Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Σβόμποντα: Οι πολίτες να ψηφίσουν για την αλλαγή στην Ευρώπη
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας από την κρίση
  • [03] Τουλάχιστον 42 νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ
  • [04] Τζον Κέρι: Η Μόσχα δεσμεύτηκε να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας
  • [05] Στήριξη Α. Μέρκελ σε Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
  • [06] Απογοητευμένοι από τον Ομπάμα δηλώνουν έξι στους δέκα Αμερικανούς
  • [07] Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο
  • [08] Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 41-26 στο ημίχρονο

  • [01] Χ. Σβόμποντα: Οι πολίτες να ψηφίσουν για την αλλαγή στην Ευρώπη

    Την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία των ευρωεκλογών και θα ψηφίσουν για την αλλαγή στην Ευρώπη, με στόχο την καταπολέμηση της ευρωπαϊκής κρίσης, επισημαίνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος αναφέρεται και στους στόχους της πολιτικής του ομάδας, σημειώνοντας: «Οι Σοσιαλιστές θέλουν να αλλάξουν τα βασικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικονομικής πολιτικής».

    «Θα πρέπει να υποστηρίξουμε μια πολιτική σε κάθε χώρα, θα πρέπει να υποστηρίξουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική για την αλλαγή και μόνο οι Σοσιαλιστές με μεγάλη πλειοψηφία στην Ευρώπη, με εκπροσώπους όλων των κρατών-μελών, μπορούν να αλλάξουν την πολιτική στην Ευρώπη» τονίζει ο κ. Σβόμποντα.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας από την κρίση

    «Δεν θα αφήσουμε το Ελληνικό να γίνει η κομματική του χωματερή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας από την κρίση, απειλώντας επενδυτές και αδιαφορώντας για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Νωρίτερα, την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του Ελληνικού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση και παράλληλα δεσμεύθηκε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

    [03] Τουλάχιστον 42 νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ σήμερα, όταν μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε μια μάντρα με μεταχειρισμένα οχήματα στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης και εξτρεμιστές εξαπέλυσαν διάφορες άλλες επιθέσεις, κυρίως σε περιοχές όπου ζουν σιίτες, σε όλη τη χώρα.

    Η Βαγδάτη πλήττεται μετά τον Απρίλιο του 2013 από αλλεπάλληλα κύματα βομβιστικών επιθέσεων, καθώς η αβέβαιη ειρήνη μετά το τέλος του διαθρησκευτικού εμφυλίου το 2008 έχει καταρρεύσει.

    [04] Τζον Κέρι: Η Μόσχα δεσμεύτηκε να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι δήλωσε απόψε ότι η Ρωσία δεσμεύτηκε «να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

    Στην επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί σήμερα το πρωί, ο Λαβρόφ διαβεβαίωσε επίσης ότι πίσω από τις ταραχές στην Κριμαία, στη νότια Ουκρανία, δεν κρύβεται η Μόσχα.

    Όπως εξήγησε ο Κέρι, ο Ρώσος υπουργός "δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται δεν σχετίζονται με το ουκρανικό ζήτημα και ήταν προγραμματισμένες από πριν ενώ επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου (της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν) σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας".

    [05] Στήριξη Α. Μέρκελ σε Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Ο βετεράνος πολιτικός από το Λουξεμβούργο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξασφάλισε την υποστήριξη της μεγαλύτερης συντηρητικής παράταξης της Γερμανίας στη μάχη για την ανάδειξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς υπέβαλε επίσημα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα της κεντροδεξιάς.

    Η κίνηση αυτή, η οποία ήταν αναμενόμενη, τοποθετεί έναν από τους εμπειρότερους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κούρσα της διεκδίκησης για την θέση με την αναμφισβήτητα μεγαλύτερη επιρροή, αν και ο Γιούνκερ, που κάποτε είχε ομολογήσει σε ένα συνέδριο ότι μερικές φορές έλεγε ψέματα και είχε ευνοήσει «μυστικές, σκοτεινές συζητήσεις», αποξένωσε ορισμένους λόγω της ευθύτητάς του.

    Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου. Θα αναμετρηθεί με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον πρώην πρωθυπουργό της Λετονίας, για μια θέση η οποία συγκαθορίζει πολιτικές αποφάσεις που επηρεάζουν 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους.

    [06] Απογοητευμένοι από τον Ομπάμα δηλώνουν έξι στους δέκα Αμερικανούς

    Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς πολίτες δηλώνουν "απογοητευμένοι" με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το ποσοστό των Αμερικάνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο Ομπάμα ανέρχεται στο 41% ενώ το 57% απάντησε ότι είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. Έξι στους δέκα (ποσοστό 59%) είπαν ότι είναι λίγο ή πολύ απογοητευμένοι από τον πρόεδρο.

    Η δημοτικότητα του Ομπάμα φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλισης και υγείας αλλά και από την ασθενή οικονομική ανάκαμψη, καθώς το ποσοστό ανεργίας ακόμη δεν έχει πέσει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση του 2008.

    [07] Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

    Μπενφίκα και ΠΑΟΚ πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλοι 0-0, στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

    [08] Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 41-26 στο ημίχρονο

    Την Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των 16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 February 2014 - 21:30:24 UTC