Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση»
  • [02] Ν. Βούτσης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον τού νόμου, και όχι εκτός νόμου
  • [03] Την απόσυρση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, ζητεί η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών
  • [04] Σε εξέλιξη διυπουργική σύσκεψη ενόψει νέων επαφών με τρόικα
  • [05] Ομαδικές απολύσεις και Ταμεία τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [06] Νέα συνάντηση Γ. Προβόπουλου - τρόικας
  • [07] Α. Παπαγεωργίου: Δεν πρόκειται να επηρεαστεί η συμφωνία με την Gazprom
  • [08] Στο 3,60% η απόδοση των εξάμηνων εντόκων του Δημοσίου
  • [09] Στο Κίεβο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με δάνειο 1 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία
  • [10] Σ. Λαβρόφ: Οι απειλές της Δύσης δεν θα αλλάξουν τη στάση της Μόσχας
  • [11] Προειδοποιητικά πυρά εναντίον ουκρανών στρατιωτών έριξαν οι ρωσικές δυνάμεις
  • [12] Ο Πούτιν διαψεύδει ότι είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία
  • [13] «Νόμιμη» χαρακτηρίζει ο Πούτιν μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία
  • [14] Οι Σουηδοί, οι πιο καινοτόμοι των «28» της Ευρώπης
  • [15] ΠΑΟΚ: Αναλαμβάνει επίσημα ο Γεωργιάδης

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση»

    «Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, εκτελεί το κυβερνητικό έργο σύμφωνα με τις επιταγές του κοινοτικού, του εγχώριου συνταγματικού, καθώς και του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού δικαίου» απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρας, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «παραβιάσεις του Συντάγματος μέσω της συνεργασίας και συναπόφασης κρατικών οργάνων με τους εκπροσώπους των δανειστών».

    Εξάλλου, όπως αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας μας για τα θέματα που εμπίπτουν στο εκτελούμενο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».

    [02] Ν. Βούτσης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον τού νόμου, και όχι εκτός νόμου

    Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον τού νόμου, και όχι εκτός νόμου, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Βούτσης,γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, και σημειώνει ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν θα εξεταστεί, τελικά, αυτή την εβδομάδα το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή. Προσθέτει: «Η δικιά μας θέση είναι σαφής:η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμουκαι όσοι εμπλέκονται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες θα πρέπει να υποστούν ό,τι η Δικαιοσύνη αποφασίσει. Άλλο αυτό και άλλο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το απαγορεύει και το Σύνταγμά μας». Σχολιάζοντας κυβερνητικές θέσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να «φλερτάρει» με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βούτσης δηλώνει: «Αυτά είναι για γέλιο και το καταλαβαίνει ο καθένας. Εάν υπάρχει μία δύναμη, είναι η Αριστερά. Έγκαιρα, όταν αράχνιαζαν οι 32 φάκελοι στα συρτάρια των κυβερνητικών αξιωματούχων, είχαμε πει ότι πρόκειται περί διφυούς κόμματος, που ταυτόχρονα είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, και έχουμε δώσει μάχες και μέσα στην ίδια την κοινωνία και με τις δομές της αλληλεγγύης και με τα αντιφασιστικά μέτωπα».

    [03] Την απόσυρση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, ζητεί η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών

    Την απόσυρση του εισιτηρίου εισόδου στις μονάδες του ΕΣΥ, ζητεί η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους «πολίτες να αρνούνται πληρωμές για αγαθά τα οποία έχουν ήδη πληρώσει και τα οποία το κράτος οφείλει να τους παρέχει δωρεάν».

    «Το χαράτσι των 5 ευρώ αποτέλεσε αιτία πολέμου ανάμεσα στους συγκυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται πως διαθέτουν ελλειμματική μνήμη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 1991, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ήταν ύψους 1000 δραχμών και ονοματίστηκε «εξέταστρο εξωτερικών ιατρείων» χωρίς ποτέ να εφαρμοστεί. Το 2003 η κυβέρνηση Κ. Σημίτη το μετέτρεψε σε 3 ευρώ, χωρίς και πάλι να εφαρμοστεί, και το 2010 το επανέφερε ο Α. Λοβέρδος και το ανέβασε στα 5 ευρώ.

    [04] Σε εξέλιξη διυπουργική σύσκεψη ενόψει νέων επαφών με τρόικα

    Ευρεία διυπουργική συνεδρίαση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συσκέψεων ενόψει των νέων ραντεβού που έχουν οριστεί με την τρόικα. Συμμετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου και εκπρόσωπος από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, ίσως, στη συνέχεια παραστεί στη συνάντηση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία και πώς αυτές επιλέγει να τις εντάξει στην οικονομία η κυβέρνηση, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, έχουν προκαλέσει εστία διαφωνίας με τους επικεφαλής της τρόικας και δεν αποκλείεται η πολιτική λύση στο αδιέξοδο εάν και οι δύο πλευρές εμμείνουν στις θέσεις που υποστηρίζουν.

    [05] Ομαδικές απολύσεις και Ταμεία τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και εκπροσώπων της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών. «Έγινε μια ανοικτή και ζωντανή συζήτηση» ανέφερε μετά τη συνάντηση ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, προσθέτοντας ότι τα θέματα που συζητούνται δεν έχουν κλείσει ενώ «στόχος και σκοπός μας είναι να βρεθούμε σε έναν κοινό δρόμο». Το ίδιο στέλεχος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και ανέφερε ότι θα γίνει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο επιμερισμός της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 3,9%, και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων. Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εφάπαξ εφαρμογή του μέτρου από το ερχόμενο καλοκαίρι, υπάρχουν όμως αποκλίσεις απόψεων ως προς τον ακριβή επιμερισμό αυτού και ως προς την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταργηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το θέμα μπορεί να διευθετηθεί χωρίς νομοθετική παρέμβαση.

    [06] Νέα συνάντηση Γ. Προβόπουλου - τρόικας

    Ξεκινάει σε λίγο η συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας. Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες κατά την προσεχή τριετία. Τις προηγούμενες μέρες τεχνικά κλιμάκια συναντήθηκαν ανταλλάσοντας στοιχεία αναφορικά με τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις των δύο πλευρών οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ο "τελικός λογαριασμός" να εμφανίζει σημαντικές αποκλίσεις. Η πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος στηρίζεται στη διαγνωστική μελέτη της Black Rock καθώς και στον επανέλεγχο των ευρημάτων από τις εταιρείες Ernst & Young και Rohthchild.

    [07] Α. Παπαγεωργίου: Δεν πρόκειται να επηρεαστεί η συμφωνία με την Gazprom

    «Σίγουρα η κρίση πιθανόν να έχει επιπτώσεις στο ζήτημα του φυσικού αερίου, αλλά όχι στο θέμα της συμφωνίας που πρόκειται να υπογράψουμε τις επόμενες ημέρες με την Gazprom», ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM".

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι «εάν η κρίση αυτή δημιουργήσει αναταραχή στις διεθνείς αγορές -διότι ένας από τους αλγόριθμους που βγάζει τη διεθνή τιμή είναι και η τιμή του πετρελαίου-, φέρει αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ναι, θα επηρεαστούμε. Είναι ακόμη μικρή η αύξηση, αλλά ελπίζω στις προβλέψεις των διεθνών οίκων για πτώση το 2014». Ο κ. Παπαγεωργίου είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα, σημειώνοντας ότι «η κρίση προς στιγμήν δεν έχει επηρεάσει τη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά ο κόμβος διανομής αερίου στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι στο δυτικό και κεντρικό κομμάτι που ελέγχεται προς στιγμήν από την ουκρανική κυβέρνηση, και δείχνει προς στιγμήν να μην υπάρχει πρόβλημα».

    [08] Στο 3,60% η απόδοση των εξάμηνων εντόκων του Δημοσίου

    Σημαντική αποκλιμάκωση εμφάνισε η απόδοση των εξάμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου, όπως αυτή αποτυπώθηκε κατά τη δημοπρασία που διενήργησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, αντλήθηκε το ποσό των 1,137 εκατ. δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων και ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ.Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,60% έναντι 4,00% κατά την τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία στις 4 Φεβρουαρίου 2014.

    [09] Στο Κίεβο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με δάνειο 1 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

    Έφτασε σήμερα στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, την ώρα που αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει οικονομική και τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία με στόχο να υποστηρίξει τη νέα κυβέρνηση της χώρας, καθώς αυξάνεται η ένταση με τη Ρωσία. Με την ευκαιρία της συμβολικής αυτής επίσκεψης μερικών ωρών του Κέρι στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια στο Κίεβο. Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους καθ' οδόν προς το Κίεβο ότι η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να εγκρίνει ένα δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ?υπό μορφή δανειακών εγγυήσεων? για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στους Ουκρανούς από τις προτεινόμενες μειώσεις στις επιδοτήσεις για την ενέργεια. Επίσης οι ΗΠΑ θα στείλουν τεχνικούς συμβούλους στην Ουκρανία για να βοηθήσουν την κεντρική τράπεζα της χώρας καθώς και το υπουργείο Οικονομικών να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Εξάλλου ο αξιωματούχος αυτός σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την επέμβασή της στην Κριμαία «το πιθανότερο πολύ σύντομα», σε διάστημα μερικών ημερών και όχι εβδομάδων.

    [10] Σ. Λαβρόφ: Οι απειλές της Δύσης δεν θα αλλάξουν τη στάση της Μόσχας

    Οι απειλές από τη Δύση για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία δεν θα μεταβάλλουν τη θέση της Μόσχας στο θέμα της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από την Τύνιδα, χαρακτηρίζοντάς τις «αντιπαραγωγικές». «Η θέση μας είναι ειλικρινής και επειδή είναι ειλικρινής δεν θα αλλάξει (. . .). Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές (επιβολής) μονομερών κυρώσεων. Ελπίζω ότι οι εταίροι μας θα κατανοήσουν τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα τέτοιων ενεργειών», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της Ρωσίας στην Κριμαία της Ουκρανίας ήταν σωστές.

    Ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν υποστηρίζουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλες τις πλευρές. «Πρέπει να γίνει διάλογος και να μην αποκλειστεί κανένας», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

    [11] Προειδοποιητικά πυρά εναντίον ουκρανών στρατιωτών έριξαν οι ρωσικές δυνάμεις

    Οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την ουκρανική αεροπορική βάση του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας έριξαν προειδοποιητικές βολές εναντίον ουκρανών στρατιωτών που προσπάθησαν να πλησιάσουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ουκρανός αξιωματικός. Οι άνδρες πυροβόλησαν στον αέρα την ώρα που μια ομάδα 300 ουκρανών στρατιωτών πλησίαζε στο αεροδρόμιο περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο ο Ολέκσι Χραμόφ, αξιωματικός της βάσης του Μπελμπέκ.

    [12] Ο Πούτιν διαψεύδει ότι είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία και δήλωσε ότι το έχουν πράξει «τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας». Εξάλλου, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα δεν έχει συμφέρον στην υποκίνηση των αποσχιστικών διαθέσεων στην Κριμαία.

    Επίσης δήλωσε, ότι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ουκρανία, εάν αυτές διεξαχθούν υπό τις σημερινές συνθήκες «τρομοκρατίας».

    Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πριν από λίγο ότι η κίνηση των ενόπλων ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία ήταν σωστή και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην κατάσχεση όπλων και εκρηκτικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [13] «Νόμιμη» χαρακτηρίζει ο Πούτιν μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

    Οποιαδήποτε απόφαση για τη χρήση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα είναι «νόμιμη», διότι «έχουμε αίτημα του νόμιμου προέδρου» της χώρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά την αποπομπή και τη φυγή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Λίγο αργότερα έλεγε στους δημοσιογράφους ότι προειδοποίησε τον Γιανουκόβιτς ότι «δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον» στην Ουκρανία. Τη νύχτα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν είχε ανακοινώσει ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζήτησε την 1η Μαρτίου, δηλαδή το Σάββατο, από τη Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία. Η ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού ο έκπτωτος πρόεδρος που έχει καταφύγει στη Ρωσία είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο μόλις την προηγούμενη μέρα. Ο Βιτάλι Τσούρκιν διάβασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιστολή του Γιανουκόβιτς προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν: «Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου,...Για τον λόγο αυτόν απευθύνομαι προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τού ζητώ να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της τάξης, της ειρήνης και της σταθερότητας και για την υπεράσπιση του ουκρανικού πληθυσμού. Υπογραφή: Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 1η Μαρτίου 2014». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε όμως από το Ροστόφ επί του Ντον στις 28 Φεβρουαρίου ο έκπτωτος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Κάθε στρατιωτική επιχείρηση στην σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν έχω την πρόθεση να ζητήσω στρατιωτική συνδρομή». Σύμφωνα με την Μαρί Λίπμαν του ινστιτούτου Carnegie στη Μόσχα «είτε τον ανάγκασαν να γράψει τη επιστολή , είτε απλώς ανακοίνωσαν ότι την υπέγραψε».

    Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν διαψεύδει ότι είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία, Προειδοποιητικά πυρά εναντίον ουκρανών στρατιωτών έριξαν οι ρωσικές δυνάμεις, Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία επανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, Στο Κίεβο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με δάνει 1 δισ.δολαρίων για την Ουκρανία

    [14] Οι Σουηδοί, οι πιο καινοτόμοι των «28» της Ευρώπης

    Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στην καινοτομία διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όμως τονίζει ότι μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ οι διαφορές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, οι επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας έχουν επιδεινωθεί στο ένα πέμπτο περίπου των περιφερειών της ΕΕ.

    Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την καινοτομία στην Ένωσης για το 2014 και του πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την περιφερειακή καινοτομία το 2014, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στους «28» η κατάταξη παραμένει σταθερή σε σχέση με το 2013, με τη Σουηδία να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες που επενδύουν περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία. Παράλληλα, προκύπτει ότι οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξή τους είναι η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Λετονία.Η Ελλάδα βρίσκεται, μαζί με την Κροατία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία στην κατηγορία των χωρών που εμφανίζουν επιδόσεις χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.

    [15] ΠΑΟΚ: Αναλαμβάνει επίσημα ο Γεωργιάδης

    Όπως είχε γνωστοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο Γιώργος Γεωργιάδης αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα πρώτου προπονητή του ΠΑΟΚ, στη θέση του απομακρυνθέντος Χουμπ Στέφενς. Ο τελευταίος πρόκειται σήμερα να αποχαιρετίσει τους παίκτες, το προσωπικό της ομάδας και τους τεχνικούς συνεργάτες του και να αναχωρήσει για την πατρίδα του, ενώ ταυτόχρονα σήμερα θα γίνει η ενημέρωση των παικτών για την ανάληψη καθηκόντων από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ότι η απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ήταν κάτι που διέβλεψε τις τελευταίες εβδομάδες, βλέποντας και την στάση παραγόντων της ομάδας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 March 2014 - 13:30:27 UTC