Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Φ. Κρανιδιώτη
  • [02] Κ. Παπούλιας: Καχυποψία από τους εταίρους
  • [03] Νέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών
  • [04] ΣτΕ: Αντισυνταγματικά τα προνόμια των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών
  • [05] «Η Ελλάδα επιτάχυνε σημαντικές μεταρρυθμίσεις»

  • [01] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Φ. Κρανιδιώτη

    Προκήρυξη σε ηλεκτρονική μορφή, με ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια, στο δικηγορικό γραφείο του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φαήλου Κρανιδιώτη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 2 Μαρτίου 2014, στην Πλάκα, έστειλαν άγνωστοι το μεσημέρι στην ιστοσελίδα zougla.gr.

    Την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση».

    Το κείμενο περιέχεται σε usb stick, το οποίο, βρέθηκε σε μαύρη σακούλα, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στα γραφεία της ιστοσελίδας, κάτω από κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στην συμβολή των οδών Z. Πηγής και Σμολένσκυ στα Εξάρχεια.

    Σε ό,τι αφορά το κίνητρο της επίθεσης, στην προκήρυξη αναφέρεται: «Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους, αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή».

    [02] Κ. Παπούλιας: Καχυποψία από τους εταίρους

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε στον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Ζαν Πιέρ Μπέλ, τον οποίο υποδέχθηκε το μεσημέρι, τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της Γαλλίας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση.

    «Θέλω να ευχαριστήσω τη γαλλική κυβέρνηση και το γαλλικό λαό που μας στήριξε σε αυτή τη δοκιμασία που περνάμε» είπε.

    Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον Γάλλο πολιτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της κρίσης, χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά ακόμη διαπιστώνει καχυποψία στους εταίρους της.

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της χώρας του στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Γαλλία «πάντα στεκόταν στην Ελλάδα. Βέβαια κατανοώ αυτό που λέτε για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ακριβώς στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας που αναφέρατε».

    [03] Νέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών

    Νέα πανελλαδική 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

    Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επιμένει στη θέση της για απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), θέτοντας και ζητήματα όπως μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου, αλλά και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

    «Η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν, τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού - ασθενούς» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ.

    [04] ΣτΕ: Αντισυνταγματικά τα προνόμια των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τρεις αποφάσεις της έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η Πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών για να εισάγονται προνομιακά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ).

    Οι δικαστές, κατά πλειοψηφία, έκριναν ότι τα προνόμια αυτά υπέρ των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών, είναι ευθέως αντίθετα στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας. Σύμφωνα με τις δυο αυτές συνταγματικές αρχές, επιβάλλεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά, δηλαδή βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων.

    Η ιδιότητα όμως του μέλους πολύτεκνης οικογένειας δεν συνδέεται με ικανότητες ή δεξιότητες του υποψηφίου, προσθέτουν οι δικαστές, ενώ τα επίμαχα προνόμια αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να εισάγονται στα ΑΕΙ υποψήφιοι μέλη πολύτεκνων οικογενειών με βαθμολογία κατώτερη άλλων συνυποψηφίων τους.

    [05] «Η Ελλάδα επιτάχυνε σημαντικές μεταρρυθμίσεις»

    Η Ελλάδα επιτάχυνε την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού της οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και τη μεγαλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, διαπιστώνει η 6η έκθεση δραστηριοτήτων της Ομάδας Δράσης, για το διάστημα Οκτώβριος 2013 Ιανουάριος 2014, σύμφωνα με ανώτερη πηγή της Task Force.

    Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, τόσο τα κράτη μέλη της ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ και οι διεθνείς οργανισμοί, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. "Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής και θα αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, απαιτείται πολλή προσπάθεια. Πολλοί Έλληνες υποφέρουν, τόσο στο θέμα της υγείας - αποκλεισμένοι ακόμη από το σύστημα περίθαλψης, το οποίο όμως αλλάζει - όσο και λόγω ανεργίας. Οι προσδοκίες όμως είναι ότι η Ελλάδα θα μπει σε θετική ανάπτυξη και θα σταματήσει η άνοδος της ανεργίας. Χρειάζεται κοινωνική συνοχή, ένα καλύτερο σύστημα είσπραξης εσόδων, ηγεσία, αποφασιστικότητα και αντοχή.

    Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η πρόοδος στον τομέα της διαφθοράς, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη νομοθετική αλλαγή στον τομέα της υγείας, που διασφαλίζει την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και την καθολική πρόσβαση των πολιτών στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο χαρακτηρίστηκε "μεγάλο επίτευγμα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 March 2014 - 18:30:26 UTC