Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένη η τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο
  • [02] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Μπήκαν οι βάσεις για εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Φινλανδίας
  • [04] Την κάθοδό του στις Περιφερειακές Εκλογές προανήγγειλε ο Γιάννης Σγουρός
  • [05] Κοπή της πίτας των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [06] Αδ. Γεωργιάδης: Ανανέωση σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ δικαιούνται όλοι οι γιατροί
  • [07] Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες
  • [08] Με το Κοράνι στο χέρι, για τη Χάρη Της...
  • [09] Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες
  • [10] Bloomberg: Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων σηματοδοτεί την αλλαγή στη χώρα
  • [11] Β. Σόιμπλε: Έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ
  • [12] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα - τρόικας το απόγευμα
  • [13] Ρωσικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την Κριμαία
  • [14] Προειδοποίηση Ρεν σε Κύπρο: Προαπαιτούμενη η ψήφιση του ν/σ για την επόμενη δόση
  • [15] Την έκδοση του Γιανουκόβιτς θα ζητήσει το Κίεβο από τη Μόσχα

  • [01] Ικανοποιημένη η τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

    Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα υπάρξει και νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της τρόικας, έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών. Μια συνάντηση που διεξήχθη, όπως αναφέρθηκε, σε θετικό κλίμα, δεδομένου ότι αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τόσο στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο, όσο και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέλη της τρόικας αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο των συμφωνηθέντων ποσοτικών στόχων, ενώ κοινός τόπος διαπιστώθηκε ως προς την υλοποίηση των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο, για τη διετία 2013-2014 και οι οποίες βρίσκονται εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

    Επίσης, απτά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο θέμα της διαθεσιμότητας, δεδομένου ότι έχουν ενταχθεί στο εν λόγω καθεστώς, πάνω από 21.000 υπάλληλοι (πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.700 υπαλλήλους και οι περίπου 9.000 υπάλληλοι από τον ΕΟΠΥΥ). Επίσης, με ικανοποίηση, όπως αναφέρθηκε, άκουσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας τις πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, καθώς και στη μείωση των διοικητικών βαρών που προωθούνται σε 13 τομείς της οικονομίας, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Τέλος έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας και ακόμη η πρόοδος που σημειώνεται στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

    [02] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα

    Με πολλές βελτιωτικές αλλαγές και με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον μεταναστευτικό κώδικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, η ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, δεσμεύτηκε ότι έως την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια, θα κάνει δεκτές και νέες βελτιωτικές προτάσεις που θα κατατεθούν. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι, ήδη, έτοιμο και θα κατατεθεί πολύ σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που θα δώσει λύσεις, όπως είπε, σε χιλιάδες μετανάστες, ιδιαίτερα στα παιδιά δεύτερης γενιάς. Μάλιστα, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι ξεπερνούν τις 100.000 οι αιτήσεις για ιθαγένεια από μετανάστες ηλικίας έως 19 ετών.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Μπήκαν οι βάσεις για εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Φινλανδίας

    Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και μπήκαν οι βάσεις για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Φινλανδίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι βασική αρχή της ελληνικής Προεδρίας είναι να φέρουμε την ΕΕ και τους θεσμούς της πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη. Επ΄αυτού ανέφερε ο πρωθυπουργός, ότι αντάλλαξαν με τον κ. Κατάινεν απόψεις για τα θέματα της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, ενώ είπε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται καθημερινά για να τελειώσει η τραπεζική ένωση, ει δυνατόν πριν τις ευρωεκλογές. «Με τη Φινλανδία, μας ενώνει το γεγονός ότι η χώρα αυτή πέρασε σοβαρή δοκιμασία σαν τη δική μας και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες που απέδωσαν και σύντομα αναδείχθηκε σε υπόδειγμα ανάπτυξης» επισήμανε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι Φινλανδοί καταλαβαίνουν τη δοκιμασία που περνά η Ελλάδα. Συμπλήρωσε πάντως πως η Φινλανδία ήταν και παραμένει από τους πιο απαιτητικούς εταίρους μας.

    [04] Την κάθοδό του στις Περιφερειακές Εκλογές προανήγγειλε ο Γιάννης Σγουρός

    Την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές προανήγγειλε ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με τη χθεσινή ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε κατά τη διάρκεια της, μιας ώρας και πλέον, ομιλίας του «κάποιοι σχεδιάζουν, ήδη, πως θα ξοδέψουν το αποθεματικό που με τόσο κόπο τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργήσαμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

    [05] Κοπή της πίτας των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Από την είδηση ότι ο μεγάλος ειδησεογραφικός όμιλος «Dow Jones» έγινε συνδρομητής και αγόρασε το αγγλόφωνο δελτίο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σηματοδοτήθηκε η φετινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Πρακτορείου στην Αθήνα.«Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκτά πλέον τη θέση που του αξίζει να έχει και στο διεθνές περιβάλλον» υπογράμμισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος. Πρόσθεσε δε ότι «το 2013 κάναμε βήματα για την αξιοπιστία του Πρακτορείου, το πέρασμά του σε όλα τα Μέσα της Ελλάδας και του εξωτερικού».

    «Για εμάς, για την ελληνική κοινωνία, το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο στυλοβάτης της ενημέρωσης αυτή τη στιγμή στη χώρα και τον στυλοβάτη αυτόν είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξουμε. Πιστεύω ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συνεχίσει να έχει μια ισχυρή παρουσία και μέσα στο 2014, ώστε η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών να είναι αντικειμενική» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος.«Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι απαραίτητο για την ελληνική δημοσιογραφία, είναι η αξιοπιστία στη μετάδοση της είδησης. Το στοίχημα για όλους σας είναι μεγάλο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

    Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννης Τσώλης, ο γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούντζος, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, και μέλη του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατά την εκδήλωση, με επιλογή του γγ Μέσων Ενημέρωσης, του προέδρου του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, κληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του Πρακτορείου, Χρυσόστομος Μπίκατζικ, Βασίλης Κοριμέντζας και Απόστολος Κόκλας, στους οποίους διανεμήθηκαν ισάριθμες ταμπλέτες.

    [06] Αδ. Γεωργιάδης: Ανανέωση σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ δικαιούνται όλοι οι γιατροί

    Όλοι οι νυν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα δικαιούνται ανανέωση της σύμβασής τους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ). Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι συνεκτιμήθηκε «η μεγάλη προσφορά τους στο σύστημα Υγείας καθ' όλη την περίοδο της απεργίας». Η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ αντιπροσωπεύει τους 5.000 ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

    [07] Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες

    Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένουν καθηγητές και σχολικοί φύλακες, που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, αν και με δυσκολία, στη λεωφόρο Β. Σοφίας, καθώς πλέον οι διαδηλωτές έχουν περιοριστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να σημειωθούν λιποθυμίες διαδηλωτών. Εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς εντός του υπουργείου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέλη της τρόικας.

    [08] Με το Κοράνι στο χέρι, για τη Χάρη Της...

    «Πρόστρεξε, Μυροφόρα, μονάχα Εσένα πίστεψα και λάτρεψα μονάχα Εσένα από τα πρωτινά γλυκοχαράματα κι ως τώρα μες στα αιματοστάλαχτα μιας ωργισμένης δύσης». Τους στοίχους αυτούς του Κωστή Παλαμά, από τη«Μυστική Παράκληση»,φέρνει στον νου η επίσκεψη στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με το Αγίασμα, γνωστή και ως Βεφά, στην ομώνυμη συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Εκεί, στη Βεφά Μεϊντάν, απέναντι από τη Μονή του Παντοκράτορος, κάθε σαν αύριο, πρώτη του μήνα, συρρέουν πιστοί, αλλόθρησκοι στην πλειονότητά τους, για να ζητήσουν τη μεσιτεία της Μεγαλόχαρης προς τον Πανάγαθο Θεό, σε έναν ναό που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η ώρα είναι περασμένες δέκα και μουσουλμάνοι, κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, μαζί με τα παιδιά τους, έχουν ήδη σχηματίσει δύο μεγάλες ουρές, που φτάνουν έξω από την περίφραξη του αυλόγυρου του ναού. Με απόλυτη τάξη, υπομονετικά, περιμένουν να μπουν στον ναό, να προσευχηθούν με την καρδιά ανοιχτή να δεχτούν και αυτοί την ευσπλαχνία της Παναγίας και να πάρουν το πολυπόθητο κλειδάκι με τον σταυρό. Τα πρόσωπα γαλήνια και οι συζητήσεις περιστρέφονται αποκλειστικά στα θαύματα της Παναγιάς Βεφά. Με τη βοήθεια διερμηνέα το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακριτικά«στήνει αφτί».Πολλά έχουν να διηγηθούν, κυρίως οι γυναίκες, για τα«δώρα»της Μεριάμ (σ.σ. με το όνομα της Παναγιάς, όπως αναφέρεται στο Κοράνι), που δέχτηκαν φίλοι και γνωστοί τους. «Εδώ ανασαίνει η ψυχή σου»λέει η γριούλα και τα μάτια της λάμπουν. Η κουτσουλιά περιστεριού στον ώμο μιας νεαρής γίνεται σημείο αναφοράς και θαυμασμού, καθώς ερμηνεύεται ως μήνυμα από τους ουρανούς, ότι θα εισακουστεί η παράκλησή της.

    [09] Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες

    Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έγινε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των μελών της τρόικας. Υπενθυμίζεται ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχε απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που είχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο.

    [10] Bloomberg: Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων σηματοδοτεί την αλλαγή στη χώρα

    Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το 7% για πρώτη φορά μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας το 2010, καθώς οι ενδείξεις ότι η Ευρώπη αφήνει πίσω την κρίση χρέους ενίσχυσαν τη ζήτηση για τους τίτλους της περιοχής, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων είχαν μειωθεί κατά 14 μονάδες βάσης (0,14 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 6,88% μετά το μεσημέρι, ενώ προηγουμένως είχαν φθάσει και στο 6,76% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2010. Η απόδοση των τίτλων αυτών έχει μειωθεί 74 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα. Η τιμή του ομολόγου με επιτόκιο 2% που λήγει τον Φεβρουάριο του 2014 αυξήθηκε 0,845 ευρώ (8,45 ευρώ ανά 1.000 ευρώ) και διαμορφώθηκε στο 74,30% της ονομαστικής αξίας του. Τέσσερα χρόνια μετά την απειλή διάλυσης της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, η άνοδος των τιμών των ελληνικών ομολόγων αποτελεί σύμβολο της ανάκαμψης της περιοχής, η οποία δίνει στους επενδυτές την εμπιστοσύνη να αναζητήσουν υψηλότερες αποδόσεις από αυτές που προσφέρει το 10ετές γερμανικό ομόλογο, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η μείωση των αποδόσεων σηματοδοτεί την αλλαγή στη χώρα.

    [11] Β. Σόιμπλε: Έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ

    Η εμπιστοσύνη στο ευρώ έχει επιστρέψει, όμως η ευρωζώνη θα πρέπει τώρα να προσπαθήσει για να καταστήσει βιώσιμη την οικονομική ανάπτυξη και δεν μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Σόιμπλε, σε ομιλία του σε μια συνεδρίαση της Μπούντεσμπανκ (κεντρική τράπεζα της Γερμανίας), δήλωσε ότι με την υπάρχουσα δομή της ευρωζώνης τα ευρωομόλογα θα μείωναν τα κίνητρα κάποιων χωρών να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά τη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Η οικονομία μας αναμένεται να τα πάει καλά τα επόμενα χρόνια (?) πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη».

    [12] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα - τρόικας το απόγευμα

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών της Ελλάδας θα έχει σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

    Το κλιμάκιο της τρόικας το πρωί είχε διαβουλεύσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου συζήτησαν για την πορεία της διαθεσιμότητας στον δημόσιο τομέα.

    [13] Ρωσικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την Κριμαία

    Πάνω από δέκα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα προερχόμενα από τον ρωσικό εναέριο χώρο εισήλθαν σε αυτόν της Ουκρανίας και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τμήματα της περιοχής της Κριμαίας σήμερα, ανακοίνωσε η ουκρανική συνοριοφρουρά. Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της ότι Ρώσοι στρατιωτικοί παρακώλυσαν το έργο Ουκρανών συνοριοφρουρών στην πόλη Σεβαστόπολη, όπου εδρεύει μεγάλο μέρος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Νωρίτερα ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διέψευσε ότι είχε οιοδήποτε ρόλο στην κατάληψη μιας βάσης της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στη Σεβαστόπολη. Στο μεταξύ ο Αντρέι Παρούμπι, κορυφαίο στέλεχος των νέων ουκρανικών αρχών στο πεδίο της ασφάλειας, κατηγόρησε σήμερα το Κρεμλίνο ότι διοικεί και συντονίζει ένοπλες ομάδες οι οποίες δρουν στην Κριμαία ? όπου δύο αεροδρόμια κατελήφθησαν νωρίτερα από ενόπλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες ενέργειες εμποδίστηκαν σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας. Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να αναπτύξει τμήματα των ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία χωρίς να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο ίδιος είπε ότι τα αεροδρόμια της Κριμαίας τα οποία είχαν αποπειραθεί να καταλάβουν ομάδες ενόπλων στη Συμφερόπολη και τη Σεβαστόπολη βρίσκονται εκ νέου υπό τον πλήρη «έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας».

    [14] Προειδοποίηση Ρεν σε Κύπρο: Προαπαιτούμενη η ψήφιση του ν/σ για την επόμενη δόση

    Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Κύπρο είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, λέει η Κομισιόν.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάϊμον 'Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του αντιπροέδρου Όλι Ρεν, ανέφερε ό,τι η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.«Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

    [15] Την έκδοση του Γιανουκόβιτς θα ζητήσει το Κίεβο από τη Μόσχα

    Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι το Κίεβο θα ζητήσει από τη Μόσχα την έκδοση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα από το Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία.

    «Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας έχει την πρόθεση να ζητήσει την έκδοση του πολίτη Βίκτορ Γιανουκόβιτς που καταζητείται διεθνώς, εάν επιβεβαιωθεί η παρουσία του στη Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας, η οποία έχει αρχίσει έρευνα εναντίον του για μαζικές δολοφονίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 February 2014 - 13:30:27 UTC