Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Το εισιτήριο των 5 ευρώ ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ
  • [02] Οι επιχειρήσεις θα δημοσιοποιούν εκτός από τους ισολογισμούς τους, και στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • [03] Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος
  • [04] Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί για τους γεωπολιτικούς κινδύνους της ουκρανικής κρίσης
  • [05] Μεσούσης της κρίσης, το Κρεμλίνο παρουσιάζει το σχέδιο μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία
  • [06] Συνεδριάζει ξανά απόψε το ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία
  • [07] Η ΕΕ αναστέλει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το θέμα των θεωρήσεων διαβατηρίου
  • [08] Τελεσίγραφο της Ρωσίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην Κριμαία

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Το εισιτήριο των 5 ευρώ ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ

    Το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κέντρα υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στις αντιδράσεις που προκαλεί η επιβολή του εισιτηρίου στους ασφαλισμένους οι οποίοι θα προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΠΕΔΥ), τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και εξήγησε πως το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυιατρείων.

    [02] Οι επιχειρήσεις θα δημοσιοποιούν εκτός από τους ισολογισμούς τους, και στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

    Οι μεγάλες εταιρίες και επιχειρηματικοί όμιλοι, θα δημοσιοποιούν στο μέλλον, εκτός από τους ισολογισμούς τους, και στοιχεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Αυτό προβλέπει Οδηγία στην οποία κατέληξαν το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - με την καθοριστική συμβολή της Ελληνικής Προεδρίας - όπως αναφέρει ανακοίνωση τουυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    Η νέα ρύθμιση δεν είναι δεσμευτική ως προς τον τρόπο δημοσιοποίησης των σχετικών πληροφοριών, αλλά παρέχει σημαντική ευελιξία στις επιχειρήσεις ώστε να επιλέγουν οι ίδιες τον τρόπο που θεωρούν καταλληλότερο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2018, η Κομισιόν θα συντάξει έκθεση για την καθιέρωση υποχρέωσης των μεγάλων επιχειρήσεων να δημοσιεύουν ετησίως και ανά κράτος-μέλος ή τρίτη χώρα όπου δραστηριοποιούνται, πληροφορίες για τα κέρδη που πραγματοποιούν, τους φόρους που καταβάλλουν και τις δημόσιες ενισχύσεις που λαμβάνουν.

    [03] Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος

    Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος μετά την μεγάλη πτώση που υπέστη το ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, τόνισε ότι θα συνεχίζει αυτή την πορεία και ανέφερε ότι θα στρέψει την προσοχή της στη συγκράτηση του πληθωρισμού αφού η κατάσταση στις αγορές σταθεροποιηθεί. Χρηματομεσίτες υπολόγισαν ότι η κεντρική τράπεζα πώλησε πάνω από 10 δισεκ. δολάρια σε συνάλλαγμα σήμερα για να τονώσει το ρούβλι, το οποίο έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι τόσο του ευρώ, όσο και του δολαρίου.

    [04] Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί για τους γεωπολιτικούς κινδύνους της ουκρανικής κρίσης

    Η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει την ευρωζώνη, αν και η οικονομική εξάρτηση της Ευρώπης από τη χώρα αυτή είναι «σχετικά περιορισμένη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Από οικονομική και δημοσιονομική άποψη, οι συναλλαγές της ευρωζώνης (με την Ουκρανία) είναι μικρές (. . .). Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι λοιπόν σχετικά περιορισμένες», δήλωσε ο Ντράγκι. «Παρόλα αυτά οι γεωπολιτικές παράμετροι της κατάστασης αυτής είναι εντελώς διαφορετικές. Θα μπορούσαν να έχουν μια δύναμη και μια ικανότητα να επηρεάσουν τα γεγονότα, οι οποίες ξεπερνούν τους υπάρχοντες δεσμούς και τα στατιστικά δεδομένα που μόλις σας παρέθεσα» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

    [05] Μεσούσης της κρίσης, το Κρεμλίνο παρουσιάζει το σχέδιο μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία

    Το Κρεμλίνο παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο για την κατασκευή μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο όπου οι ρωσόφωνοι αποτελούν την πλειονότητα και όπου ένοπλοι υποστηρικτές της Ρωσίας έχουν πάρει τον έλεγχο, ενώ η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί την κρατική εταιρεία Rossavtotor για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, για το οποίο οι τεχνικές μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το Νοέμβριο του 2014.

    [06] Συνεδριάζει ξανά απόψε το ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία

    Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 10:30 (ώρα Ελλάδας) με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όπως αναφέρεται σε σχετικό γραπτό μήνυμα του προέδρου του Σ.Α., θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση, μετά από επιστολή-αίτημα του μονίμου αντιπροσώπου της Ουκρανίας στον ΟΗΕ. Η προηγούμενη συνεδρίαση του ΣΑ είχε γίνει το Σάββατο, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί και απόψε, αναδεικνύοντας έντονα το διχαστικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στη Ρωσία και τα άλλα τρία μόνιμα μέλη του Σώματος (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της Κίνας.

    [07] Η ΕΕ αναστέλει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το θέμα των θεωρήσεων διαβατηρίου

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να αναστείλουν τις συνομιλίες με τη Ρωσία για το θέμα της βίζας εξαιτίας της εισβολής της στην Κριμαία, αναφέρει το προσχέδιο της ανακοίνωσης που θα εκδοθεί αργότερα σήμερα. Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν το θέμα από το 2007, καθώς η Μόσχα επιθυμεί οι πολίτες της να έχουν πρόσβαση στις χώρες μέλη της ΕΕ χωρίς να χρειάζονται έκδοση άδειας εισόδου. «Η ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει τις διμερείς συνομιλίες με τις ρωσικές αρχές για τα θέματα που αφορούν την έκδοση άδειας εισόδου (βίζας) καθώς και για μια νέα συμφωνία», αναφέρει το προσχέδιο της ανακοίνωσης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    [08] Τελεσίγραφο της Ρωσίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην Κριμαία

    Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία να παραδοθούν ως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ή να αντιμετωπίσουν στρατιωτική επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο μια πηγή από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Το τελεσίγραφο, αναφέρει το Interfax, εκδόθηκε από τον Αλεξάντερ Βίτκο τον διοικητή του στόλου. «Αν δεν παραδοθούν πριν τις 05:00 αύριο, θα ξεκινήσει μια πραγματική επίθεση εναντίον των μονάδων και των μεραρχιών των ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη την Κριμαία», δήλωσε η πηγή αυτή του υπουργείου Άμυνας. Το ουκρανικό υπουργείο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες αυτές, ενώ δεν έχει υπάρξει σχόλιο προς το παρόν από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ο οποίος ελλιμενίζεται στην Κριμαία.

    Διαβάστε επίσης: Συνεδριάζει ξανά απόψε το ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2014 - 17:30:28 UTC