Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Γκάουκ: Συγγνώμη στις οικογένειες των δολοφονηθέντων
  • [02] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά
  • [03] Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφέθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση
  • [05] Αδ. Γεωργιάδης: Κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, η κάλυψη των ανασφάλιστων
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Θέση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων
  • [07] Μ. Βαρβιτσιώτης: Η πώληση του ΟΛΠ εξυπηρετεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον
  • [08] Τους 80 έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη
  • [09] Διακόπηκε, λόγω έντασης, η σύνοδος των πρυτάνεων
  • [10] Ποινή φυλάκισης 16 μηνών στον γιατρό για την αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του
  • [11] Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα
  • [12] Ηλεκτρονικά, από το 2015, η υποβολή Πόθεν Έσχες
  • [13] Συνάντηση Γιοακίμ Γκάουκ με εκπροσώπους ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων
  • [14] Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις
  • [15] Ούτε σήμερα κατάφεραν να περάσουν στην Κριμαία οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ
  • [16] Πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ
  • [17] Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα σε τυχόν κυρώσεις της ΕΕ
  • [18] Τους 30.000 έχουν φτάσει οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην Κριμαία
  • [19] Ο Σουμάχερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης, δήλωσε η εκπρόσωπός του

  • [01] Γ. Γκάουκ: Συγγνώμη στις οικογένειες των δολοφονηθέντων

    «Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"».

    Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, απευθύνθηκε στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 3ης Οκτωβρίου του 1943, στους Λιγκιάδες, αφού προηγουμένως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.

    Κατά την ομιλία του, ο Γερμανός Πρόεδρος εμφανίστηκε συγκλονισμένος για τις «ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες, που προήλθαν από μια χώρα, η οποία είχε μετατραπεί σε αδίστακτη δικτατορία».

    «Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων των φρικαλέων εγκλημάτων, που διαπράχτηκαν εδώ, αλλά και σε τόσους άλλους τόπους στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Και όμως, σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους. Ντρέπομαι και για το γεγονός ότι η δημοκρατική Γερμανία, από την περίοδο που βήμα-βήμα άρχισε να επεξεργάζεται το παρελθόν της με κριτικό πνεύμα, έμαθε τόσο λίγα και διδάχτηκε από την ενοχή της, αναφορικά με τους Έλληνες.

    [02] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά

    «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, έχει πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο κ. Μπαρόζο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην Ελλάδα, ως παράδειγμα για τους χειρισμούς τής ΕΕ, σημειώνοντας: «Σε μία συνάντηση οικονομολόγων πριν από δύο χρόνια, Ευρωπαίων και Αμερικανών, στην οποία συμμετείχα, όλοι προέβλεπαν ότι μέχρι το τέλος του 2012 η Ελλάδα θα έχει βγει από την ΕΕ και ότι αποτελούσε και κίνδυνο για ολόκληρη την Ένωση. Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κίνδυνος γενικότερης έκρηξης για την Ευρώπη δεν υπάρχει. Δείξαμε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

    [03] Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφέθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης

    Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας. Η δικογραφία σε βάρος του κ. Καρχιμάκη σχηματίστηκε με αφορμή αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ, με ημερομηνία 11.04.2013, προς τον διοικητή της υπηρεσίας, στην οποία ο πρώην υπουργός καταγγέλλεται ότι ελάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα απορρήτων αναφορών.

    Σε δήλωση με την οποία αρνείται την κατηγορία, που του αποδίδεται, εκτιμά ότι η Δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει την αθωότητά του και σημειώνει ότι τα ισχνά οικονομικά του δεν του επέτρεψαν να καταβάλει την εγγύηση του ενός εκατομμυρίου, που του έχει επιβληθεί, προέβη ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση

    «Η απάντηση στην κρίση είναι: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο και σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί, (αλλά) πίσω βρίσκονται οι άνθρωποι και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων ανθρώπων. Ανέφερε ακόμη: «Η ιδεολογία μας ενώνει τους Ευρωπαίους, έχουμε "στρίψει" την Ευρώπη με επιτυχία μέσα από τεράστια προβλήματα. Πρέπει να λύσουμε μακροχρόνια προβλήματα. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα ανακάμπτει- σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για (μια) καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις». Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε περαιτέρω ότι «πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να υπάρξει ελπίδα. Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που να θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντησή μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές». Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την καγκελάριο Α. Μέρκελ με την οποία συζήτησε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης: Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, χάρη στην ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά

    [05] Αδ. Γεωργιάδης: Κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, η κάλυψη των ανασφάλιστων

    Η Ελλάδα έχει υποχρέωση και βάσει του Μνημονίου να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς σήμερα στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη για το πεντάευρω στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Για μια ακόμη φορά, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται για νέο μέτρο ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι παρασύρθηκαν και τα κόμματα από την έκταση που πήρε το ζήτημα στα ΜΜΕ, με συνέπεια να δέχεται σήμερα βέλη ένθεν κακείθεν. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων είναι ένα θέμα υπαρκτό, καθώς η οικονομική κρίση εκτόξευσε τον αριθμό τους σε 2 έως 3 εκατομμύρια. «Είναι μνημονιακή μας υποχρέωση να πούμε το πώς θα παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους. Και η Task Force εργάζεται γι΄ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ελέγχει γι΄ αυτό. Είναι, συνεπώς, κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης να προχωρήσουμε στην κάλυψη των υπηρεσιών υγείας αυτών των ανθρώπων γιατί και το κράτος αναγνωρίζει ότι έχει ευθύνη γι΄ αυτούς» είπε ο υπουργός, παρατηρώντας ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς ανασφάλιστους κατέβαλαν κανονικά εισφορές πριν την κρίση.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Θέση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

    Η έγερση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Πρόεδρο Παπούλια αντανακλά τη θέση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του ελληνικού λαού και, φυσικά, της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή του με τον Γερμανό Πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Γκάουκ για τις συνομιλίες που είχε, «στο πλαίσιο των εξαιρετικών ελληνογερμανικών σχέσεων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας» με τους Γερμανούς ομολόγους του, για το θέμα αυτό, το οποίο «συνδέεται με τις ηθικές και ιστορικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις φρικαλεότητες της κατοχικής περιόδου».

    [07] Μ. Βαρβιτσιώτης: Η πώληση του ΟΛΠ εξυπηρετεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον

    Ως επιλογή που εξυπηρετεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον και θα αποδειχθεί μία από τις πιο επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις, υπερασπίστηκε την απόφαση για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της με το γεγονός ότι «εγκαταλείφθηκε το μοντέλο παραχώρησης της παροχής υπηρεσιών και των εμπορικών δραστηριοτήτων» και προκρίθηκε από την κυβέρνηση η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. «Η απόφασή μας για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, αντί των επιπλέον παραχωρήσεων στις χρήσεις, έχει να κάνει με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

    [08] Τους 80 έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη

    Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 80, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 56 άτομα, ενώ συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 234 άτομα.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

    [09] Διακόπηκε, λόγω έντασης, η σύνοδος των πρυτάνεων

    Διακόπηκε η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, που εξελισσόταν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εξαιτίας έντασης που δημιούργησε η παρουσία περίπου 150 φοιτητών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των λεγόμενων «αιώνιων» συναδέλφων τους. Την απόφαση να διακοπεί η σύνοδος έλαβε ο προεδρεύων του συντονιστικού των πρυτάνεων, πρύτανης του Χαροκόπειου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι οι πανεπιστημιακές σχολές καλούνται να διαγράψουν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο από τα μητρώα τους περίπου 180.000 φοιτητές, που είναι ανενεργοί τα τελευταία χρόνια. Τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ.

    [10] Ποινή φυλάκισης 16 μηνών στον γιατρό για την αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του

    Ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του 57χρονου γιατρού που συνελήφθη κατηγορούμενος για την αντισημιτική επιγραφή που είχε αναρτήσει στο ιατρείο που του είχε παραχωρήσει στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας ο δήμος Θερμαϊκού. Ο νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, όπως και για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του.

    «Δεν την έβαλα εγώ την καταραμένη επιγραφή. Την βάλανε όσο απουσίαζα. Την κατέβασα, την κατέστρεψα και την πέταξα» είπε ερωτηθείς από το δικαστήριο για την επίμαχη επιγραφή, που σύμφωνα με τη δικογραφία ανέφερε στα γερμανικά «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι». «Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Ο γιατρός πρέπει να τους περιθάλπει όλους» πρόσθεσε κατά την απολογία του.

    [11] Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα

    Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφεραν σήμερα πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup της Δευτέρας, 10 Μαρτίου. Όπως σημείωσαν, η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα συνεχίζεται. Οι επικεφαλής της αποστολής θα μεταβούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για το Eurogroup και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Το υπόλοιπο κλιμάκιο θα παραμείνει στην Αθήνα και θα συνεχίσει τις τεχνικές συζητήσεις. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον ο Κόνορ, όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, απάντησε: «Η αποστολή της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτήν τη στιγμή δίνεται έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την επιστροφή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τη Δευτέρα, το Eurogroup θα συζητήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, το συντομότερο δυνατό». Ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Ο Κόνορ τόνισε ότι διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και είναι δική της ευθύνη. Πρόσθεσε ότι οι παράμετροι των stress tests δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν από το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα φτάνουν, απαραιτήτως, το συνολικό ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, γιατί οι τράπεζες πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να αντλήσουν κεφάλαια από ιδιωτικές πηγές.

    [12] Ηλεκτρονικά, από το 2015, η υποβολή Πόθεν Έσχες

    Ηλεκτρονικά θα υποβάλλεται από το 2015 το Πόθεν Έσχες όλων των υπόχρεων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχωρούν στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού κόμβου μέσω του οποίου θα γίνεται εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Πόθεν Έσχες από όλους τους υπόχρεους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής του Πόθεν Έσχες θα προβλέπει: - Τη δημιουργία αρχείου υπόχρεων για τον αυτόματο εντοπισμό μη υποβληθεισών δηλώσεων. - Την εύκολη υποβολή της δήλωσης για όλους τους υπόχρεους μέσω διαδικτύου. - Την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τις δηλώσεις. - Την αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων. - Την παρακολούθηση των ετησίων μεταβολών στην περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων. - Τη διευκόλυνση της ελεγκτικής διαδικασίας μέσω τεχνικών ανάλυσης επικινδυνότητας. - Την ταχύτερη επεξεργασία των καταγγελιών μέσω διαδικτύου. - Την ασφάλεια, εμπιστευτικότητα και διαθεσιμότητα των δηλώσεων μόνο στους αρμοδίους, βάσει νόμου, φορείς και υπαλλήλους.

    [13] Συνάντηση Γιοακίμ Γκάουκ με εκπροσώπους ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων

    Με τους εκπροσώπους πέντε ελληνικών νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων (startups) συναντήθηκε σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Γερμανός Πρόεδρος Γιοακίμ Γκάουκ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοπoιεί στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρακάτω πέντε ελληνικών startup επιχειρήσεων: - Intale (i-kiosk) που δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου. - Incrediblue, με δραστηριότητα στην ενοικίαση σκαφών από το διαδίκτυο. - Ergon, με δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων. - ParkAround, η οποία παρέχει σε οδηγούς πληροφόρηση του κόστους των ιδιωτικών σταθμών πάρκινγκ (parking) στην περιοχή του προορισμού τους. - Radiki, με αντικείμενο την πώληση χόρτων, ελαιολάδου, τραχανά και αποξηραμένων φρούτων. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών παρουσίασαν στον Γερμανό Πρόεδρο τις δραστηριότητές τους, τις οποίες και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνοντας παράλληλα τον θαυμασμό του στους νέους επιχειρηματίες που πήραν το ρίσκο και δημιούργησαν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις.

    [14] Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

    Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό καταναλωτών εκτιμά ότι ακόμη και εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσης βασικών ειδών διατροφής, τούτο δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική μεταβολή της τιμής τους. Αυτά είναι βασικά συμπεράσματα του Οικονομικού Βαρόμετρου, της ποσοτικής έρευνας που πραγματοποιεί κατ' εντολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας η εταιρεία ALCO.

    Το πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, αναφέρεται στην εκτίμηση των πολιτών για τη μείωση των τιμών των προϊόντων -γάλα, ψωμί, φάρμακα- εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους. Σχεδόν 6 στους 10 (58%) θεωρούν ότι οι τιμές των προϊόντων δε θα μειωθούν μετά και την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης τους, ενώ το 16% των συμμετεχόντων είναι αβέβαιοι για το αποτέλεσμα. Μόλις το 26% θεωρεί ότι οι τιμές των προϊόντων για τα οποία θα αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους, θα μειωθούν.

    [15] Ούτε σήμερα κατάφεραν να περάσουν στην Κριμαία οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

    Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δεν κατάφεραν ούτε σήμερα να περάσουν στην Κριμαία, όπως είχε συμβεί και χθες. Περίπου δέκα ένοπλοι εμπόδισαν κοντά στο χωριό Τσονγκάρ, ένα από τα δύο σημεία πρόσβασης στη χερσόνησο, τα δύο οχήματα που μετέφεραν τους 40 παρατηρητές, τα οποία ακολουθούνταν από περίπου 15 πολιτικά ουκρανικά αυτοκίνητα, να περάσουν στην Κριμαία.

    [16] Πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ

    Υποψήφιος του ΕΛΚ για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε και η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε νικητή τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

    [17] Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα σε τυχόν κυρώσεις της ΕΕ

    Η κυβέρνηση της Ρωσίας επέκρινε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι υιοθέτησε μια «εξαιρετικά αντιπαραγωγική θέση» παγώνοντας τις διμερείς διαπραγματεύσεις της για ένα καθεστώς ταξιδίων απαλλαγμένων από την υποχρέωση θεωρήσεων διαβατηρίων, που θα καταστήσουν τις μετακινήσεις πολιτών των δύο μερών δυσκολότερες, εξαιτίας της κατάστασης στην Κριμαία. «Η Ρωσία δεν αποδέχεται τη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών» και θα προχωρήσει σε αντίποινα εάν της επιβληθούν κυρώσεις, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, χθες.

    [18] Τους 30.000 έχουν φτάσει οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην Κριμαία

    Η Ρωσία διαθέτει πλέον 30.000 στρατιώτες στην περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί συνοριοφύλακες, δηλαδή διπλάσιο αριθμό σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η ουκρανική κυβέρνηση. Ο Σεργκέι Ασταχόφ, σύμβουλος του διοικητή των συνοριοφυλάκων, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί μια εκτίμηση και περιλαμβάνει τόσο τα στρατεύματα που έχουν φτάσει στην Κριμαία από την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και τα στρατεύματα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που ελλιμενίζεται στη Σεβαστούπολη. Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι τα μόνα στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία είναι αυτά που έχουν τη βάση τους στη Σεβαστούπολη. Οι στρατιώτες που έχουν καταλάβει πολλές θέσεις στη χερσόνησο δεν φορούν διακριτικά στις στολές τους, όμως οδηγούν στρατιωτικά οχήματα με ρωσικές πινακίδες.

    [19] Ο Σουμάχερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης, δήλωσε η εκπρόσωπός του

    Ο γερμανός πρωταθλητής της Φόρμουλας 1 Μίχαελ Σουμάχερ «εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης» στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου κάνοντας σκι, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του. «Ο Μίχαελ εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία αφύπνισης. Η κατάσταση παραμένει ίδια. Οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιατρική ομάδα ή από τους μάνατζερ του Μίχαελ θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν ισχύει», δήλωσε η Σαμπίνε Κεμ σε μια σύντομη ανακοίνωσή της.

    Η εκπρόσωπος του πρωταθλητή απαντούσε σε ένα άρθρο της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, στην οποία αναφέρεται ότι ο Σουμάχερ «αναπνέει αυτόνομα» χωρίς μηχανική υποστήριξη και ότι «ακούει τις φωνές των οικείων του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2014 - 15:30:27 UTC