Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδηλώνει βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας
  • [02] Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1
  • [03] Στη σέντρα η 27η αγωνιστική με φόντο το ντέρμπι των «αιωνίων»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδηλώνει βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας

    Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, "θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Λουμπλιάνα ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη».

    Μιλώντας σήμερα στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας σε εκδήλωση της «Ενωμένης Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Σε εκτενή αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα,ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στους επόμενους λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή, αλλά θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ιστορία της Ελλάδας. Και θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν,ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Ο λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσουν μαζί τον μακρύ, δύσκολο, αλλά γεμάτο ελπίδα και θετικές προσδοκίες δρόμο της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης, είπε ο κ.Τσίπρας.

    Για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και με αφορμή και την κρίση στην Ουκρανία, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις του για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την στάση των ευρωπαϊκών χωρών έναντι της κρίσης στην Ουκρανία όπου, όπως είπε, στήριξαν αντιδημοκρατικές και νεοναζιστικές δυνάμεις να ανέλθουν στην εξουσία. Η Ευρώπη, ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν , από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν ήταν τόσο ευρωσκεπτικιστές.

    [02] Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1

    Νίκη που φέρνει την Ξάνθη ακόμη πιο κοντά στο στόχο της παραμονής σημείωσε η ακριτική ομάδα στα Πηγάδια επί του Λεβαδειακού με 4-1, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Σκόρερ της γηπεδούχου ήταν ο Εστέμπαν Σολάρι, που επέτρεψε στα γκολ «χτυπώντας» δύο φορές (3΄, 49΄ πέναλτι), Νικολά Μαρέν επίσης με πέναλτι (84΄) και Καρίμ Σολτάνι (86΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει στο 75΄ ο Γεωργίου.

    [03] Στη σέντρα η 27η αγωνιστική με φόντο το ντέρμπι των «αιωνίων»

    Το κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Σούπερ Λίγκα και στην οποία ενδέχεται ο Ολυμπιακός να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας. Οι -πρωταθλητές και πρωτοπόροι- «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό και, με «όπλο» την ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα «κυνηγήσουν» τη νίκη για λόγους γοήτρου, αλλά και για να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση (και) του φετινού τίτλου, τον οποίο μπορεί και να πανηγυρίσουν,

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας θα διεξαχθούν οι αγώνες Βέροια-Απόλλων Σμύρνης στις 17.15 και Άρης-ΟΦΗ στις 19.30, ενώ νωρίτερα η Ξάνθη επικράτησε του Λεβαδειακού με 4-1.

    Την Κυριακή οΠΑΟΚ φιλοξενείται στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, οΑτρόμητος αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό,ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίζεται απέναντι στον Παναθρακικό και ο Πανιώνιος κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής

    Η 27η ημέρα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στα Χανιά με τη συνάντηση Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα.

    Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3

    Ξάνθη-Λεβαδειακός 15:00

    Βέροια-Απόλλων Σμύρνης 17:15

    Άρης-ΟΦΗ 19:30

    ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3

    Παναιτωλικός-Ατρόμητος 15:00

    Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 17:15

    Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 17:15

    Πανιώνιος-ΑΕΛ Καλλονής 17:15

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:30

    ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3

    Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 March 2014 - 15:30:23 UTC