Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Στόχος, η αλλαγή της συντηρητικής πολιτικής λιτότητας
  • [02] «Να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος»
  • [03] Κρούσματα της νόσου των "τρελών αγελάδων" στη Φθιώτιδα
  • [04] Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας για συμφωνία με την τρόικα, δίνει το Γιούρογκρουπ
  • [05] Η απασχόληση των νέων στο Συμβούλιο της ΕΕ
  • [06] Έως την 28η Μαρτίου η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών
  • [07] Πολύτιμη νίκη για τη Βέροια

  • [01] Φ. Κουβέλης: Στόχος, η αλλαγή της συντηρητικής πολιτικής λιτότητας

    Από το βήμα της πρώτης δημόσιας εκδήλωσης της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για την άρνησή του να συμπράξει στις συγκρότηση της «Ελιάς» και ειδικότερα γιατί δεν συμφώνησε στη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου.

    «Οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών. Και είναι σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών. Είναι η επιλογή της στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία που έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει, ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μάχες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό.

    Απάντησε, επίσης, και στην κριτική ότι διακυβεύεται η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, λέγοντας ότι η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με την ευθυγράμμιση στις σήμερα ασκούμενες πολιτικές, ούτε με την καθιέρωση ενός νέου δικομματισμού και την ακύρωση του αιτήματος της αλλαγής πολιτικής μέσω της οξείας πόλωσης και της επίκλησης του κινδύνου για το καθεστώς.

    Η αλλαγή της συντηρητικής πολιτικής λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ-Προδευτική Συνεργασία, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

    [02] «Να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος»

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους.

    Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ.

    Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει στην εγκύκλιο της ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας («εξαιρουμένων» των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού), σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης (εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον).

    [03] Κρούσματα της νόσου των "τρελών αγελάδων" στη Φθιώτιδα

    Δύο θετικά κρούσματα της νόσου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σε νεκρά βοοειδή στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, επιβεβαιώθηκαν από το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς που εδρεύει στη Λάρισα.

    Όπως ανακοίνωσετο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της εν λόγω περιφερειακής ενότητας, κατόπιν εντολών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της Ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.

    Ειδικότερα, μεταξύ των μέτρων συμπεριλαμβάνονται η άμεση και καθολική απαγόρευση εισόδου και εξόδου των ζώων και των προϊόντων τους από την προσβεβλημένη εκτροφή. Δεύτερον, η ενημέρωση του κτηνοτρόφου και των εμπλεκόμενων φορέων για υποχρεωτική τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων αντιμετώπισης της νόσου. Τρίτον, η ενίσχυση και εντατικοποίηση σε όλα τα σφαγεία της χώρας των επισήμων ελέγχων στα σφάγια ενήλικων βοοειδών που υποχρεωτικώς εξετάζονται για ενδεχόμενη παρουσία της νόσου πριν δοθούν στην κατανάλωση και τέταρτον η γνωστοποίηση των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [04] Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας για συμφωνία με την τρόικα, δίνει το Γιούρογκρουπ

    Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έδωσε το Γιούρογκρουπ στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

    Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά τη συζήτηση στο Γιούρογκρουπ ασκήθηκε κριτική για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναγνωρίστηκε η πρόοδος στα δημοσιονομικά ζητήματα.

    [05] Η απασχόληση των νέων στο Συμβούλιο της ΕΕ

    Tο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, η στρατηγική Ευρώπη 2020, η απασχόληση των νέων, και τα σχήματα «εγγυήσεις για τη νεολαία» ήταν τα βασικά θέματα του πρώτου επί ελληνικής προεδρίας Συμβουλίου Απασχόλησης της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Παράλληλα, οι υπουργοί ενέκριναν Σύσταση σχετικά με το πλαίσιο ποιότητας για τις περιόδους πρακτικής άσκησης. Για το θέμα αυτό ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση έχουν σοβαρές συνέπειες στις προοπτικές απασχόλησης των νέων της Ευρώπης. Ένα ποιοτικό πλαίσιο για τις περιόδους άσκησης μπορεί να έχει αποφασιστικό και θετικό αντίκτυπο στις προοπτικές απασχόλησης των ατόμων και τη μετάβασή τους σε κανονική απασχόληση». Στη Σύσταση δίνονται κατευθύνσεις για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου μαθησιακού περιεχομένου και κατάλληλων όρων εργασίας.

    Το Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους. Σκοπός είναι η άμβλυνση των ακραίων μορφών φτώχειας μέσω της παροχής μη οικονομικής βοήθειας σε άτομα, οικογένειες ή νοικοκυριά. Η βοήθεια μπορεί να συνίσταται σε τρόφιμα ή άλλη βασική υλική στήριξη ή σε δραστηριότητες κοινωνικής ενσωμάτωσης, με σκοπό την κοινωνική ένταξη των απόρων. Οι χρηματοδοτικοί πόροι του Ταμείου είναι σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ.

    [06] Έως την 28η Μαρτίου η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών

    Μέχρι την 28η Μαρτίου όλοι οι εργοδοτικοί φορείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

    Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) έτους 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προ-συμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

    Όπως διευκρινίζει το υπουργείο σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

    [07] Πολύτιμη νίκη για τη Βέροια

    Πολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού σημείωσε η Βέροια, που με χατ-τρικ του Μπεν ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ στην εφετινή Σούπερ Λίγκα (43΄, 85΄ πέναλτι, 86΄) επιβλήθηκε της Καλλονής στο ΟΑΚΑ με 3-0, στην τελευταία αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής και ξέφυγε ύστερα από πολύ καιρό από την προτελευταία θέση, αφού προσπέρασε τον Πλατανιά και πλέον είναι 16η. Να σημειωθεί ότι η νικήτρια έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 52ο λεπτό, λόγω αποβολής του Σισοκό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2014 - 20:30:25 UTC