Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 83 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [02] Στο εδώλιο και πάλι οι 42 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των μετοχών «φούσκες» του ΧΑ
  • [03] Εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [04] «Το ισχυρό ευρώ δημιουργεί αδικαιολόγητη πίεση στην οικονομία της Ευρωζώνης»
  • [05] Ο πρόεδρος της Μπάγερν δικάζεται για φοροδιαφυγή και κινδυνεύει να φυλακιστεί

  • [01] Στους 83 οι νεκροί από τη γρίπη

    Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να βρίσκεται η δραστηριότητα του ιού της γρίπης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί 83 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ 55 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση, λόγω επιπλοκών από τη γρίπη. Από την αρχή της περιόδου, 242 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

    [02] Στο εδώλιο και πάλι οι 42 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των μετοχών «φούσκες» του ΧΑ

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα ξανακαθίσουν 42 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των μετοχών «φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατά της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία αθωώθηκαν οι 42. Ο κ. Βουρλιώτης υποστηρίζει ότι η αθωωτική απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Επί της αιτήσεώς του θα εκδοθεί σχετική απόφαση.

    [03] Εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί έως τώρα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την τμηματική εξόφλησή τους, ενώ έχουν εισπραχθεί 304,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ύψους 62,5 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία από τα 2,6 εκατομμύρια των φορολογούμενων με νέες ληξιπρόθεσμες, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2013, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση μόνο οι 92.323. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (χρέη πριν την 31.12.2012), έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση μόνο 99.793 φορολογούμενοι.

    [04] «Το ισχυρό ευρώ δημιουργεί αδικαιολόγητη πίεση στην οικονομία της Ευρωζώνης»

    Το ισχυρό ευρώ δημιουργεί αδικαιολόγητη πίεση στην οικονομία της Ευρωζώνης, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστιάν Νουαγιέ σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου ειδήσεωνBloomberg.

    «Αποτελεί πολύ σημαντική μεταβλητή για την οικονομική ανάπτυξη και την πορεία του πληθωρισμού. Όταν το ευρώ ισχυροποιείται, δημιουργεί πρόσθετη καθοδική πίεση στην οικονομία και τον πληθωρισμό, κάτι το οποίο και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι δικαιολογημένο. Συνεπώς, δεν είμαστε ευτυχείς αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Νουαγιέ.

    [05] Ο πρόεδρος της Μπάγερν δικάζεται για φοροδιαφυγή και κινδυνεύει να φυλακιστεί

    Ο Ούλι Χένες, ο πρόεδρος της ισχυρής γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου, παραδέχθηκε σήμερα πως εξαπατούσε επί χρόνια τη γερμανική εφορία και πως οι φόροι που απέφυγε να καταβάλει ανέρχονται σε τουλάχιστον 18,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα έγγραφα της υπεράσπισής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του, που ενδέχεται να τον οδηγήσει στη φυλακή.

    Ο αριθμός αυτός των 18,5 εκατομμυρίων προκύπτει από τραπεζικά έγγραφα που είχαν δοθεί στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του Χένες μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης. Σύμφωνα με τα παραστατικά αυτά, το ύψος της φοροδιαφυγής που αποδίδεται στον επικεφαλής της Μπάγερν είναι "πάνω από 15 εκατ. ευρώ" μεγαλύτερο απ' αυτό που υπολόγιζε η εισαγγελία, δηλαδή ανέρχεται σε τουλάχιστον 18,5 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2014 - 14:30:23 UTC