Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Καρύδης: Χρειάζεται άλμα προς τα μπροστά, ενώ κάποιοι θέλουν άλμα στο κενό
  • [02] Νέο τηλεφωνικό κέντρο για τον ΕΟΠΥΥ
  • [03] Υποχωρούν σημαντικά τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων
  • [04] Συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και φιλοδυτικών διαδηλωτών στην Κριμαία
  • [05] Ένταση στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων
  • [06] Α. Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία
  • [07] Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη με αίτημα την παραίτηση του Ερντογάν
  • [08] Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθήσει τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις
  • [09] Φιλορώσοι διαδηλωτές αντιμέτωποι με Τατάρους φιλοδυτικούς στην Κριμαία
  • [10] Ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις στα δυτικά εν μέσω έντασης στην Ουκρανία

  • [01] Δ. Καρύδης: Χρειάζεται άλμα προς τα μπροστά, ενώ κάποιοι θέλουν άλμα στο κενό

    «Χρειάζεται άλμα προς τα μπροστά, ενώ κάποιοι θέλουν άλμα στο κενό» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχολιάζοντας την απόφαση της πρωτοβουλίας των «58» να μην στηρίξει οργανωτικά το εγχείρημα της «Ελιάς».

    «Όπως είπαν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των «58» στη χθεσινή συνάντηση, οι γέφυρες και δρόμοι είναι ανοιχτοί. Πιστεύω ότι η κατάληξη της χθεσινής συνάντησης ήταν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εγχειρήματος. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για μας είναι ότι το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας πως πρέπει να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, της Κεντροαριστεράς της ευθύνης, μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα όχι μόνο υπαρκτό, αλλά που ενδυναμώνεται συνεχώς και αυτό το βλέπουμε από τα αποτελέσματα σε πολύ μεγάλους και ισχυρούς κοινωνικούς χώρους».

    Ο κ. Καρύδης εκφράζει την πεποίθηση ότι "ορισμένα οργανωτικού τύπου θέματα ή άλλα θέματα που μπορεί να μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτή την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο μπρος στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, αλλά και από εκεί και πέρα για την ανασυγκρότηση του μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς που αποτελεί βασικό αίτημα για ίδια την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

    [02] Νέο τηλεφωνικό κέντρο για τον ΕΟΠΥΥ

    Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί από αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το πού μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς. Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να τηλεφωνούν, με αστική χρέωση, στο 210-3803470 από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει σε όλους τους δημάρχους της χώρας κατάλογο με τους συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε δήμο, προκειμένου να αναρτηθούν στα δημαρχεία, στα ΚΕΠ ή σε όποιο σημείο κριθεί απαραίτητο, για να ενημερώνονται οι κάτοικοι του κάθε δήμου.

    [03] Υποχωρούν σημαντικά τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων

    Σημαντική υποχώρηση καταγράφει η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Πτωτικά κινείται, αλλά με λιγότερο θεαματικό ρυθμό, και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου η οποία πριν λίγο ήταν στο 7,09% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιοριστεί στο 5,45%. Η εικόνα αυτή της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, αλλά και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου αποδίδεται στην προσδοκία των επενδυτών για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες. Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι θα επικρατήσει τελικώς η θέση της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ανέρχονται στο διαχειρίσιμο επίπεδο των 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Θετικά επέδρασε ακόμη (κυρίως όμως στο ΧΑ) η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

    [04] Συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και φιλοδυτικών διαδηλωτών στην Κριμαία

    Χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται οργισμένοι διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.

    Οι φιλοδυτικοί διαδηλωτές --στην πλειονότητά τους Τάταροι-- συγκρούστηκαν με τους φιλορώσους που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση στη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας. Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, εκτόξευσαν μπουκάλια οι μεν στους δε και αντάλλαξαν ύβρεις έξω από το κοινοβούλιο αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και χώρισαν τις δύο αντίπαλες ομάδες, σχηματίζοντας μια αλυσίδα ανάμεσά τους. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν οπλισμένοι.Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Κονσταντίνοφ απέκλεισε κάθε συζήτηση για πιθανή απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία.

    [05] Ένταση στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων

    Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), καθώς αναμένεται η διαγραφή τεσσάρων γερουσιαστών του. Πρόκειται για τους γερουσιαστές Λουίς Αλμπέρτο Ορελάνα, Φραντσέσκο Καμπανέλα, Φαμπρίτσιο Μποκίνο και Λορέντσο Μπατίστα, οι οποίοι κατηγορούνται διότι δεν στήριξαν με μέρος των μηνιαίων αποδοχών τους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

    Η τελική απόφαση για την διαγραφή τους αναμένεται να ληφθεί ως το βράδυ βάσει του αποτελέσματος μιας ψηφοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω Διαδικτύου με την συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών στο M5S. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, περίπου τριάντα βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος που ιδρύθηκε από τον ηθοποιό Μπέπε Γκρίλο, συνεδριάζουν για να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόσχισής τους από το M5S και την δημιουργία αυτόνομης κοινοβουλευτικής ομάδας.

    [06] Α. Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία

    Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, με την οποία διατηρεί στενές σχέσεις, ώστε η χώρα να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν. «Η Ουκρανία είναι στενός και παλαιός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ είναι ειλικρινής φίλος της Ουκρανίας», είπε ο Ράσμουσεν κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των 28 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    [07] Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη με αίτημα την παραίτηση του Ερντογάν

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη "διαφθορά" του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του, μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

    Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).Στην πρωτεύουσα περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι, σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από αριστερά συνδικάτα. Και οι δύο διαδηλώσεις διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

    [08] Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθήσει τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις

    Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα λάβει υπόψη της τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες και επεσήμανε ότι είναι αντίθετη στις εξωτερικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ, αφού η Μόσχα διέταξε να γίνουν άμεσα στρατιωτικές ασκήσεις στη δυτική Ρωσία. «Σίγουρα, προφανώς, θέλουμε να ενημερωθούμε πλήρως για οποιαδήποτε δραστηριότητα των ρωσικών δυνάμεων», δήλωσε ο Χάμοντ.

    [09] Φιλορώσοι διαδηλωτές αντιμέτωποι με Τατάρους φιλοδυτικούς στην Κριμαία

    Φιλορώσοι αυτονομιστές και υποστηρικτές της νέας, φιλοδυτικής ηγεσίας της Ουκρανίας ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας ενόψει μιας συζήτησης που θα διεξαχθεί σήμερα με αντικείμενο τον πολιτικό αναβρασμό και την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία.

    Περίπου 2.000 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς Τάταροι που κατάγονται από τη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο φιλοευρωπαϊκό κίνημα της Πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου που ανέτρεψε τον Γιανουκόβιτς μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες φιλορώσους διαδηλωτές οι οποίοι κατήγγειλαν τους «ληστές» που άρπαξαν την εξουσία. Μέχρι το μεσημέρι κατέφτασαν στην περιοχή λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές από άλλες περιοχές της χερσονήσου και σύντομα οι φιλορώσοι ξεπέρασαν σε αριθμό τους Τάταρους και φιλοδυτικούς.

    [10] Ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις στα δυτικά εν μέσω έντασης στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να γίνουν άμεσα ασκήσεις για να διαπιστωθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της χώρας σήμερα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, προβαίνοντας σε μια επίδειξη της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος εν μέσω των εντάσεων με την Δύση όσον αφορά την Ουκρανία.

    Ο Πούτιν έχει διατάξει απροειδοποίητα διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε πολλές περιοχές της Ρωσίας αφότου επανήλθε στην προεδρία το 2012, λέγοντας ότι ο στρατός πρέπει να παραμένει σε ετοιμότητα, αλλά η γεωπολιτική συγκυρία αυτή τη φορά δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη. Ο Πούτιν δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την κρίση στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το Σαββατοκύριακο, έπειτα από την πολύμηνη πολιτική αναταραχή την οποία πυροδότησε η απόφασή του να υπαναχωρήσει από τις υπό διαπραγμάτευση συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντ' αυτών να εμβαθύνει τις σχέσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, μια πρώην Σοβιετική Δημοκρατία την οποία ο Πούτιν έχει αποκαλέσει στο παρελθόν «αδελφό έθνος». Ο Ρώσος ηγέτης θέλει η Ουκρανία να ενταχθεί σε μια Ευρασιατική ένωση την οποία οικοδομεί στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης:Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθήσει τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις, Συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και φιλοδυτικών διαδηλωτών στην Κριμαία, Α. Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 15:30:26 UTC