Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό διερεύνηση ο ελβετικός λογαριασμός του ζεύγους Παπαντωνίου
  • [02] «Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [03] Απεργιακή κινητοποίηση κατά της «μικρής ΔΕΗ»
  • [04] Α. Τουρκολιάς: Εντός του 2014 η αρχή της εξόδου από την κρίση
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ-Πούτιν για την κρίση στην Ουκρανία
  • [06] Δύο νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στη Νέα Υόρκη
  • [07] Η βοήθεια του ΔΝΤ στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 15 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τον Τζ. Λιου

  • [01] Υπό διερεύνηση ο ελβετικός λογαριασμός του ζεύγους Παπαντωνίου

    Τον ελβετικό λογαριασμό του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου - Σταυρούλας Κουράκου, που περιλαμβάνεται στα στοιχεία της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ, θέτουν υπό διερεύνηση οι ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, που ερευνούν υποθέσεις παράνομων χρηματισμών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

    Οι δύο ανακριτές, ήδη, έλαβαν κατάθεση από τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας, σχετικά με τον λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα «HSBC Private Bank Suisse» στην Γενεύη, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για την προέλευση των χρημάτων που περιείχε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Μαλλής και Σταυρόπουλος - που ερευνούν τις προμήθειες των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD - ζήτησαν και έλαβαν από την κ. Κουράκου έγγραφη εξουσιοδότηση - συναίνεση για το άνοιγμα του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο καταγράφηκαν καταθέσεις 1,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση των χρημάτων.

    Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να παρέμεινε ενεργός από το 2000 μέχρι το 2010, οπότε το προαναφερόμενο ποσό επαναπατρίστηκε με τις ευνοϊκές συνθήκες που προέβλεπε ο λεγόμενος νόμος Αλογοσκούφη.

    [02] «Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία, τη συνολική τακτική του κόμματος στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στο αν πρέπει να τεθεί ή όχι εκτός νόμου, αλλά και έναντι της κυβέρνησης, με την οποία αναμένεται, σύμφωνα με κομματικές πηγές να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση.

    Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, εκδηλώθηκαν και διαφορετικές απόψεις από τον Μανώλη Γλέζο, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Αλέξη Μητρόπουλο, οι οποίοι αναμένεται να εκφράσουν τις θέσεις τους και κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Στο θέμα της άρσης της ασυλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ, με την προσθήκη ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατά των εισηγήσεων να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή με ένα διπλό σκεπτικό: Πρώτον ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς η Χρυσή Αυγή μπορεί να «μεταμφιεστεί» και να συνεχίσει την δράση της με άλλη ονομασία, αλλά και γιατί το πρόβλημα είναι πολιτικό και ιδεολογικό και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δράσει η Αριστερά.

    [03] Απεργιακή κινητοποίηση κατά της «μικρής ΔΕΗ»

    Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν με την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» στην ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε σήμερα το Σωματείο «Σπάρτακος» που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαίδας - Κοζάνης.

    Ο Σπάρτακος υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο εκποιεί εθνική περιουσία, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και θα σημάνει την αρχή της οπισθοδρόμησης και της παρακμής για τη ΔΕΗ και για ολόκληρη τη χώρα.

    [04] Α. Τουρκολιάς: Εντός του 2014 η αρχή της εξόδου από την κρίση

    Αταλάντευτη είναι η δέσμευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και αυτό θα φανεί στην πράξη τους επόμενους μήνες, όπως επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ).

    «Η δέσμευσή μας να στηρίξουμε ενεργά τον ιδιωτικό τομέα, με βασικό κριτήριο αξιολόγησης το δυναμισμό και την εξωστρέφεια, είναι αταλάντευτη και θα φανεί στην πράξη κατά τους επόμενους μήνες»επισήμανε ο κ.Τουρκολιάς.

    Επισήμανε ακόμη ότι το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που έχει καταβάλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο για να λοξοδρομήσουμε ή να δειλιάσουμε. «Η ώρα για το αποφασιστικό βήμα προς την αναπτυξιακή πορεία έχει φθάσει. Οι μάχες οπισθοφυλακών και τα κατάλοιπα πολύχρονων παθογενειών δεν είναι δυνατό να εκλείψουν εν μία νυκτί, αλλά στόχος είναι να τεθούν έγκαιρα στο περιθώριο»είπε χαρακτηριστικά.

    Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, «η ελληνική οικονομία βαδίζει σε πολύ πιο σταθερό έδαφος, με τις ενδείξεις της επερχόμενης ανάκαμψης της οικονομίας και αρχής εξόδου από την κρίση -εντός του 2014- να είναι, πλέον, ισχυρές».

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ-Πούτιν για την κρίση στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν τονίζοντάς του ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η ένταξη της περιοχής της Κριμαίας στη Ρωσία, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μια "απαράδεκτη προσάρτηση."

    «Ο πρόεδρος υπενθύμισε (στον Πούτιν), ότι το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες με αδιαφανή τρόπο, δεν έχει καμία νομική βάση»ανέφεραν τα Ηλύσια Πεδία σε ανακοίνωσή τους μετά την τηλεφωνική επαφή των δύο ηγετών.

    Από την πλευρά του Κρεμλίνου τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση ότι οι πρόεδροι Πούτιν και Ολάντ συζήτησαν την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

    [06] Δύο νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στη Νέα Υόρκη

    Σε διαρροή αερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σύμφωνα με τον οποίο αγνοείται ακόμη η τύχη πολλών ατόμων.

    "Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία γιατί δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε δύο ανθρώπους. Και, αυτή τη στιγμή, ξέρουμε ότι υπάρχουν 18 τραυματίες" είπε ο δήμαρχος.

    "Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το μοναδικό σήμα κινδύνου που υπήρξε δόθηκε 15 λεπτά πριν από την έκρηξη, όταν αναφέρθηκε στην Con Edison (την εταιρεία παροχής αερίου) ότι παρατηρήθηκε διαρροή" εξήγησε ο ντε Μπλάζιο.

    [07] Η βοήθεια του ΔΝΤ στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 15 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τον Τζ. Λιου

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου δήλωσε σήμερα στο Κογκρέσο ότι η βοήθεια που θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Ουκρανία, που είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, «έχει ανάγκη από θεμέλια για να ανοικοδομήσει την οικονομία της και αυτό θα πρέπει να προέλθει από το ΔΝΤ», σημείωσε ο Λιου απευθυνόμενος σε μια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 18:30:23 UTC