Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρονική κάρτα για τις φανερές ψηφοφορίες
  • [02] Συμφωνία υπουργείου Υγείας-τρόικας για το ωράριο των φαρμακείων
  • [03] Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής
  • [04] Καθ' οδόν για την Κριμαία ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ
  • [05] Δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου από τη Ρωσία
  • [06] Μπ. Ομπάμα: Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου δεν ξεγελούν κανέναν
  • [07] Στη Γιούλικα Σκαφιδά το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

  • [01] Ηλεκτρονική κάρτα για τις φανερές ψηφοφορίες

    Ονομαστικές ηλεκτρονικές κάρτες με τις οποίες θα ψηφίζουν σε όλες τις φανερές ψηφοφορίες της Ολομέλειας της Βουλής, θα προμηθευτούν πολύ σύντομα οι βουλευτές.

    Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι σχεδόν στην τελική φάση υλοποίησής του και εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει να εφαρμόζεται πριν από το Πάσχα.

    Βάσει του νέου τρόπου ψηφοφορίας, οι βουλευτές θαέχουν τη δυνατότητα κατ' αρχάς να δηλώνουν τη συμμετοχή τους και εκ των υστέρων, πληκτρολογώντας το ανάλογο πλήκτρο, να ψηφίζουν «ναι», «όχι» ή «παρών».

    [02] Συμφωνία υπουργείου Υγείας-τρόικας για το ωράριο των φαρμακείων

    Συμφώνησαν ότι διαφώνησαν για την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων έπειτα από τη δίωρη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Όμως επήλθε συμφωνία για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά και το Σάββατο.

    [03] Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

    Ο Βασίλης Αλεξανδρής θα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί) ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 σταυροί).

    [04] Καθ' οδόν για την Κριμαία ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ

    Ένας απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών είναι καθ' οδόν για την Κριμαία προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι.

    Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, "ζήτησε από τον Ρόμπερτ Σέρι να μεταβεί στην Κριμαία", είπε ο εκπρόσωπος. "Ο κ. Σέρι είναι καθ' οδόν και αναμένεται να φτάσει σύντομα στην Κριμαία", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ακριβώς θα είναι το πρόγραμμα του απεσταλμένου και με ποιους θα συναντηθεί.

    [05] Δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου από τη Ρωσία

    Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή ενός Διηπειρωτικού Βαλλιστικού Πυραύλου (ICBM), σε μια περίοδο που αυξάνεται η ένταση στην περιοχή, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κριμαία και την απειλή της Ρωσίας να στείλει στρατεύματα στη γειτονική Ουκρανία.

    Οι Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων (SMF) εκτόξευσαν έναν πύραυλο RS-12M Topol από την περιοχή του Αστραχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ο οποίος πέτυχε τον στόχο του στο πεδίο δοκιμών του Καζακστάν, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Γεγκόροφ.

    [06] Μπ. Ομπάμα: Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου δεν ξεγελούν κανέναν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι οι δηλώσεις του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Κριμαίας "δεν ξεγελούν κανέναν" και προειδοποίησε ότι η Μόσχα, με την επέμβασή της στην Ουκρανία, κινδυνεύει να αποδυναμώσει τη θέση της στην περιοχή.

    Ο Ομπάμα είπε ότι έχει λάβει γνώση των "πληροφοριών" σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, εξετάζει διάφορες επιλογές που έχει για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, για τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους τους "οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο".

    "Ξέρω ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει προφανώς (. . .) μια διαφορετική ερμηνεία, όμως κατά την άποψή μου (οι ισχυρισμοί του) δεν πείθουν κανέναν", υπογράμμισε.

    "Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Εμείς καταδικάσαμε την επέμβασή στην Κριμαία. Και κάνουμε έκκληση για αποκλιμάκωση και για την ανάπτυξη, αμέσως, διεθνών παρατηρητών" πρόσθεσε ο Ομπάμα, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία.

    [07] Στη Γιούλικα Σκαφιδά το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

    Η νέα γενιά των ηθοποιών που κυνηγούν το όνειρό τους «στο σανίδι» έλαμψε στη φετινή απονομή του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατό της.

    Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι η φετινή νικήτρια που ξεχώρισε για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο'Νιλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Και οι δύο παραστάσεις ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.

    Πρόκειται για την όγδοη στη σειρά ηθοποιό στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιές της ήταν η Λένα Δροσάκη και η Νάντια Κοντογεώργη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 March 2014 - 21:30:23 UTC