Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν τίθεται θέμα με τα 5 ευρώ προς το παρόν, λέει ο Αδ. Γεωργιάδης
  • [02] Διαφώνησαν Γ. Προβόπουλος και τρόικα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών
  • [03] Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών αύριο
  • [04] Κρεμλίνο: Κοντινές οι απόψεις Ρωσίας και Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας
  • [05] Ψηφίστηκε από την κυπριακή βουλή το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις
  • [06] «Ρωσικά πολεμικά πλοία έκλεισαν τα Στενά της Κριμαίας»
  • [07] Αποχωρεί από τη Μπαρτσελόνα ο Πουγιόλ

  • [01] Δεν τίθεται θέμα με τα 5 ευρώ προς το παρόν, λέει ο Αδ. Γεωργιάδης

    Δεν υπάρχει θέμα με τα 5 ευρώ αυτή τη στιγμή, δήλωσε απόψε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο θέμα για τις 20 Μαρτίου. Μέσα στο νόμο για το ΠΕΔΥ έχουμε προβλέψει μεταβατικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τη λειτουργική ένωση των δύο συστημάτων. Το 5ευρω ίσχυε και ισχύει με το νόμο του ΠΑΣΟΚ στα εξωτερικά κέντρα και στα Κέντρα Υγείας».

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πληρώνουν όσοι πηγαίνουν μόνο για συνταγογράφηση στα νέα Πολυϊατρεία, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι το νέο σύστημα προσθέτει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, όπως και περίπου 2.500 επιπλέον συμβεβλημένους μ' αυτόν και συμπλήρωσε:«Άρα η λογική του νέου συστήματος είναι η συνταγογράφηση να γίνεται έξω από τα Πολυϊατρεία - δωρεάν - και όχι μέσα στα πολυϊατρεία. Τα Αστικού Τύπου Κέντρα Υγείας, τα οποία θα διαμορφωθούν μετά από έξι μήνες και αφού θα έχει γίνει η συνένωση των παλαιών μονάδων, έχουν σκοπό να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες. Εκεί θα υπάρχει προφανώς και το εισιτήριο».

    [02] Διαφώνησαν Γ. Προβόπουλος και τρόικα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

    Με διαφωνία για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Μετά ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει μονομερώς στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αυτά προκύπτουν από την μελέτη που πραγματοποίησε η Blackrock.

    Νέα συνάντηση δεν προβλέπεται καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναχωρεί αύριο για τη Φρανκφούρτη.

    [03] Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών αύριο

    Την πραγματοποίηση συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών ανακοίνωσε για αύριο το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης των μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών-μελών της ευρωατλαντικής συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συγκάλεσε επίσης για αύριο την επιτροπή NATO-Ουκρανίας, σε επίπεδο πρεσβευτών. Ο Ράσμουσεν ανέφερε εξάλλου ότι η ευρωατλαντική συμμαχία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διεξάγει συζητήσεις με την ουκρανική μεταβατική κυβέρνηση.

    [04] Κρεμλίνο: Κοντινές οι απόψεις Ρωσίας και Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα και οι θέσεις τους στο θέμα είναι «κοντινές», αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

    Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι δύο ηγέτες ελπίζουν πως «θα ληφθούν βήματα από τη ρωσική ηγεσία τα οποία θα επιτρέψουν τη μείωση της (...) έντασης και θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ρωσόφωνων πολιτών που ζουν στην Κριμαία και τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας».

    [05] Ψηφίστηκε από την κυπριακή βουλή το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

    Με 30 ψήφους υπέρ και 26 εναντίον, η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ψήφισε, νωρίς το απόγευμα, το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο είχε απορρίψει την περασμένη Πέμπτη με ισοψηφία 25- 25.

    Υπέρ του νομοσχεδίου, στο οποίο η κυβέρνηση είχε επιφέρει τροποποιήσεις για να είναι αποδεκτό από το ΔΗΚΟ, τάχθηκαν οι 20 βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι 8 του ΔΗΚΟ, ένας του ΕυρωΚό και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Καταψήφισαν οι 19 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι 5 της ΕΔΕΚ και οι βουλευτές των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών.

    Στη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης, εργαζόμενοι σε ημικρατικούς οργανισμούς πραγματοποίησαν στάση εργασίας και περίπου 1.000 από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής.

    [06] «Ρωσικά πολεμικά πλοία έκλεισαν τα Στενά της Κριμαίας»

    Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποκλείσει τα Στενά του Κερτς που χωρίζουν την Κριμαία από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων.

    Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι Ρώσοι στρατιώτες ελέγχουν την ουκρανική πλευρά των Στενών και ότι έχουν δει ρωσικά τεθωρακισμένα στη ρωσική πλευρά.

    «Δύο ρωσικά πλοία έχουν κλείσει τα Στενά του Κερτς, από τον βορρά και τον νότο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάβελ Σισούριν, ο αναπληρωτής διοικητής των συνοριοφυλάκων.

    Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

    Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία και οι θέσεις τους στο θέμα είναι «κοντινές».

    Διαβάστε επισης:

    «Νόμιμη» χαρακτηρίζει ο Πούτιν μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

    [07] Αποχωρεί από τη Μπαρτσελόνα ο Πουγιόλ

    Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, γνωστοποίησε ο Κάρλες Πουγιόλ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα. Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλαουγκράνα» έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ισπανίας ως το 2016, όμως τις τελευταίες δύο σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικούς τραυματισμούς και δεν έχει καταφέρει να προσφέρει όσα θα ήθελε στην ομάδα, στην οποία έχει περάσει το σύνολο της καριέρας του. Ο 36χρονος αμυντικός αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα των Καταλανών από το 1999 και έχει πανηγυρίσει, μεταξύ άλλων, τρία Τσάμπιονς Λιγκ και έξι πρωταθλήματα Ισπανίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 March 2014 - 17:30:24 UTC