Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν υποχωρούμε για το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [02] Πέντε δάχτυλα έχασε ένας 13χρονος στην Πάτρα, από έκρηξη κροτίδων
  • [03] Έως 14 Μαρτίου οι αιτήσεις από τους γεννηθέντες το '96 που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες
  • [04] Ανησυχίες των Γερμανών εξαγωγέων από ενδεχόμενες κυρώσεις στη Ρωσία
  • [05] Αύξηση 372% στις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο, το 2014
  • [06] Ζ.Μ. Μπαρόζο: Η G7 θα ζητήσει από τη Μόσχα να σταματήσει τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας
  • [07] Στη θάλασσα επικεντρώνονται οι έρευνες για το Boeing
  • [08] Ο Παγκόσμιος Ιστός γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του
  • [09] Eνθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την υγεία του Μ. Σουμάχερ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν υποχωρούμε για το πρωτογενές πλεόνασμα

    Επιμένει στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

    [02] Πέντε δάχτυλα έχασε ένας 13χρονος στην Πάτρα, από έκρηξη κροτίδων

    Πέντε δάχτυλα έχασε ένας 13χρονος, όταν εξερράγησαν στα χέρια του τρεις κροτίδες που μετέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος βρήκε τις κροτίδες σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Σύνορα της Πάτρας. Ο ανήλικος τις πήρε και αποφάσισε να τις μεταφέρει στο σπίτι του. Όμως, λίγο πριν φθάσει στην οικία του οι κροτίδες, για άγνωστο ακόμα λόγο, εξερράγησαν στα χέρια του. Αμέσως διακομίστηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δυό του χέρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από γιατρούς του νοσοκομείου, για τον τραυματισμό του ανήλικου και γίνονται έρευνες για το περιστατικό.

    [03] Έως 14 Μαρτίου οι αιτήσεις από τους γεννηθέντες το '96 που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες

    Έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση στον δήμο διαμονής τους ή σε ΚΕΠ που θα την προωθήσει στον δήμο διαμονής τους, οι νέοι που αποκτούν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου και επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι γεννηθέντες/γεννηθείσες το 1996 πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, γραπτά ή ηλεκτρονικά, την οποία θα υποβάλουν στον δήμο ή σε κάποιο ΚΕΠ.

    [04] Ανησυχίες των Γερμανών εξαγωγέων από ενδεχόμενες κυρώσεις στη Ρωσία

    Μια εμπορική σύγκρουση με τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα της τρέχουσας κρίσης στην Ουκρανία, θα ήταν οδυνηρή για τη Γερμανία, αλλά θα απειλούσε με θάνατο την οικονομία της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα η ένωση Γερμανών εξαγωγέων BGA. «Συνολικά είμαστε αισιόδοξοι για τις δουλειές στο εξωτερικό σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Δυστυχώς, αυτό δεν αληθεύει για τις δουλειές με τη Ρωσία», αναφέρει σε δήλωσή της η BGA. Η εμπορική ένωση αναφέρει πως περιμένει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3% φέτος και οι εισαγωγές θα επεκταθούν κατά 2%, όμως πρόσθεσε πως αυτές οι προβλέψεις θα είναι σύντομα «για το καλάθι των αχρήστων», αν η κρίση στην Κριμαία κλιμακωθεί περαιτέρω.

    [05] Αύξηση 372% στις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο, το 2014

    Κατά 372% αυξήθηκαν οι αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης περιόδου του 2014 η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου, λόγω των επικείμενων αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ, για τις κρατικές ενισχύσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α' κύκλο του 2014 αυξήθηκε κατά 372% καθώς ανήλθε στα 4 δισ. ευρώ έναντι 847 εκ. ευρώ στον Β' κύκλο του 2013. Συνολικά κατατέθηκαν πανελλαδικά 732 αιτήσεις υπαγωγής στον Ν.3908/11 στο πλαίσιο του Α' κύκλου του 2014 με τη συνολική αιτούμενη ενίσχυση να ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είχαν υποβληθεί 252 αιτήσεις πανελλαδικά με συνολική αιτούμενη ενίσχυση 303 εκατ. ευρώ.

    [06] Ζ.Μ. Μπαρόζο: Η G7 θα ζητήσει από τη Μόσχα να σταματήσει τις προσπάθειες προσάρτησης της Κριμαίας

    Η Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών θα ζητήσει από τη Ρωσία να σταματήσει τις προσπάθειές της να προσαρτήσει την Κριμαία της Ουκρανίας, σε μια δήλωση η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Σήμερα στις 12:30 (13:30 ώρα Ελλάδας) θα δημοσιοποιήσουμε άλλη μια δήλωση που δεν θα αφήνει αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα των χωρών της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. «Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει όλες τις προσπάθειες να προσαρτήσει την ουκρανική αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    [07] Στη θάλασσα επικεντρώνονται οι έρευνες για το Boeing

    Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη που μετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Μπόινγκ της Malaysia Airlines δεν ερευνούν χερσαίες, αλλά μόνο θαλάσσιες ζώνες.

    Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι οι κινεζικές έρευνες θα επεκταθούν και σε χερσαίες ζώνες.

    Οι έρευνες εντοπισμού του αγνοούμενου Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο, επεκτάθηκαν αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.

    [08] Ο Παγκόσμιος Ιστός γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του

    Φαντάζει ένας ολόκληρος αιώνας, αλλά είναι μόλις ένα τέταρτο του αιώνα. Σήμερα, ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web ή WWW) γίνεται 25 ετών, καθώς στις 12 Μαρτίου 1989 ο άγνωστος- και μετέπειτα τιμηθείς με τον τίτλο του Σερ- Βρετανός επιστήμονας της πληροφορικής Τιμ Μπέρνερς- Λι, που τότε εργαζόταν στο CERN, παρουσίασε ξαφνικά σε μία τεχνική εργασία- ορόσημο την ιδέα του για έναν νέο εύκολο τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούσαν να αποκτούν πρόσβαση σε αρχεία και ιστοσελίδες.

    Εκείνη η ημερομηνία θεωρείται η ημέρα γέννησης του Ιστού. Μπορεί το Διαδίκτυο να είχε, ήδη, δημιουργηθεί πριν αρκετά χρόνια, όμως μόνο όταν συνδυάστηκε με τον Παγκόσμιο Ιστό, άνοιξε ο δρόμος για το παγκόσμιο φαινόμενο εξάπλωσης του Ίντερνετ, όπως το ξέρουμε πια σήμερα. Η ιδέα του Μπέρνερς- Λι, που έφερε τον καθόλου εντυπωσιακό τίτλο «πρόταση για την πληροφοριακή διαχείριση», τότε θεωρήθηκε μάλλον υπερβολικά τολμηρή και δεν της δόθηκε η δέουσα σημασία, με συνέπεια αρχικά να αγνοηθεί από τους συναδέλφους του στο CERN, αν και αργότερα τέθηκε σε (διστακτική) εφαρμογή. Το 1995 η Microsoft κυκλοφόρησε τον πρώτο Internet Explorer και σήμερα περίπου 2,7 δισεκατομμύρια κάτοικοι της Γης (περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού) είναι συνδεμένοι στο Διαδίκτυο, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του Ιστού.

    [09] Eνθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την υγεία του Μ. Σουμάχερ

    Η Σαμπίνε Κεμ, η εκπρόσωπος του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μ. Σουμάχερ, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ενθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, αλλά ότι ο Γερμανός πιλότος χρειάζεται να δώσει μεγάλη μάχη για την ανάρρωσή του ύστερα από την εγκεφαλική βλάβη που υπέστη σε ατύχημα κάνοντας σκι. «Είμαστε και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο Μίχαελ θα τα καταφέρει και θα ξυπνήσει» δήλωσε η μάνατζέρ του και εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ. «Κάποιες φορές υπάρχουν μικρές, ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή», προσθέτει η ίδια σε γραπτή της ανακοίνωση.

    Οι γιατροί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ από τις 29 Δεκεμβρίου, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αφύπνισής του από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον υπέβαλαν όταν μεταφέρθηκε εκεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 10:30:23 UTC