Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο κατάργησης 23 φορέων του Δημοσίου
  • [02] Συνελήφθησαν οι πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [03] Μη δημοκρατικές χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του 15χρονου ο Ερντογάν
  • [04] Με κυρώσεις απειλεί η Μόσχα τις Βρυξέλλες, εάν ληφθούν μέτρα σε βάρος της
  • [05] Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη
  • [06] Η Λευκορωσία ζήτησε από τη Ρωσία να αναπτύξει αεροσκάφη για να περιπολούν στον εναέριο χώρο της
  • [07] «Καληνύχτα», ήταν η τελευταία φράση ενός εκ των πιλότων του Boeing
  • [08] Κτίριο της Νέας Υόρκης κατέρρευσε έπειτα από έκρηξη και τυλίχθηκε στις φλόγες

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο κατάργησης 23 φορέων του Δημοσίου

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών.

    [02] Συνελήφθησαν οι πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»

    Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Πρόκειται για τον Ανδρέα Μαρτίνη και τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, συνολικού ύψους 623.465,11 ευρώ.

    [03] Μη δημοκρατικές χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του 15χρονου ο Ερντογάν

    Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων όλης της χώρας, μετά την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος υπέκυψε χθες στα τραύματα που είχε υποστεί από την αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου.

    «Προσπαθούν να βάλουν φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από τις εκλογές, αυτό δεν είναι δημοκρατική στάση», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στην Τουρκία διεξάγονται στις 30 Μαρτίου κρίσιμες δημοτικές εκλογές οι οποίες λαμβάνουν χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

    [04] Με κυρώσεις απειλεί η Μόσχα τις Βρυξέλλες, εάν ληφθούν μέτρα σε βάρος της

    Η επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή την ουκρανική κρίση που θα οδηγούσε σε περιορισμούς σε μια ενδεχόμενη απαγόρευση εισόδου των Ρώσων πολιτικών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προκαλούσε την ανάλογη αντίδραση της Μόσχας, δήλωσε σήμερα ο Αλεξέι Πουσκόφ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας.

    "Ασφαλώς, η Ρωσία θα απαντήσει με αντίστοιχα μέτρα" είπε ο Πουσκόφ μιλώντας στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

    Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο "άνευ προηγουμένου πάγωμα" των πολιτικών επαφών, συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος προειδοποιώντας ότι η κατάσταση αυτή "θα ήταν χειρότερη απ' ό,τι συνέβαινε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου".

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται μόνο από 28 χώρες και ο κόσμος δεν περιορίζεται σ' αυτήν" πρόσθεσε, καλώντας τις Βρυξέλλες να επιδείξουν "αυτοσυγκράτηση και λογική".

    [05] Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από την έκρηξη και την κατάρρευση ενός πολυώροφου κτιρίου στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στα βόρεια του Μανχάταν.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου, όμως ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα θύματα.

    Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν όλη την περιοχή.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα αίτια της έκρηξης, όμως μάρτυρες που μίλησαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστήριξαν ότι υπήρχαν υπόνοιες για διαρροή γκαζιού.

    [06] Η Λευκορωσία ζήτησε από τη Ρωσία να αναπτύξει αεροσκάφη για να περιπολούν στον εναέριο χώρο της

    Η Λευκορωσία ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να αναπτύξει 12 με 15 αεροπλάνα για να ενισχύσουν την εναέρια εποπτεία πάνω από το έδαφός της σε απάντηση στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

    «Αν το ΝΑΤΟ αποφάσισε με τους Αμερικάνους να ενισχύσουν τις εναέριες μονάδες τους στα σύνορά μας, τι έπρεπε να κάνουμε, να το παρακολουθούμε;»δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

    Οι ΗΠΑ και η Πολωνία, που συνορεύει με τη Λευκορωσία, ξεκίνησαν την Τρίτη στρατιωτικά γυμνάσια, στα οποία αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 12 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

    [07] «Καληνύχτα», ήταν η τελευταία φράση ενός εκ των πιλότων του Boeing

    Το τελευταίο μήνυμα που μετέδωσαν οι πιλότοι του Boeing προς τον πύργο ελέγχου ήταν «Λοιπόν, καληνύχτα», σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία της Μαλαισίας. Τις λέξεις αυτές είπε ένας πιλότος τη στιγμή που το αεροσκάφος εγκατέλειπε τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας για να εισέλθει σε αυτόν του Βιετνάμ.

    Εξάλλου, ένας παγκόσμιος στόλος από δορυφόρους παρακολούθησης της Γης έχει πλέον κινητοποιηθεί σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το Boeing 777 της Malaysia Airlines που έχει χαθεί από τα ραντάρ από το Σάββατο, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Η Κίνα, μέσω της μετεωρολογικής της υπηρεσίας, έθεσε σε ισχύ χθες Τρίτη τη Διεθνή Σύμβαση «Διάστημα και μεγάλες καταστροφές». Βάσει αυτής της συμφωνίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι 15 χώρες που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση μπορούν να θέσουν τους δορυφόρους τους στη διάθεση των διασωστών. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους με 239 επιβαίνοντες έχουν επεκταθεί στη θάλασσα Ανταμάν, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας, μακριά από την πορεία που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο.

    [08] Κτίριο της Νέας Υόρκης κατέρρευσε έπειτα από έκρηξη και τυλίχθηκε στις φλόγες

    Ένα κτίριο στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης κατέρρευσε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε από αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους και εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και στον ουρανό υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 16:30:24 UTC