Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος θα χειριστεί το θέμα του ασυμβίβαστου
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει αυτόνομα την υποψηφιότητα Μ. Σουλτς
  • [03] Ελεγχόμενη η κατάσταση στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου, από την προσάραξη τουρκικού πλοίου
  • [04] Βλ. Πούτιν και Σ. Λαβρόφ θα συζητήσουν σχηματισμό ομάδας επαφών με την Ουκρανία
  • [05] Ένοπλοι κατέλαβαν άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία
  • [06] Στο μικροσκόπιο βίντεο από την επιβίβαση στο αγνοούμενο Μπόινγκ
  • [07] Ανακαλύφθηκαν νέα αέρια στην ατμόσφαιρα, που καταστρέφουν το όζον
  • [08] Nέο τεστ αίματος εντοπίζει όσους κινδυνεύουν με άνοια ή Αλτσχάιμερ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος θα χειριστεί το θέμα του ασυμβίβαστου

    Το θέμα του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα συζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η Κ.Ο. του Κινήματος, η οποία συνεδρίασε, χθες, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς», εξουσιοδότησε τον κ. Βενιζέλο να χειριστεί το θέμα σε συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά, αφού πάρει και τη γνώμη των απόντων βουλευτών του Κινήματος, για ο ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα του ασυμβίβαστου. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η ΝΔ προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα εσωκομματικά, χωρίς να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση.

    Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το θέμα τέθηκε από τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Κουτσούκο, οι οποίοι ζήτησαν να ρυθμιστεί νομοθετικά. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας για το ίδιο θέμα, ανέφερε πως αν ο ίδιος επρόκειτο να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή θα υπέβαλε την παραίτησή του είτε υπήρχε ασυμβίβαστο είτε όχι. Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Βενιζέλος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί εκείνος το θέμα.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει αυτόνομα την υποψηφιότητα Μ. Σουλτς

    Νέα συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, είχε χθες το βράδυ, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    «Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία θα ενταχθεί με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. [...]. Προσπαθούμε, ώστε να καθοριστούν σε προοδευτική κατεύθυνση οι συσχετισμοί του νέου ευρωκοινοβουλίου και η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν. Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ Μάρτιν Σουλτς» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

    [03] Ελεγχόμενη η κατάσταση στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου, από την προσάραξη τουρκικού πλοίου

    Περίπου 200 τόνους καύσιμα έχει στις δεξαμενές του, το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU, με σημαία Τουρκίας, που προσάραξε, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 07/03, στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου και έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του λόγω μεγάλης εισροής υδάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητηθεί, επίσης, αναλυτικά το περιεχόμενο που μεταφέρουν τα 204 κοντέινερ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.

    Από χθες, έχει μεταβεί στη Μύκονο κλιμάκιο του λιμενικού σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους. Στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

    Το πλήρωμα του πλοίου 14 Τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου διενεργείται προανάκριση. To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

    [04] Βλ. Πούτιν και Σ. Λαβρόφ θα συζητήσουν σχηματισμό ομάδας επαφών με την Ουκρανία

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, πρόκειται να συζητήσουν τον σχηματισμό μιας ομάδας επαφών με στόχο να υπάρχει απευθείας επικοινωνία με την Ουκρανία, επιβεβαίωσαν σήμερα Βρετανοί αξιωματούχοι. Η είδηση αυτή έρχεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος ηγέτης με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, στην προσπάθεια των δυτικών δυνάμεων να εξομαλύνουν την κρίση στη χερσόνησο της Κριμαίας.

    «Ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε πως είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει μια σταθερή Ουκρανία. Είπε ότι η Ρωσία επιδίωκε να βρεθεί μια διπλωματική λύση για την κρίση και ότι ο Πούτιν θα συζητήσει αύριο τις προτάσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Λαβρόφ», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

    [05] Ένοπλοι κατέλαβαν άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

    Μια ομάδα φιλορώσων ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά κατέλαβε άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη χερσόνησο. Η ομάδα, η οποία αποτελείτο από περίπου 80 μέλη και υποστηριζόταν από περίπου 50 πολίτες, απέκλεισε την είσοδο στο αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Σάκι και έστησε σημεία ελέγχου με πολυβόλα κατά μήκος του διαδρόμου αποπροσγειώσεων, είπε ο εκπρόσωπος, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι πολίτες, που κρατούσαν ρόπαλα και ξύλα, προσπάθησαν να μπουν στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ρωσικές δυνάμεις ή φιλορωσικές ομάδες έχουν καταλάβει αναίμακτα διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας στην Κριμαία, ανάμεσά τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Μπελμπέκ και το βασικό πολιτικό αεροδρόμιο στη Συμφερόπολη, μετά την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο. Έχουν υπάρξει διάφορες αναμετρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά μέχρι τώρα οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν έχουν προβάλει ένοπλη αντίσταση.

    [06] Στο μικροσκόπιο βίντεο από την επιβίβαση στο αγνοούμενο Μπόινγκ

    Οι μαλαισιανές αρχές εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ στο οποίο εμφανίζονται δύο επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια να επιβιβάζονται στο Μπόινγκ της Malaysian Airlines που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος. «Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εξετάζει τώρα όλα τα αρχεία και όλο το οπτικό υλικό» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζαχίντ Χαμίντι δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι δύο επιβάτες που φέρεται να χρησιμοποίησαν διαβατήρια τα οποία είχαν κλαπεί από έναν Αυστριακό κι έναν Ιταλό, είχαν «ασιατικά χαρακτηριστικά προσώπου». Η Μαλαισία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την τύχη του Boeing 777-200 το οποίο αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και μία ώρα αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεν αποκλείουν αεροπειρατεία οι αρχές της Μαλαισίας

    [07] Ανακαλύφθηκαν νέα αέρια στην ατμόσφαιρα, που καταστρέφουν το όζον

    Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας τέσσερα άγνωστα έως τώρα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νέα ανθρωπογενή αέρια, τα οποία συμβάλλουν στην καταστροφή του όζοντος. Πρόκειται για τρεις χλωροφθοράνθρακες (CFCs) και έναν υδροχλωροφθοράνθρακα (HCFC), η προέλευση των οποίων είναι άγνωστη προς το παρόν. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η πηγή τους είναι κάποιες χημικές βιομηχανίες στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν η παραγωγή τους παραβαίνει τη διεθνή περιβαλλοντική νομοθεσία ή γίνεται με βάση κάποιο «παραθυράκι» των κανονισμών του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ.

    Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον δρα Γιοχάνες Λάουμπε της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου East Anglia, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερ και το «New Scientist», δήλωσαν ότι «αυτά τα αέρια δεν υπήρχαν στην ατμόσφαιρα καθόλου έως τη δεκαετία του '60, πράγμα που δείχνει ότι είναι ανθρωπογενή».

    [08] Nέο τεστ αίματος εντοπίζει όσους κινδυνεύουν με άνοια ή Αλτσχάιμερ

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο τεστ αίματος, που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τουλάχιστον 90% κατά πόσο ένας υγιής άνθρωπος θα εμφανίσει ήπια άνοια ή νόσο Αλτσχάιμερ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

    Είναι το πρώτο -υπό δοκιμή ακόμη- τεστ που μπορεί να κάνει τόσο πρώιμη, καθώς επίσης μη επεμβατική, γρήγορη και φθηνή, διάγνωση του κινδύνου, προτού καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα εγκεφαλικού και νοητικού εκφυλισμού. Μένει πάντως το νέο τεστ να επιβεβαιωθεί από άλλες επιστημονικές ομάδες και από μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, έτσι ώστε να μπορεί να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα για ιστορικό ορόσημο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2014 - 8:30:26 UTC