Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει συμφωνία για τα ΜΗΣΥΦΑ
  • [02] Εξετάζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα
  • [03] Ταμείο εγγυήσεων για τους νέους και θέματα εργοδοσίας στο Συμβούλιο Απασχόλησης
  • [04] Αρνητικός παρέμεινε, για ένα δωδεκάμηνο, ο πληθωρισμός
  • [05] Η ΕΕ θα καθυστερήσει τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τον αγωγό South Stream
  • [06] Οι Μαλαισιανές Αρχές εντόπισαν τον έναν από τους δύο ύποπτους επιβάτες
  • [07] Νέες δηλώσεις του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, αύριο, από τη Ρωσία

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει συμφωνία για τα ΜΗΣΥΦΑ

    Την εκτίμηση ότι ομαλοποιείται η κατάσταση με τις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΠΥΥ, έκανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». «Σιγά-σιγά ομαλοποιείται. Είναι μια καινούργια υπηρεσία που δεν υπήρχε και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μπει και στο διαδίκτυο, ώστε να μη χρειάζεται καν να πάρεις τηλέφωνο. Κάθε αρχή και δύσκολη. Κανονικά θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει εξομαλυνθεί», ανέφερε ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία. «Πιστεύω ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία. Κάναμε διαπραγμάτευση όλο το καλοκαίρι, διότι έχουμε κάποιες υποχρεώσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία με την τρόικα και την υλοποιήσαμε και πήραμε το done. Αυτό που συζητάμε τώρα είναι μια υπόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης... Το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων αφορά άλλο υπουργείο, το Ανάπτυξης και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ... Η απόφαση είναι να υποστηρίξουμε την πρόταση του υπουργείου Υγείας που είναι να μην απελευθερώσουμε τα κανάλια διανομής, αλλά η πώληση ΜΥΣΥΦΑ (μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα) εντός των φαρμακείων. Μιλάμε για φάρμακα, διότι η αγορά των ΜΥΣΥΦΑ στο σύνολο είναι 300 εκατ. ευρώ και έχουμε απελευθερώσει ήδη 170 εκατ. ευρώ, που είναι συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες».

    [02] Εξετάζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα

    Σε εισαγγελικό λειτουργό έχει ανατεθεί προς επεξεργασία σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τους όρους και προϋποθέσεις καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα. Όπως γίνεται γνωστό, σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη περιέλθει το σχέδιο της σχετικής ΚΥΑ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (επισπεύδον για τη σύνταξή της) προκειμένου να διατυπώσει σχόλια και παρατηρήσεις επί του περιεχομένου αυτής και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των καλλιεργημένων εκτάσεων και τις κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τους όρους. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου ενημερώνει εξάλλου, ότι έχει ήδη ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό η επεξεργασία της ΚΥΑ και άμεσα θα επιστραφεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τις όποιες παρατηρήσεις, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο, για τις περαιτέρω ενέργειές του.

    [03] Ταμείο εγγυήσεων για τους νέους και θέματα εργοδοσίας στο Συμβούλιο Απασχόλησης

    Οι κοινωνικές προκλήσεις, το ταμείο εγγυήσεων για τους νέους και ζητήματα της εργοδοσίας είναι από τα βασικά θέματα του σημερινού, πρώτου επί ελληνικής προεδρίας, Συμβουλίου απασχόλησης της ΕΕ, όπως ανέφερε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης προσερχόμενος στη συνεδρίαση. Ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπογράμμισε ακόμη ότι θα εξεταστούν το «ευρωπαϊκό εξάμηνο» και η «Ευρώπη 2020», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί στα ζητήματα απόσπασης των εργαζομένων. Ο κ. Βρούτσης κατέληξε τονίζοντας ότι αναμένει εποικοδομητικές και παραγωγικές συζητήσεις στο σημερινό Συμβούλιο.

    [04] Αρνητικός παρέμεινε, για ένα δωδεκάμηνο, ο πληθωρισμός

    Αρνητικός παρέμεινε και τον Φεβρουάριο εφέτος ο πληθωρισμός, στο -1,1% από -1,4% τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας ένα δωδεκάμηνο με αρνητικό πρόσημο αλλά και έχοντας «περάσει» το τελευταίο διάστημα σε επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι κυριότερες αυξήσεις που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο, σε ετήσια βάση, στο κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών, αφορούν σε: φάρμακα - λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων- (27,2%), τιμολόγια ΔΕΗ (7,9%), καπνικά προϊόντα (2,5%), γαλακτοκομικά- αυγά (1,9%), ελαιόλαδο (1,7%), νωπό μοσχάρι (1,5%) και διόδια (0,9%).

    [05] Η ΕΕ θα καθυστερήσει τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τον αγωγό South Stream

    Ο Επίτροπος της ΕΕ για ενεργειακά θέματα κ. Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι θα καθυστερήσει τις συζητήσεις με τη Ρωσία σχετικά με το σχέδιο του νότιου αγωγού φυσικού αερίου (South Stream) για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

    «Δεν θα επιταχύνω επί του παρόντος τις συζητήσεις για αγωγούς, όπως τον South Stream, αυτές θα καθυστερήσουν», δήλωσε ο γερμανικής εθνικότητας κ. Έτινγκερ στην εφημερίδα Die Welt (Ντι Βελτ). Ο κ. Έτινγκερ δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τροφοδοσίας με αέριο. Ο Επίτροπος δήλωσε ότι στηρίζει τις κυρώσεις που αφορούν στην έκδοση βίζας και τις τραπεζικές κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων και πλουσίων, αλλά όχι μεγάλης κλίμακας οικονομικά μέτρα. «Θα ήταν λάθος να αμφισβητηθούν οι οικονομικοί δεσμοί που οικοδομήθηκαν επί δεκαετίες (με τη Ρωσία). Είναι σημαντικοί για την οικονομία και τις θέσεις απασχόλησης της Ευρώπης και της Ρωσίας», δήλωσε.

    [06] Οι Μαλαισιανές Αρχές εντόπισαν τον έναν από τους δύο ύποπτους επιβάτες

    Οι Αρχές της Μαλαισίας αναγνώρισαν τον έναν από τους δύο επιβάτες του αγνοούμενου αεροπλάνου της εταιρείας Malaysian Airlines που είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένα διαβατήρια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε με τη βοήθεια μιας διεθνούς υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε ένας αξιωματικός στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

    [07] Νέες δηλώσεις του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, αύριο, από τη Ρωσία

    Ο ανατραπείς Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα κάνει δηλώσεις αύριο, Τρίτη, στο Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα πως ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος υποχρεώθηκε να διαφύγει από την Ουκρανία έπειτα από ένα κίνημα αμφισβήτησης που διήρκεσε τρεις μήνες, υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στη Μόσχα. Οι φήμες αυτές ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Στις 28 Φεβρουαρίου στο Ροστόφ επί του Ντον, όπου πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου καθαιρέθηκε, ο Γιανουκόβιτς είχε δηλώσει πως εξακολουθεί να είναι ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2014 - 12:30:24 UTC