασμα) των αντισυμβαλλομένων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Σε σχέση με εναλλακτικό δανεισμό μέσω έκδοσης επιπλέον ποσού Εντόκων Γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) π.χ. 100 εκατ. ευρώ, τρίμηνης διάρκειας, με επιτόκιο 3,6%, ο οποίος δε θα εντασσόταν στο ενδοκυβερνητικό χρέος, από την σύναψη repos ίσης διάρκειας προκύπτει πραγματικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 900.000 ευρώ. Αντίστοιχα για ποσό 3 δισ. ευρώ μέσω repos, το πραγματικό όφελος σε σχέση με τον προαναφερόμενο δανεισμό από την «αγορά» με ΕΓΕΔ θα ανέλθει σε περίπου 27 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία κίνηση αξιοποίησης του συγκεκριμένου εργαλείου από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου με στόχο, όταν κρίνεται απαραίτητο, να ενισχύεται η ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    [08] Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας

    «Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, που έληξε πριν λίγη ώρα. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι συζητήθηκαν μόνον δυο θέματα: το θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και οι επιπτώσεις από τη μείωση κατά 3,9% του μη μισθολογικού κόστους, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας. Για το θέμα αυτό ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις τόσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επιβληθεί η μείωση αυτή όσο και για το κόστος που αναμένεται να υπάρξει στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Συγκεκριμένα, εξετάζεται, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο η μείωση να γίνει σε δυο δόσεις, των 2,6% και 1,3% ή σε τρεις δόσεις από 1,3% εκάστη. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προτιμά η μείωση να γίνει εφάπαξ, εκτιμώντας ότι τούτη θα έχει ευεργετικές συνέπειες στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και στη μείωση της ανεργίας λόγω της μείωσης του γενικότερου επιχειρησιακού κόστους. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά, ότι θα μειωθεί και ένα μέρος του "ανοίγματος" που εκτιμάται στα 700 εκατ.ευρώ από τα έσοδα σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που θα υπάρξουν. Στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο κενό, αυτό θα καλυφθεί με τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών. Για το θέμα, τέλος, των ομαδικών απολύσεων, το ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας σημείωνε ότι μετά την πρόσφατη αλλαγή του πλαισίου που σηματοδότησε η ομόφωνη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων γι' αυτό το θέμα, ανοίγει ο δρόμος για συγκεκριμένες διευθετήσεις χωρίς να απαιτείται απαραίτητα και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

    [09] Αδυναμίες που χρήζουν άμεσων βελτιώσεων, διαπιστώνει η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις δραστηριότητες της τρόικας

    Ανάληψη ευθυνών από τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών, για την αποδοχή των εντολών της τρόικας, ζητεί με ψήφισμα της η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναγνωρίζοντας ως αναγκαία λύση για τη διάσωση των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών, την παρέμβαση της τρόικας, η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου -με ψήφισμά της, που ενέκρινε με 31 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 2 αποχές- ζητεί να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι, η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα / Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) βοήθησε τέσσερις χώρες της ΕΕ να εξέλθουν από την κρίση και να αποφύγουν τα χειρότερα. Ο τρόπος, όμως, λειτουργίας της εμπόδισε την εθνική «οικειοποίηση» των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, και έθεσε σε κίνδυνο τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Στη σχετική έκθεση για τις δραστηριότητες της τρόικας, που συνέταξαν οι ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (Αυστριακός, Χριστιανοδημοκράτης) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκος (Γάλλος, Σοσιαλιστής), παρέχονται πολλές ενδείξεις για τους τομείς που παρουσιάζουν αδυναμίες και γι' αυτούς που χρήζουν άμεσων βελτιώσεων. Οι δυο ευρωβουλευτές αναγνωρίζουν ότι οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η τρόικα ήταν «τεράστιες» και ότι επιτεύχθηκε ο άμεσος στόχος της αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας.

    Διαπιστώνεται, επίσης, ότι τα εθνικά Κοινοβούλια ήταν πολύ συχνά ανίσχυρα και «όταν ζητήθηκε η γνώμη τους, βρέθηκαν αντιμέτωπα με την επιλογή μεταξύ του χρέους τους και της αποδοχής μνημονίων, που ήταν προϊόντα διαπραγμάτευσης μεταξύ της τρόικας και των εθνικών αρχών». Πρέπει, να θεσπιστούν ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για την εξασφάλιση του κατάλληλου δημοκρατικού ελέγχου των εκάστοτε μέτρων, συμπεραίνει η έκθεση. Τα προγράμματα προσαρμογής θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα «σχέδιο Β», σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι βασίστηκαν σε λανθασμένες υποθέσεις. Τα μνημόνια συμφωνίας που στηρίζουν όλα τα προγράμματα θα πρέπει να αντανακλούν καλύτερα την απασχόληση και τις κοινωνικές πτυχές και όχι να θυσιάζονται, όπως συμβαίνει συχνά. Επιπλέον, η κάθε χώρα που υπάγεται σε πρόγραμμα θα πρέπει να επωφελείται από μια «ομάδα δράσης για την ανάπτυξη», προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι περικοπές του προϋπολογισμού θα συνοδεύονται από μέτρα ευνοϊκά για την ανάπτυξη. Τέλος, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, των εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να διασφαλίζεται η απαραίτητη λογοδοσία και υπευθυνότητα.

    [10] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ι. Βρούτση - τρόικας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκετο θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά καθώς και το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

    [11] Ο Β. Κλίτσκο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ουκρανίας

    Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της εξέγερσης της αντιπολίτευσης εναντίον του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πλήρως τις αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ουκρανία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο της χώρας.

    Το κοινοβούλιο όρισε την 25η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο από την περασμένη Παρασκευή.

    [12] Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στέλνουν Γιανουκόβιτς και στελέχη του, οι Ουκρανοί

    Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε σήμερα υπέρ της παραπομπής του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να δικαστεί για «σοβαρά εγκλήματα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όταν συλληφθεί. Μια απόφαση η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το ουκρανικό κοινοβούλιο συνδέει τον Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε από το θώκο το Σάββατο και διαφεύγει τη σύλληψη από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, με την αστυνομική βία η οποία όπως αναφέρεται στο κείμενο αυτό οδήγησε στους θανάτους 100 και πλέον πολιτών της Ουκρανίας και άλλων χωρών. Η απόφαση αυτή αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Ψόνκα, δύο πρόσωπα τα οποία επίσης καταζητούνται από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, θα σταλούν επίσης για να δικαστούν στο ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη.

    [13] Η τουρκική αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση του Ερντογάν

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σήμερα στο κέντρο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την τουρκική ηγεσία έπειτα από την δημοσίευση της καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας που τον εμπλέκει άμεσα, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει ότι είναι κατασκευασμένη.Η τουρκική αντιπολίτευση κάλεσε τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την εξουσία. «Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί αμέσως, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση», δήλωσε ο Χαλούκ Κοτς, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πως οι υποκλοπές οι οποίες φέρονται ότι έγιναν στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις αποτελούν μια «προδοτική» επίθεση «μίσους» ενάντια στο αξίωμά του και ενάντια στην Δημοκρατία της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι αυτοί που τις διέπραξαν θα τιμωρηθούν αυστηρά.Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις καταγραφές οι οποίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ένα «ξεδιάντροπο μοντάζ», ενώ τόνισε ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κάθε κατηγορία εις βάρος του.

    [14] Τουλάχιστον 11 εργάτες νεκροί στην κατάρρευση ενός υπό κατασκευή νοσοκομείου στη Μπανγκόκ

    Ένα υπό ανέγερση νοσοκομείο, ανατολικά του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μπανγκόκ, κατέρρευσε σήμερα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 εργάτες να χάσουν τη ζωή τους και 18 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

    Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

    [15] Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βρέφη πεθαίνουν την πρώτη ημέρα της ζωής τους

    Ένα εκατομμύριο βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα της ζωής τους, συχνά επειδή η μητέρα τους έχει αφεθεί να γεννήσει μόνη της και αβοήθητη σε κάποια από τις φτωχότερες και πιο απομονωμένες περιοχές του κόσμου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη ευρείας κλίμακας για την παγκόσμια βρεφική θνησιμότητα.Η έκθεση εκτιμά ότι ο «θλιβερός και απαράδεκτος»αυτός απολογισμός μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισι μέσω της δωρεάν παροχής στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης και μαιευτικής.

    Τα περισσότερα βρέφη πεθαίνουν μέσα στο πρώτο 24ωρο ως αποτέλεσμα επιπλοκών κατά τον τοκετό περιλαμβανομένων των παρατεταμένων τοκετών και των μολύνσεων, που θεραπεύονται με την προϋπόθεση ότι θα είναι άμεσα διαθέσιμη η βοήθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2014 - 13:30:27 UTC