Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους ερασιτεχνικών κινήσεων στην Ουκρανία
  • [02] Άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου
  • [03] Ο Τουρτσίνοφ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει «την επίθεση και την πειρατεία» στην Κριμαία
  • [04] Η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία
  • [05] Οι Βρυξέλλες καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της και να αρχίσει διάλογο με το Κίεβο
  • [06] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί τελεσιγράφου της Ρωσίας πρόκειται για «σοβαρή κλιμάκωση»
  • [07] Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καλεί τη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία
  • [08] Η Μόσχα διαψεύδει ότι απηύθυνε τελεσίγραφο στις δυνάμεις της Ουκρανίας στην Κριμαία
  • [09] Το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ προειδοποιεί τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες»
  • [10] Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους ερασιτεχνικών κινήσεων στην Ουκρανία

    Στην Ουκρανία εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες διεθνοπολιτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΕ με θέμα την ουκρανική κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το σημερινό Συμβούλιο έστειλε καθαρά μηνύματα βασισμένα στη διεθνή νομιμότητα, στην ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, των υφισταμένων συνόρων της κυριαρχίας, των κανόνων του διεθνούς δικαίου για διάλογο και στην ανάγκη για αποφυγή χρήσης βίας ή απειλή χρήσης βίας .

    Τόνισε ακόμη, ότι είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στο σημερινό Συμβούλιο επιστολή που του απηύθυνε χθες ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών με την οποία δηλώνει την ετοιμότητα της νέας ουκρανικής κυβέρνηση να συνεχίσει τις συζητήσεις με την ΕΕ για την υπογραφή συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Κάτι που συμπεριλήφθηκε στα συμπεράσματα. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ που βρίσκεται στη Γενεύη γιατί όπως είπε η Ελλάδα έχοντας την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ διατηρεί δυνατότητα επαφής και σχέσεις αξιοπιστίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και έχει την ικανότητα στο μέτρο του δυνατού να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης. «Κάνουμε ότι είναι δυνατό να προστατεύσουμε την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ελληνισμού στην περιοχή» είπε.

    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι «κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται στην Ελλάδα σε τί κινδύνους μπορεί να βρεθεί η Ελλάδα αν κινηθεί ερασιτεχνικά και επιπόλαια όπως προτείνουν». «Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την εσωτερική πολιτική δεν μπορεί να ισχύσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ανευθυνότητες δεν μπορούν να μεταφερθούν σε διεθνές επίπεδο. Εάν το κάνουν το κόστος που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πανάκριβο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    [02] Άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου

    Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, μετά την απομάκρυνση του χωμάτινου όγκου, στο ύψος του Πλατάνου της Αχαΐας, που είχε προκαλέσει το κλείσιμο του δρόμου. Μετά την κατολίσθηση, μηχανήματα έσπευσαν στο σημείο και καθάρισαν το οδόστρωμα, εν μέσω βροχόπτωσης, που δυσκόλευε τις εργασίες.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, κανονικά και χωρίς προβλήματα γίνεται η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα , μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, και της νέας εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

    [03] Ο Τουρτσίνοφ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει «την επίθεση και την πειρατεία» στην Κριμαία

    Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας μεγεθύνεται και κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει αυτή που αποκάλεσε επίθεση και πειρατεία. Ο Τουρτσίνοφ είπε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» σε ορισμένες περιοχές στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου κατοικούν πολλοί ρωσόφωνοι, αλλά πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Επίσης δήλωσε ότι ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχουν αποκλείσει πολεμικά πλοία του ΠΝ της Ουκρανίας στους κόλπους της Σεβαστούπολης, του λιμανιού στην Κριμαία όπου ο ρωσικός στόλος έχει τη βάση του.

    [04] Η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα. «Σε αυτό το σημείο, πλέον δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό», είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Έχουμε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών», πρόσθεσε η ίδια.

    [05] Οι Βρυξέλλες καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της και να αρχίσει διάλογο με το Κίεβο

    ΗΕυρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στις βάσεις τους και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το Κίεβο. Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας Κάθριν Άστονεπίσης είπε ότι θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας μια κατεπείγουσα Σύνοδος Κορυφής για το ζήτημα της Ουκρανίας.

    Την πραγματοποίηση της Συνόδου για την προσεχή Πέμπτη, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.

    [06] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί τελεσιγράφου της Ρωσίας πρόκειται για «σοβαρή κλιμάκωση»

    Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ρωσία απείλησε να προχωρήσει στη χρήση βίας εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία, αυτή είναι μια σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης, έκρινε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Αυτά τα δημοσιεύματα σήμερα περί απειλών χρήσης βίας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, εάν είναι αληθή, κατά την άποψή μας συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης για την οποία θα καταστήσουμε τη Ρωσία άμεσα υπεύθυνη», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

    [07] Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καλεί τη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα τη Μόσχα να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν, ο οποίος πρωτοστατεί στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης από το Λευκό Οίκο, είχε έρθει σε επαφή με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ την περασμένη εβδομάδα. Είχε πολυάριθμες επαφές τον Φεβρουάριο με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που αποπέμφθηκε από το Κοινοβούλιο στο Κίεβο. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Μεντβέντεφ, δύο ημέρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπάιντεν «άσκησε πιέσεις στη Ρωσία να αποσύρει τις (ένοπλες) δυνάμεις της, να υποστηρίξει την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία και να αρχίσει έναν πραγματικό πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση της Ουκρανίας» σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

    Από την πλευρά του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ «δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να προστατευθούν τα συμφέροντα όλων Ουκρανών πολιτών, περιλαμβανομένων των κατοίκων της Κριμαίας και των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπός τύπου του Ναταλία Τιμακόβα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    [08] Η Μόσχα διαψεύδει ότι απηύθυνε τελεσίγραφο στις δυνάμεις της Ουκρανίας στην Κριμαία

    Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διέψευσε σήμερα ότι εξέδωσε τελεσίγραφο προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με το οποίο τις κάλεσε να παραδοθούν ως τις 05:00 την Τρίτη και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζαν επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο έναν αξιωματικό στο αρχηγείο του.

    Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία και η Μόσχα έχει ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο, η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας.

    Νωρίτερα σήμερα, το Ιντερφάξ είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μια πηγή στο υπουργείο Αμύνης της Ουκρανίας, ότι είχε επιδοθεί τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν ως τις 05:00 από τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

    Ωστόσο το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων αργότερα μετέδωσε ότι ένας αξιωματικός -τον οποίο δεν κατονόμασε- στο αρχηγείο του στόλου είπε πως δεν σχεδιάζεται επίθεση και πρόσθεσε: «αυτά είναι ανοησίες».

    Διαβάστε επίσης: Συνεδριάζει ξανά απόψε το ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία , Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καλεί την Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία,

    Στην Ουκρανία αύριο το ΔΝΤ, Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος , Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο της Μόσχας , Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί για τους γεωπολιτικούς κινδύνους της ουκρανικής κρίσης, Ο Τουρτσίνοφ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει «την επίθεση και την πειρατεία» στην Κριμαία

    [09] Το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ προειδοποιεί τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες»

    Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να εξετάσουν τη λήψη «στοχευμένων μέτρων» εναντίον της Ρωσίας εάν η Μόσχα δεν αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ. Σε μια ανακοίνωση η οποία συμφωνήθηκε να εκδοθεί στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την οποία επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρεται ότι «ελλείψει μέτρων αποκλιμάκωσης από πλευράς της Ρωσίας, η ΕΕ πρόκειται να λάβει αποφάσεις για τις συνέπειες στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία». Στην ανακοίνωση αυτή προστίθεται πως η Ένωση «θα εξετάσει πιθανά στοχευμένα μέτρα» εναντίον της Μόσχας, όπως είπε ο διπλωμάτης αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    [10] Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

    Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1, επί του Πλατανιά, στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μπέριος (11΄) και Κολοβέτσιος (61΄) πέτυχαν τα τέρματα των νικητών, ενώ στο 23΄ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αλεξάνταρ Καταϊ για τους γηπεδούχους. Με 35 βαθμούς, πλέον ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Πλατανιάς παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του πίνακα με 25 βαθμούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2014 - 19:30:25 UTC