Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα το μεσημέρι η ετήσια έκθεση του διοικητή της ΤτΕ
  • [02] «Οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση της Κριμαίας θα εκληφθεί ως επιθετική ενέργεια»
  • [03] Σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα
  • [04] Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της στην Ουκρανία
  • [05] Τα πεύκα «φρενάρουν» την κλιματική αλλαγή με τη μυρωδιά τους

  • [01] Στη δημοσιότητα το μεσημέρι η ετήσια έκθεση του διοικητή της ΤτΕ

    Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, στις 12 το μεσημέρι, η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, στο πλαίσιο της 81ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της. Χθές, η συνάντηση του κ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες, ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

    Εξάλλου, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με αντικείμενο το θεσμικό πλαίσιο και τη διαδικασία υλοποίησης του μόνιμου μηχανισμού διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2015. Στο συμβούλιο θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης- λόγω απουσίας του Υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου- ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Παπαδάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς.

    [02] «Οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση της Κριμαίας θα εκληφθεί ως επιθετική ενέργεια»

    Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την κατάληψη των κτιρίων του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία από «εγκληματίες με στρατιωτικές στολές», ανακοινώνοντας ότι έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την προστασία των πολιτών.

    Ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ προειδοποίησε τον ρωσικό στόλο για οποιαδήποτε «στρατιωτική επίθεση» λέγοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια.

    [03] Σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα

    Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    «Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις ...αεροπορικές βάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

    [04] Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της στην Ουκρανία

    Η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με «σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ουκρανία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, την μοναδική περιοχή της Ουκρανίας με κατά πλειοψηφία ρωσικό πληθυσμό.

    «Το υπoυργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στη διεθνή σκηνή τα δικαιώματα των συμπατριωτών της, θα αντιδρά σθεναρά και ανυποχώρητα όταν αυτά θα παραβιάζονται» αναφέρεται στο μικρομπλόγκ του υπουργείου στο Twitter.

    [05] Τα πεύκα «φρενάρουν» την κλιματική αλλαγή με τη μυρωδιά τους

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής: την μυρωδιά των πεύκων. Οι δυνατές οσμές χάρη στις πτητικές οργανικές ουσίες που αναδίδουν τα πεύκα και γενικότερα τα κωνοφόρα δέντρα, μετατρέπονται σε αερολύματα και νέφη σωματιδίων πάνω από τα δάση. Αυτό διευκολύνει τον σχηματισμό κανονικών νεφών στον ουρανό και την παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας να φθάσει στο έδαφος, καθώς αντανακλάται πίσω στο διάστημα.

    Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τα αερολύματα έναν από τους «μεγάλους αγνώστους» για την κλιματική αλλαγή. Η νέα μελέτη στο πεδίο της ατμοσφαιρικής χημείας παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα χημικό μηχανισμό στον αέρα, μέσω του οποίου τα δάση κωνοφόρων αποτελούν «όπλο» για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι ερευνητές από τη Γερμανία, τη Φιλανδία, τη Δανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Μίκαελ Εν του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature» σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι σε πολλές δασικές περιοχές παρατηρούνται νέφη σωματιδίων να σχηματίζονται πάνω από τα δέντρα, σαν έχουν έλθει από το πουθενά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 February 2014 - 9:30:22 UTC