Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη 60χρονος για οφειλές στο Δημόσιο
  • [02] Η γρίπη πλησιάζει στην κορύφωσή της, εκτιμά το Ινστιτούτο Παστέρ
  • [03] Θετικές αντιδράσεις μετά τη συμφωνία ΔΕΠΑ- Gazprom
  • [04] Συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με την τρόικα
  • [05] Κέρι: Η Ρωσία να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας
  • [06] Τίτλοι τέλους για Σάντος

  • [01] Συνελήφθη 60χρονος για οφειλές στο Δημόσιο

    Για οφειλές στο Δημόσιο συνελήφθη 60χρονος σήμερα στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 1.210.073,22 ευρώ.

    [02] Η γρίπη πλησιάζει στην κορύφωσή της, εκτιμά το Ινστιτούτο Παστέρ

    Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της και στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μείωση της κυκλοφορίας του ιού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Παστέρ.

    Η φετινή εποχική γρίπη, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που η εξάπλωσή της στη χώρα μας ήταν περιορισμένη, χαρακτηρίζεται από ευρεία εξάπλωση του ιού, από μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων, αλλά και από θανάτους.

    [03] Θετικές αντιδράσεις μετά τη συμφωνία ΔΕΠΑ- Gazprom

    Θετικά κρίνουν κύκλοι των ιδιωτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας τη συμφωνία της ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom για τη μείωση της τιμής εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου.

    Συγκεκριμένα, θετικά κρίνονται τόσο οι νέοι όροι της ρήτρας take or pay (καθώς μειώθηκε η ποσότητα φυσικού αερίου που είναι υποχρεωμένη να πληρώνει η ελληνική πλευρά έστω και αν δεν την καταναλώνει) όσο και η δυνατότητα να γίνουν άλλες δύο αναθεωρήσεις μετά το 2016 αλλά και η αναδρομικότητα της μείωσης της τιμής που αποτελεί, όπως επισημαίνεται, σημαντική ανάσα για την ενεργοβόρο βιομηχανία.

    Οι ίδιοι κύκλοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα ως προς τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τονίζουν ότι η συμφωνία της ΔΕΠΑ με τη Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και η διέλευση του αγωγού TAP, που αποτελεί εναλλακτική πηγή προμήθειας, οδηγούν προς τον προαναφερόμενο στόχο.

    [04] Συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με την τρόικα

    Η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και οι μέθοδοι για την αξιοποίησή της, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίηση των ακινήτων, από την οποία η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι μπορούν να προκύψουν έσοδα από 350 έως 400 εκατ. ευρώ, αλλά και να αναζητηθούν επιπλέον «ώριμα» ακίνητα ή άλλα έργα, που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.

    Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έναν κατάλογο ώριμων προγραμμάτων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4 δισ. ευρώ. Στόχος της παρουσίασης ήταν να πειστούν οι επικεφαλής της τρόικας ότι με την προώθηση της πλειονότητας των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος των 3,5 δισ. ευρώ για το 2014.

    [05] Κέρι: Η Ρωσία να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας

    Η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτική» στις κρίσεις της έναντι της γειτονικής της χώρας αυτής, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

    «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να μην εμπλακούμε σε μία παλιά, ψυχροπολεμικού τύπου αντιπαράθεση» δήλωσε ο Κέρι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Δεν ψάχνουμε μια αντιπαράθεση αλλά ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε χώρα πρέπει να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα. . . της Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει πει ότι θα το κάνει αυτό και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό η Ρωσία να τηρήσει το λόγο της».

    [06] Τίτλοι τέλους για Σάντος

    Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της εθνικής Ελλάδας. Στη συνάντηση που είχε απόψε ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, του ανακοίνωσε την απόφασή του για τη διακοπή της συνεργασίας τους μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

    Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της «γαλανόλευκης», με δύο προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων (Euro 2012 και Μουντιάλ 2014) ο Σάντος αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Για τον λόγο αυτό έγινε και η αποψινή συνάντηση με το Γιώργο Σαρρή, στον οποίο ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή την πρόταση ανανέωσης που του είχε γίνει εδώ και αρκετούς μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 21:30:23 UTC