Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - τρόικας
  • [03] Με εύσημα για την κυβέρνηση η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • [04] Μεικτή η εικόνα της αγοράς της Αθήνας στη διάρκεια των εκπτώσεων
  • [05] Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • [06] Αβάκοφ: Ρωσική «ένοπλη εισβολή και κατοχή» σε αεροδρόμια της Κριμαίας
  • [07] Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αποβολής και εξωμήτριας κύησης

  • [01] Συνεδριάζει το Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

    Η συμφωνία για τη Διατλαντική Συνεργασία το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP) μπορεί να ωφελήσει την ευρωπαϊκή οικονομία κατά 120 δισ. ευρώ και την οικονομία των ΗΠΑ κατά 90 δισ., επισήμανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης του 'Ατυπου Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο.

    Ο υφυπουργός τόνισε ότι η προώθηση της συμφωνίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας, την οποία χαρακτήρισε ως στοιχείο - κλειδί για την προώθηση της ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση της εμπιστοσύνης.

    Στην εκδήλωση μετείχαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους αναφορικά με τη συμφωνία.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - τρόικας

    Σε εξέλιξη βρίσκεταιη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ενημερώσει τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ, για την πορεία της διαδικασίας της κινητικότητας και των απολύσεων από το Δημόσιο.

    [03] Με εύσημα για την κυβέρνηση η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Το φαινόμενο των «βίαιων συμπεριφορών» εναντίον μεταναστών χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία καταγράφεται η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο το 2013. Στην έκθεση υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές ασκούν «αποτελεσματικό έλεγχο» στα αρμόδια σώματα ασφαλείας, αν και υπάρχουν καταγγελίες, όπως σημειώνεται, για παραβιάσεις από «ορισμένα μέλη» των υπηρεσιών ασφάλειας.

    Σε γενικές γραμμές, η έκθεση για την Ελλάδα είναι πανομοιότυπη με την περσινή και το περιεχόμενό της είναι διαφορετικό σε ορισμένες επιμέρους εξελίξεις που αφορούν συμβάντα της περασμένης χρονιάς. Μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές σε συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στις ελληνικές φυλακές, για κακοποιήσεις παράνομων μεταναστών, φυλακισμένων και διαδηλωτών, για τη δράση της «νεοναζιστικής» οργάνωσης Χρυσής Αυγής και για φαινόμενα αντισημιτισμού, καθώς και για διακρίσεις εις βάρος των Ρομά. Η εισαγωγή της έκθεσης για την Ελλάδα κλείνει με την επισήμανση ότι «η κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δίωξη και τιμωρία των παραβατών, είτε αυτοί ανήκαν στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είτε αλλού στη διοίκηση».

    [04] Μεικτή η εικόνα της αγοράς της Αθήνας στη διάρκεια των εκπτώσεων

    Μεικτή εικόνα ως προς την πορεία της αγοράς της Αθήνας κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης που ανακοινώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του 36% των εμπορικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας κινήθηκαν καλύτερα από το 2013, του 40% χειρότερα και του 24% στα ίδια επίπεδα. Όσον αφορά τις Περιφερειακές Αγορές το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πωλήσεις τους κινήθηκαν καλύτερα από το 2013, το 60% χειρότερα και το 20% στα ίδια επίπεδα.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 77% των επιχειρήσεων που ανέφερε αύξηση πωλήσεων στο Κέντρο της Αθήνας κάνει λόγο για αύξηση πωλήσεων από 0-10 ποσοστιαίες μονάδες, το 23% αύξηση από 11 έως 20 ποσοστιαίες μονάδες. Αναφορικά με τις Περιφερειακές Αγορές το 50% των ερωτηθέντων αναφέρει αύξηση πωλήσεων από 0-10 ποσοστιαίες μονάδες και το άλλο 50% από 11% έως 20%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 25-26 Φεβρουαρίου σε δείγμα 110 καταστημάτων από τις περιοχές: Ομόνοια, Κολωνάκι, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αιόλου, Αγ. Μάρκου, Ερμού, Παγκράτι, Πετράλωνα, Πατήσια, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Σεπόλια.

    [05] Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων προς τις τράπεζες για υπαγωγή στον νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών από πλειστηριασμούς. Ωστόσο, για όσους δανειολήπτες εκδοθούν κατασχετήρια μετά την 1η Μαρτίου ο νόμος προβλέπει δίμηνη προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

    Σε 16.000 φθάνουν οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί, μέχρι την Τετάρτη, στις τράπεζες για υπαγωγή στον νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών από πλειστηριασμούς για το 2014, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκη.

    [06] Αβάκοφ: Ρωσική «ένοπλη εισβολή και κατοχή» σε αεροδρόμια της Κριμαίας

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια της Κριμαίας και κατήγγειλε την κίνηση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένοπλη εισβολή και κατοχή. Οπως είπε ο Αρσέν Αβάκοφ μέσω της σελίδας του στο Facebook δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

    Ένοπλοι, που όπως είπε ο ίδιος, προέρχονταν από την Ρωσική Ομοσπονδία, κατέλαβαν, αναίμακτα, και το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερούπολης στην Κριμαία. «Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι μία ένοπλη εισβολή και κατοχή που παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες» είπε ο Αβάκοφ περιγράφοντας την κατάληψη ως ένοπλη πρόκληση και κάνοντας έκκληση για διάλογο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

    Εντολή Πούτην για συνεργασία της Μόσχας με Κίεβο, ΔΝΤ, G8 για την κρίση στην Ουκρανία

    [07] Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αποβολής και εξωμήτριας κύησης

    Οι γυναίκες που για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνονται παθητικές καπνίστριες λόγω του καπνίσματος των γύρω τους, αντιμετωπίζουν αργότερα αυξημένο κίνδυνο αποβολής ή εξωμήτριας (έκτοπης) κύησης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι όσο περισσότερο χρόνο έχει εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα μια γυναίκα στη ζωή της, τόσο περισσότερο κινδυνεύει, όταν μείνει έγκυος, κάτι να μην πάει καλά με την εγκυμοσύνη της.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Άντριου Χάϊλαντ του Ινστιτούτου Καρκίνου Ρόζγουελ Παρκ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Tobacco Control», μελέτησαν στοιχεία για περίπου 80.000 γυναίκες. Όπως έδειξε η μελέτη, όσες γυναίκες είχαν εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα για πάνω από δέκα χρόνια κατά την παιδική ηλικία τους ή ως ενήλικες για πάνω από 20 χρόνια στο σπίτι τους ή για πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο εργασίας τους, είχαν κατά μέσο όρο 17% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποβάλουν και 61% μεγαλύτερη πιθανότητα για εξωμήτρια κύηση (το έμβρυο δεν μπορεί να επιβιώσει, επειδή αναπτύσσεται εκτός της μήτρας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 February 2014 - 9:30:24 UTC