Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από την Ουκρανία, ο Ευ. Βενιζέλος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες
  • [02] Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
  • [03] Ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος» του πατρινού καρναβαλιού
  • [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - τρόικας
  • [05] Ο Ομπάμα θα «συνομιλήσει με εταίρους και συμμάχους» εντός της ημέρας για την κατάσταση στην Ουκρανία
  • [06] Μ. Σπινέλι, Α. Καμιλλέρι, Μ. Οβάντια και Α. Πρόσπερι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην Ιταλία
  • [07] Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας
  • [08] Ένοπλοι δολοφόνησαν έναν Γάλλο υπήκοο στη Βεγγάζη
  • [09] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 στο 89'
  • [10] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-2
  • [11] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 στο ημίχρονο
  • [12] Πανιώνιος-Καλλονή 1-1

  • [01] Από την Ουκρανία, ο Ευ. Βενιζέλος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

    Από την Ουκρανία όπου ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, πετά για τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος, μεταφέροντας στην ευρωπαϊκή σκηνή νωπές τις εντυπώσεις του από τις επαφές που είχε στην κλυδωνιζόμενη χώρα.

    Στην Ουκρανία ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Κριμαία, αλλά επίσης με τον προσωρινό πρόεδρο της χώρας και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών, ενώ στις Βρυξέλλες μεταβαίνει για να συμμετέχει αύριο στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που συγκαλεί εκτάκτως ηΚάθριν 'Αστον.

    Μετά από τις επαφές που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής Oleksandr Turchynov (και μεταβατικό Πρόεδρο της Ουκρανίας), αλλά και τον ομόλογό του Andrii Deshchytsia, ο κ.Βενιζέλος αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις ουκρανο-ρωσικές σχέσεις -«όχι μόνο για την περιοχή, αλλά την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα» - υπογράμμισε την ανάγκη να επικρατήσει «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας διάλογος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των υφισταμένων συμβατικών κειμένων που συνδέουν την Ουκρανία με τη Ρωσία, αλλά και με τη διεθνή κοινότητα».

    [02] Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

    Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έκλεισαν οι κάλπες και η εκλογική αναμέτρηση θα συνεχιστεί μεθαύριο Τρίτη, 4 Μαρτίου.

    Στο ΔΣΑ προσήλθαν και ψήφισαν 1.700 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους.

    Η προσέλευση στον ΔΣΑ ήταν μικρή, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες ο κύριος όγκος του δικηγορικού σώματος της Αθήνας.

    [03] Ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος» του πατρινού καρναβαλιού

    Ο καιρός στάθηκε τελικά «σύμμαχος» του πατρινού καρναβαλιού και έδωσε την ευκαιρία σε 30.000 καρναβαλιστές να παρελάσουν και σε χιλιάδες θεατών, να απολαύσουν το θέαμα, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες. Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση έβρεχε καταρρακτωδώς στην Πάτρα, αλλά μόλις άρχισαν να παρελαύνουν τα άρματα στις 2.00 μετά το μεσημέρι, η βροχή σταμάτησε.

    Πρώτος παρέλασε ο βασιλιάς καρνάβαλος, υπό τα χειροκροτήματα των θεατών και ακολούθησε η βασίλισσα πάνω στο άλογό της, πλαισιωμένη από «υποτακτικούς» της, «χιονάνθρωπους». Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού αναμένεται να πέσει στις 9 το βράδυ, με την καθιερωμένη τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στο μόλο του Αγίου Νικολάου. Μετά το μουσικοχορευτικό θέαμα θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος και θα ακολουθήσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό.

    [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - τρόικας

    Στο υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε, πριν λίγο, η νέα συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικας.

    Πριν από την έναρξη των σημερινών διαπραγματεύσεων, έλαβε χώρα ένα «μίνι» υπουργικό συμβούλιο. Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, βρέθηκαν διαδοχικά, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «δύσκολες» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μια «κατ' αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης. Εν συνεχεία, η δόση αναμένεται να εκταμιεύεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

    [05] Ο Ομπάμα θα «συνομιλήσει με εταίρους και συμμάχους» εντός της ημέρας για την κατάσταση στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να συνομιλήσει με τους ηγέτες συμμαχικών κρατών για την κατάσταση στην Ουκρανία εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. «Ο πρόεδρος εργάζεται για το ζήτημα αυτό σήμερα», είπε ο Έρνεστ μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Έχει προγραμματίσει συνομιλίες με τους εταίρους και τους συμμάχους μας σε άλλες χώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] Μ. Σπινέλι, Α. Καμιλλέρι, Μ. Οβάντια και Α. Πρόσπερι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην Ιταλία

    Την συμμετοχή τους στο ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ανακοίνωσαν και επίσημα η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Σπινέλι, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντρέα Καμιλέρι, ο μουσικός και ποιητής Μόνι Οβάντια και ο ιστορικός Αντριάνο Πρόσπερι.

    Σε κοινή ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «είναι πεπεισμένοι ότι το ψηφοδέλτιο αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα καινοτόμο στοιχείο και ότι αντιπροσωπεύει την κοινωνία των πολιτών, με αυτονομία από τα κόμματα και, συγχρόνως, την ικανότητα να χαρίσει νέα δύναμη σε βασικής σημασίας διεκδικήσεις». Οι τέσσερις Ιταλοί διανοούμενοι απευθύνονται, κατά κύριο λόγο, στους πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική και οι οποίοι «έχουν μπει στον πειρασμό να μην ψηφίσουν στις ευρωεκλογές», αλλά και σε πολλά μέλη και ψηφοφόρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο.

    [07] Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας

    Ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, ο ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι δηλώνει πλέον πίστη στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο επιτελείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη. Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ. Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του.

    Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε μια «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου», μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου. Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας, όπου χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους. Στην Κριμαία, την απομονωμένη χερσόνησο της νότιας Ουκρανίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι, ελλιμενίζεται ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

    [08] Ένοπλοι δολοφόνησαν έναν Γάλλο υπήκοο στη Βεγγάζη

    Ένοπλοι δολοφόνησαν έναν Γάλλο υπήκοο στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, δήλωσαν πηγές των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς οι φόνοι ξένων στην ανάστατη περιοχή αυτή πολλαπλασιάζονται. Εξάλλου, ένοπλοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν Αιγύπτιο ο οποίος εργαζόταν σε ένα μπακάλικο, ενώ ένας Λίβυος αστυνομικός γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο Γάλλος, ο 49χρονος Πατρίς Ρεάλ, πολιτικός μηχανικός, εργαζόταν για μια εταιρεία που αναβαθμίζει το Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης -μιας πόλης όπου καταγράφεται ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα, δολοφονιών και άλλων ενεργειών οι οποίες επιρρίπτονται από τις Αρχές σε οργανώσεις ισλαμιστών-, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας.

    [09] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 στο 89'

    Ο Αμπεϊντ «γράφει» το 0-3 με φάουλ στο 89΄

    [10] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-2

    Ο Μπεργκ διπλασιάζει για τον Παναθηναϊκό στο 67΄

    [11] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 στο ημίχρονο

    Ο Παναθηναϊκός προηγείται με το γκολ του Πράνιτς στο 45΄, ο Ολαϊτάν έγινε αλλαγή καθώς τραυματίστηκε στο 29΄ και αντικαταστάθηκε από τον Βαλντές

    [12] Πανιώνιος-Καλλονή 1-1

    Αήττητος για τρίτη συνεχή αγωνιστική έμεινε ο Πανιώνιος, ο οποίος ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του για μια... βαθιά βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Οι Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι προέρχονταν από δύο σερί νίκες, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Καλλονή στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής για την Σούπερ Λίγκα και πήραν ένα βαθμό, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ του Πανιωνίου σημείωσε ο Κολοβός (54`), ενώ για την Καλλονή ισοφάρισε ο Αναστασιάδης (70`).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 March 2014 - 19:30:25 UTC