Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις παλιές, αυστηρότερες διατάξεις για τις απολύσεις
  • [02] Άμεσα η τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου για περιφερειακές και δημοτικές εκλογές
  • [03] Περιπατητικές διαδρομές μήκους 75 χλμ στη Σαντορίνη, για φυσιολάτρες
  • [04] «Άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των φυλακών»
  • [05] Κατασχέθηκαν 3.000 προϊόντα - «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΟΙΚ των παραγωγών λαϊκών αγορών
  • [07] Συνελήφθη ο Ευάγγελος Βεντούρης για χρέη προς το Δημόσιο
  • [08] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο ΥΠΕΚΑ για υδρογονάνθρακες και σύμβαση Gazprom
  • [09] Ουκρανία: Ανακοινώνεται απόψε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  • [10] H Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο «προκάλεσε» 46 αυτοκτονίες το 2013
  • [11] Βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2014: «Μάχη» για τέσσερις

  • [01] Δ. Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις παλιές, αυστηρότερες διατάξεις για τις απολύσεις

    «Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων συνιστά μέγιστο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. «Σε μία Ελλάδα που με τις μνημονιακές πολιτικές τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει τετραπλασιαστεί η ανεργία, είναι έγκλημα να απελευθερώνεις τις ομαδικές απολύσεις. Θα οδηγηθούν και με αυτόν τον τρόπο στο υπερπέραν τα ποσοστά της ανεργίας» εκτιμά ο κ. Στρατούλης.

    Αναφερόμενος στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που φαίνεται να έχει συμφωνήσει το υπουργείο Εργασίας με την τρόικα, ο κ. Στρατούλης εκτιμά ότι η «η απώλεια εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι από 800 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο....».

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η μείωση των εισφορών «βοηθάει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολλούς εργαζόμενους και θα είναι σχετικά μεγάλο το ποσό της ελάφρυνσής τους. Τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις δεν τις βοηθάει γιατί έχουν άλλου τύπου προβλήματα».

    Ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις παλιές αυστηρότερες διατάξεις για τις απολύσεις. «Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε το καθεστώς ώστε να είναι πολύ δύσκολη η απόλυση των εργαζομένων. Η σχετική πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει είναι και δέσμευσή μας προεκλογική ότι θα είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα εγκρίνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς» τονίζει και προσθέτει: «Ταυτόχρονα τα μεγάλα ταμεία όπως το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ κλπ θα πρέπει να στηριχθούν, με κάθε τρόπο».

    [02] Άμεσα η τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου για περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, στα άρθρα και στο σύνολο, το νομοσχέδιο «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας». Με τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αρχίζει να τρέχει με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας.

    Η τροποποίηση ανακοινώθηκε από τον κ. Μιχελάκη σε τροπολογία που είχε καταθέσει στο ίδιο νομοσχέδιο και η οποία αρχικά προέβλεπε ότι μειώνεται από 4 σε 2 μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών το χρονικό διάστημα που θεωρείται ως προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή του Ν. 3870/2010 σχετικά με τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

    [03] Περιπατητικές διαδρομές μήκους 75 χλμ στη Σαντορίνη, για φυσιολάτρες

    Εβδομήντα πέντε χιλιόμετρα περιπατητικών διαδρομών, από την Οία και το Ημεροβίγλι ως το Καμάρι και το Ακρωτήρι, σχεδιάζονται και υλοποιούνται στη Σαντορίνη με στόχο την τόνωση του τουρισμού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Παλιά λιθόστρωτα εντοπίζονται σε Θήρα και Θηρασιά και νέα μονοπάτια δημιουργούνται με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες του νησιού μοναδικά τοπία τουριστικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος. Την πρωτοβουλία για το πρόγραμμα χαρτογράφησης, συντήρησης και σήμανσης των παλιών δρόμων και μονοπατιών και της χάραξης νέων διαδρομών στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά είχε ο συνταξιούχος τραπεζικός Κώστας Ζαρόκωστας. Λάτρης των περιπατητικών διαδρομών, ο κ. Ζαρόκωστας ζήτησε και βρήκε στήριξη για την υλοποίηση του σχεδίου του στο δήμο Θήρας και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Ο κ. Ζαρόκωστας εκπόνησε τη μελέτη χάραξης, αποτύπωσης, χαρτογράφησης, σήμανσης, βελτίωσης και καθαρισμού του δικτύου των πεζοπορικών διαδρομών της Σαντορίνης, ο δήμος Θήρας θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου και η ΕΛΛΕΤ τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μονοπατιών.

    [04] «Άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των φυλακών»

    Προβληματισμό προκαλούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι αντιδράσεις νοσηλευόμενων, κρατούμενων και κοινωνικοπολιτικών φορέων, για το θέμα του υπερπληθυσμού στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει καταθέσει σχετική τροπολογία η οποία συζητείται σήμερα στη Βουλή.

    «Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δόθηκε τόση έμφαση. Προφανώς υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους κρατουμένους, με μεγαλύτερες ποινές, να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας των κρατουμένων της φυλακής Κορυδαλλού.

    «Στις 28 Ιανουαρίου πήγαμε στη μόνιμη Επιτροπή της Βουλής και εξαγγείλαμε ότι θα φέρουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αποσυμφόρηση, σε ό,τι αφορά τους νοσηλευόμενους κρατούμενους με συγκεκριμένες παθήσεις και ποινές. Όταν κατατέθηκε η τροπολογία αμέσως μετά άρχισαν αυτές οι διαμαρτυρίες», προσθέτει. Σχετικά με τον υπερπληθυσμό των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο, ο γγ του υπουργείου αναφέρει ότι «μόνο οι οροθετικοί κρατούμενοι αυξήθηκαν σε μια τριετία από 45 σε 139».

    [05] Κατασχέθηκαν 3.000 προϊόντα - «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη

    Περίπου 3.000 προϊόντα παραεμπορίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ελέγχθηκαν εφτά πλανόδιοι μικροπωλητές, συνελήφθησαν δύο γυναίκες για πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων, έγιναν τρεις προσαγωγές και βεβαιώθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα.

    Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν 2901 προϊόντα παραεμπορίου (αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, φορτιστές και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού και ρουχισμού, γυαλιά ηλίου) τα οποία καταστράφηκαν σε απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΟΙΚ των παραγωγών λαϊκών αγορών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν αυτή την ώρα παραγωγοί λαϊκών αγορών που διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους. Οι παραγωγοί ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Μαυραγάνη. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.

    [07] Συνελήφθη ο Ευάγγελος Βεντούρης για χρέη προς το Δημόσιο

    Στον πέμπτο ανακριτή Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο 55χρονος εκπρόσωπος και διαχειριστής της εταιρείας «Παναγία οδηγήτρια- ναυτική εταιρεία» στην οποία ανήκει το επιβατηγό πλοίο «Άγιος Γεώργιος» Ευάγγελος Βεντούρης. Σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο κ. Βεντούρης κατηγορείται για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1.980.996,99 ευρώ.

    [08] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο ΥΠΕΚΑ για υδρογονάνθρακες και σύμβαση Gazprom

    Παρουσίαση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης θα γίνει στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά πουπραγματοποιείται αυτή την ώραστο ΥΠΕΚΑ. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πέρυσι από τη νορβηγική εταιρία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προκύπτουν από αυτές, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις για ενθαρρυντικές ενδείξεις αναφορικά με την ύπαρξη υδρογονανθράκων. Μέσα στο 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10- 15 περιοχών για έρευνες. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η χθεσινή συμφωνία με τη Gazprom για τη μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου κατά 15%.

    [09] Ουκρανία: Ανακοινώνεται απόψε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ανακοινώθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της προεδρίας.

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα ανακοινωθεί απόψε στη Μαϊντάν, την κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, ανακοίνωσε βουλευτής. Πριν ανακοινωθεί δημόσια, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Μαϊντάν, το πολιτικό σχήμα που συγκεντρώνει τα κόμμα της αντιπολίτευσης, τα μέλη της κοινωνίας πολιτών και τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον βουλευτή. Το Udar (στα ουκρανικά το Χτύπημα) είναι το κόμμα του Βιτάλι Κλίτσκο, πρωταθλητή πυγμαχίας που έγινε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

    [10] H Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο «προκάλεσε» 46 αυτοκτονίες το 2013

    Η κρεμαστή Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο υπήρξε ορόσημο για το 2013 καθώς 46 άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τη ζωή τους πέφτοντας από εκεί, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση μη κυβερνητικής οργάνωσης. Η οργάνωση Bridge Rail Foundation, η οποία καταγράφει τις αυτοκτονίες από την μήκους 1.280 μέτρων γέφυρα, ανακοίνωσε ότι ο μεγάλος αριθμός τους υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να είναι δυσκολότερη η πτώση για τους επίδοξους αυτόχειρες.

    [11] Βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2014: «Μάχη» για τέσσερις

    Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικούν το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο, στη φετινή απονομή που πραγματοποιείται για δέκατη τέταρτη χρονιά. Ο περσινός νικητής, Χάρης Φραγκούλης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στις 20.00, στο θέατρο Χορν (Αμερικής 10).

    Οι φετινοί υποψήφιοι είναι ο Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου και Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust), ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου(Θέατρο του Νέου Κόσμου), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και ο Γιώργος Χρυσοστόμου για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 11:30:24 UTC