Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Άγκυρα και Αθήνα οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό
  • [02] Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις ένταξης γιατρών στο ΠΕΔΥ
  • [03] Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στη δράση προϊόντα «χωρίς μεσάζοντες»
  • [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις ανάγκες των τραπεζών
  • [05] Αλλαγές στην παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων
  • [06] Η Μόσχα θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο
  • [07] Ένοπλοι κατέλαβαν τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία
  • [08] Oι υπουργοί του ΔΗΚΟ αποχωρούν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη
  • [09] Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική, είναι πιο πιθανό να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα

  • [01] Σε Άγκυρα και Αθήνα οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό

    Σε Άγκυρα και Αθήνα βρίσκονται από χθες οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι. Ο κ. Μαυρογιάννης θα συναντηθεί σήμερα στην Άγκυρα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου και ο κ. Οζερσάϊ με το γγ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιο Μητσιάλη.

    Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής θα θέσει τα θέματα των εγγυήσεων, των εποίκων, το εδαφικό και την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Ο Κ. Οζερσάι χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη μετάβαση του στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους αμοιβαίες επισκέψεις. Παρόμοια επίσκεψη στην Αθήνα, είπε, είχε πραγματοποιήσει ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς το 1959, στο πλαίσιο των διεργασιών για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.

    [02] Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις ένταξης γιατρών στο ΠΕΔΥ

    Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξη στο νέο φορέα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 20 Μαρτίου με όσους από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

    Στην περίπτωση που θα προκύψουν κενά αυτά θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    [03] Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στη δράση προϊόντα «χωρίς μεσάζοντες»

    Ολοένα και αυξάνονται οι δήμοι, αλλά και οι κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στη διοργάνωση «λαϊκών αγορών χωρίς μεσάζοντες», υποσχόμενοι προϊόντα σε χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα. Δήμοι και πολίτες αναλαμβάνουν δράση και «κάνουν στην άκρη» τους μεσάζοντες φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές.

    Ο δήμος Παιανίας, ξεκίνησε τη διοργάνωση πώλησης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες πριν από περίπου ένα χρόνο και έκτοτε γίνεται κάθε ενάμιση με δύο μήνες. «Για να γίνει δεκτός ένας παραγωγός στη διαδικασία, πρέπει να έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, αλλά και να διαθέτει τα προϊόντα του σε χαμηλές τιμές, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά» επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σπύρος Νανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της δράσης για τον δήμο Παιανίας.

    [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις ανάγκες των τραπεζών

    Τουλάχιστον ολόκληρη αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως και την επόμενη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και την Τράπεζα της Ελλάδος αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες.

    Η συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας που πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι έγινε σε καλό κλίμα, ενώ οι δύο πλευρές εστιάστηκαν στη μεθοδολογία με βάση την οποία προέκυψαν οι κεφαλαιακές ανάγκες από την έκθεση της Blackrock. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα. Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test μετατίθεται για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

    [05] Αλλαγές στην παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων

    Αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης των επικουρικών συντάξεων με αποτέλεσμα όσοι λαμβάνουν επικουρική σύνταξή να δουν αυξήσεις στα μηνιαία εισοδήματα τους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στις διατάξεις για την παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία, η οποία είχε ψηφισθεί πέρυσι το καλοκαίρι. Με τις αλλαγές στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει τώρα το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή ενδεχομένως από τον Μάρτιο, όσοι λαμβάνουν επικουρική σύνταξη θα διαπιστώσουν αύξηση των μηνιαίων εισοδημάτων τους. 'Ετσι, για επικουρικές συντάξεις ύψους 100 ευρώ, η αύξηση ανέρχεται σε περίπου 5 ευρώ, για επικουρικές 200 ευρώ η αύξηση θα είναι 10 ευρώ, ενώ για επικουρική 300 ευρώ η αύξηση θα κυμαίνεται στα 30 ευρώ.

    Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για αλλαγές που αφορούν στα παρακρατούμενα ποσά φόρου και όχι για το σύνολο του φόρου που θα κληθούν να καταβάλουν σε ετήσια βάση οι συνταξιούχοι με επικουρική σύνταξη. Το ύψος του ετήσιου φόρου θα παραμείνει αμετάβλητο.

    [06] Η Μόσχα θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο

    Η Ρωσία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες σχετικά με τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ουκρανία και δεν θα μείνει στο περιθώριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών Αντρέι Μποκάρεφ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα λάβουμε μέρος στις συνομιλίες (στοπ πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε στο περιθώριο", δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Η μεταβατική ηγεσία της υπερχρεωμένης Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα χρειασθεί ποσόν 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη διετία για να αποφύγει την χρεοκοπία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιληφθεί στις προσπάθειες χορήγησης οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

    [07] Ένοπλοι κατέλαβαν τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία

    Ενοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία, θέατρο συγκρούσεων χθες ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: «Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα».

    Δεν είναι σαφές ποιοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, όμως, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου, η ρωσική σημαία έχει υψωθεί και στα δύο κτίρια. Περί τους εκατό αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, όπου συνεπλάκησαν χθες μέλη της ταταρικής κοινότητας, υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας, και φιλορώσοι υποστηρικτές της απόσχισης της Κριμαίας.

    [08] Oι υπουργοί του ΔΗΚΟ αποχωρούν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη

    Λίγες μέρες, πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος, από τον σχηματισμό της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη, οι τέσσερις υπουργοί ( 'Αμυνας, Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας) θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, μετά την οριακή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, λόγω της διαφωνίας με το κοινό ανακοινωθέν για τις συνομιλίες στο Κυπριακό. Σε μυστική ψηφοφορία 97 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης και 81 κατά.

    Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τελικά, ο πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος , ο γενικός γραμματέας, Μαρίνος Μουσιούτας, και τα στελέχη , που είχαν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης πέρασαν από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κόμματος τη θέση τους, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές και ο τέως πρόεδρος του κόμματος, δεν κατάφεραν να πείσουν για παραμονή στο υπουργικό, υπό αυστηρούς όρους προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

    Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, καθώς δεν είναι βέβαιο πως θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αν το ΔΗΚΟ ταχθεί υπέρ, το νομοσχέδιο θα περάσει με οριακή πλειοψηφία. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταψηφιστεί, πράγμα που θα έχει συνέπειες στην εκταμίευση της τρίτης δόσης οικονομικής βοήθειας από τον Μηχανισμό Στήριξης.

    [09] Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική, είναι πιο πιθανό να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με καισαρική, είναι πιο πιθανό ως ενήλικες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σε σχέση με όσους ήλθαν στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Παραμένει ασαφές πάντως γιατί ο τρόπος γέννας έχει τέτοια διαφορετική επίδραση στο βάρος. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νίνα Μόντι του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS», σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν στοιχεία 15 ήδη δημοσιευμένων μελετών, που αφορούσαν πάνω από 38.000 άτομα σε δέκα χώρες.

    Η μελέτη (μετα-ανάλυση) έδειξε ότι η γέννηση με καισαρική αυξάνει κατά 26% κατά μέσο όρο την πιθανότητα κάποιος ως ενήλικος να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό βάρος. Ο μέσος δείκτης σωματικής μάζας (βάρος δια τετράγωνο ύψους) είναι περίπου μισή μονάδα μεγαλύτερος στους ανθρώπους που γεννήθηκαν με καισαρική. Οι ερευνητές επεσήμαναν πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια μητέρα πρέπει κατ' ανάγκη να κάνει καισαρική (κάποιες φορές είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου), παράλληλα όμως -όταν απλώς την επιλέγει- πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία του παιδιού της, μεταξύ των οποίων η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 1 και το άσθμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 February 2014 - 7:30:24 UTC