Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Μικροπολιτικός λαϊκισμός οι δηλώσεις για τους υδρογονάνθρακες
  • [02] Κυνηγητό της ΕΛΑΣ για εξάρθρωση οργάνωσης εκβιαστών
  • [03] Στους 65 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [04] Περίπου στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΠΕΔΥ
  • [05] ΔΝΤ: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα
  • [06] Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο ο Γιανουκόβιτς από ρωσική πόλη
  • [07] Διαδήλωση έξω από την κυπριακή Βουλή κατά των ιδιωτικοποιήσεων
  • [08] Στη Συμφερόπολη θα μεταβεί ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ
  • [09] Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σλάπακ ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Μικροπολιτικός λαϊκισμός οι δηλώσεις για τους υδρογονάνθρακες

    Για «έντονο μικροπολιτικό και αποπροσανατολιστικό λαϊκισμό», κάνει λόγο το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, με επίκεντρο τη χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά για έσοδα 150 δισ. από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

    «Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εγκλωβισμένη στις αρπάγες του μνημονίου και παγιδευμένη στις άφρονες πολιτικές επιλογές της, προσπαθεί να στήσει ξανά νέο αδιέξοδο "success story"» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

    «Δυστυχώς, για τον κ. πρωθυπουργό, τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις-εκτιμήσεις είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2012 σε τοπική εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας ο τότε γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης, πολύ μάλιστα πριν αρχίσουν οι όποιες έρευνες στο Ιόνιο και Ν. της Κρήτης. Η δήλωση αυτή, που επαναλαμβάνεται και σήμερα, δείχνει τη "σοβαρότητα", την "αξιοπιστία" και τον έντονο μικροπολιτικό και αποπροσανατολιστικό λαϊκισμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται και χρησιμοποιείται το ζήτημα».

    [02] Κυνηγητό της ΕΛΑΣ για εξάρθρωση οργάνωσης εκβιαστών

    Οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής σε αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία.

    Η επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας έχουν κατασχεθεί επίσης χρήματα και όπλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Στόχος της είναι η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις εκβιασμών.

    [03] Στους 65 οι νεκροί από τη γρίπη

    Άλλος ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του από τον ιό της γρίπης, ανεβάζοντας σε 65 τον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

    Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση 60 άτομα ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 204 άτομα.

    [04] Περίπου στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΠΕΔΥ

    Ένας αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας, ώστε στις 20 Μαρτίου να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των μονάδων του Πρωταβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

    Οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από επικουρικούς γιατρούς αμέσως, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 45% των γιατρών που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΠΥ αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ, ενώ σχεδόν καθολική είναι η ένταξη του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού, το οποίο υπηρετούσε στον ΕΟΠΥΥ.

    [05] ΔΝΤ: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα

    Την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας, μέσα στα πλαίσια της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει την «επιτάχυνση των προσπαθειών», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών και οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δυο εβδομάδες.

    Ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ.Ο κ. Ράις τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι «μέρος της αξιολόγησης» και «των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

    [06] Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο ο Γιανουκόβιτς από ρωσική πόλη

    Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αναμένεται να παραχωρήσει αύριο Παρασκευή συνέντευξη Τύπου από την Ροστόφ στον Ντον, μια ρωσική πόλη κοντά στα ουκρανικά σύνορα, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το περιβάλλον του.

    Η συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη αυτή, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το Ντόνετσκ όπου το περασμένο Σάββατο ο Γιανουκόβιτς προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο. Έκτοτε δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται.

    [07] Διαδήλωση έξω από την κυπριακή Βουλή κατά των ιδιωτικοποιήσεων

    Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιείται έξω από την Βουλή, η ολομέλεια της οποίας έχει ενώπιόν της προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

    Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, τα οποία γράφουν «Βουλευτές προστατέψτε τον τόπο», «Αποκρατικοποίηση=ακριβότερο ρεύμα», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ» και «Δεν προσφερόμαστε για πώληση».

    Οι διαδηλωτές υπολογίζονται γύρω στους 6.000 και η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    [08] Στη Συμφερόπολη θα μεταβεί ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ

    Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας και πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, δήλωσε σήμερα ο Oυκρανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ.

    «Ο Τουρτσίνοφ αναχωρεί σήμερα για τη Συμφερόπολη», δήλωσε ο Ίγκορ Ντόλχοφ από τις Βρυξέλλες έπειτα από μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην οποία ήταν παρών και ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Ολίνικ. «Το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και η χρήση βίας», υπογράμμισε ο Ντόλχοφ. «Υπάρχει ελπίδα ότι οι εξελίξεις θα είναι ειρηνικές», επεσήμανε ο ίδιος.

    [09] Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σλάπακ ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ

    Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Αλεξάντερ Σλάπακ δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να στείλει ένα κλιμάκιο να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τη χώρα του για να καταρτίσει ένα πακέτο βοήθειας ύψους τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Σήμερα ζητήσαμε από το ΔΝΤ να στείλει μια αποστολή και ελπίζουμε ότι θα είναι εδώ την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Σλάπακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

    Το ΔΝΤ απάντησε ότι έλαβε το σημερινό επίσημο αίτημα της Ουκρανίας και είναι έτοιμο «να απαντήσει», όπως ανακοίνωσε η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, η αποστολή αυτή των εμπειρογνωμόνων θα επιτρέψει «να ξεκινήσουν οι συζητήσεις» με τις νέες αρχές της Ουκρανίας για το πλαίσιο ενός προγράμματος βοήθειας το οποίο θα συνοδεύεται από δραστικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 February 2014 - 17:30:27 UTC