Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψήφιση άρθρων και τροπολογιών του νομοσχεδίου για την κατάργηση φορέων
  • [02] «Στόχος, να υπάρξει συμφωνία την Κυριακή»
  • [03] Ένας διαδηλωτής νεκρός σε συγκρούσεις στο Ντονέτσκ
  • [04] Στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για το Μπόινγκ
  • [05] Σεισμός 6,3 βαθμών νότια της Ιαπωνίας
  • [06] Νεκρός ο ομογενής αγνοούμενος στη Νέα Υόρκη
  • [07] «Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο»

  • [01] Υπερψήφιση άρθρων και τροπολογιών του νομοσχεδίου για την κατάργηση φορέων

    Με ονομαστικές ψηφοφορίες σε δεκατέσσερα άρθρα και πέντε τροπολογίες, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, τον επανέλεγχο των προσλήψεων των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και την εισαγωγή συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο, με προκαθορισμένες βαθμολογικές ποσοστώσεις.

    Με σημερινή νομοτεχνική αλλαγή και κατόπιν πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόρισε τις προϋποθέσεις απόλυσης εργαζομένου που προσλήφθηκε στο Δημόσιο κατόπιν διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Έτσι, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, ο επανέλεγχος των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο θα οδηγεί σε απόλυση μόνον σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράτυπη πρόσληψη «με υπαιτιότητα του συμβασιούχου» και όχι στην περίπτωση που η μετατροπή της σύμβασής του σε σύμβαση «αορίστου χρόνου» έχει γίνει από τον φορέα πρόσληψης βάσει διάταξης νόμου.

    Παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε δηλώσει πως δέχεται τις απολύσεις σε περίπτωση που αποδειχθεί δολιότητα ή παρανομία εκ μέρους του προσληφθέντος, η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε μόνον από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

    [02] «Στόχος, να υπάρξει συμφωνία την Κυριακή»

    «Πάμε να τα βρούμε, παρά να τα σπάσουμε» δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη δίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν». Διότι, όπως διευκρίνισε, «ο χρόνος πιέζει και τους δύο. Δεν έχουμε μόνον εμείς να χάσουμε, έχουν να χάσουν και εκείνοι».

    Σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, οι επικεφαλής της τρόικας ήρθαν στην Αθήνα με το αναθεωρημένο κείμενο συμφωνίας και όλα τα θέματα τέθηκαν εξ αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με τις συζητήσεις, πάντως, να εστιάζονται στα διαρθρωτικά ζητήματα (π.χ. εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) και όχι στο δημοσιονομικό σκέλος, καθώς η τρόικα φέρεται να αποδέχεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014.

    Ερωτηθείς ο εν λόγω παράγοντας, ανέφερε ότι το θέμα των τραπεζών συζητείται μόνον όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση (αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα), καθώς το θέμα των stress tests «δεν αποτελεί πλέον ζήτημα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης». Ειδικά δε για το θέμα της Eurobank, παρέπεμψε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «που είναι ο βασικός μέτοχος και έχει τους κανονισμούς του».

    [03] Ένας διαδηλωτής νεκρός σε συγκρούσεις στο Ντονέτσκ

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες υγείας.

    Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που φώναζαν συνθήματα υπέρ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν με ένα εξίσου μεγάλο πλήθος, το οποίο διαδήλωνε διαμαρτυρόμενο για την κατάληψη της Κριμαίας από τα ρωσικά στρατεύματα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Το Ντονέτσκ είναι μια βιομηχανική πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του ρωσικής καταγωγής.

    Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πώς σκοτώθηκε ο διαδηλωτής που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο μετείχε στη διαδήλωση κατά της Ρωσίας. Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τις γραμμές των αστυνομικών που επιχειρούσαν να κρατήσουν χωριστά τις δύο ομάδες και συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

    [04] Στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για το Μπόινγκ

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysian Airlines που εξακολουθεί να αγνοείται από το περασμένο Σάββατο ενδέχεται να επεκταθούν στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    Καθώς οι Aρχές πολλών χωρών προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη στο Μπόινγκ με τους 239 επιβαίνοντες, η περιοχή των ερευνών ενδέχεται να διευρυνθεί "με βάση τις νέες πληροφορίες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι κατ' ανάγκη τελειωτικές" είπε ο εκπρόσωπος. "Συζητάμε με τους εταίρους μας ποια διαθέσιμα μέσα να αναπτύξουμε" στην περιοχή, πρόσθεσε.

    Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

    Πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι έπιασαν ασθενές ηλεκτρονικό σήμα από την πτήση 370 μετά την εξαφάνισή της, πριν από έξι ημέρες. Από τα σήματα αυτά ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί προς τα πού κατευθυνόταν το αεροπλάνο, ούτε σε τι κατάσταση βρισκόταν από τεχνικής άποψης.

    [05] Σεισμός 6,3 βαθμών νότια της Ιαπωνίας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε το νησί Κιούσου στα νότια της Ιαπωνίας, κοντά στην πόλη Όιτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

    Ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου είχε αρχικά αναφερθεί ότι ήταν 6,4 βαθμοί, σημειώθηκε στις 02:06 τα ξημερώματα της Παρασκευής (19:06 ώρα Ελλάδας).

    Το εστιακό βάθος του σεισμού βρίσκεται στα 83 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο έχει εντοπιστεί 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Όιτα.

    Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν σεισμικά κύματα.

    [06] Νεκρός ο ομογενής αγνοούμενος στη Νέα Υόρκη

    Ο 42χρονος Ανδρέας Παναγόπουλος βρέθηκε νεκρός από τα σωστικά συνεργεία της Νέας Υόρκης και ήδη αναγνωρίστηκε η σορός του από τη σύζυγό του, δημοσιογράφο, Liseth Perez.

    Ο Έλληνας μουσικός διέμενε στον δεύτερο όροφο του ενός από τα δυο κτίρια που κατέρρευσαν χθες στο Ανατολικό Χάρλεμ, μετά από ισχυρή έκρηξη, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

    [07] «Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο»

    «Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο τον Β΄» επιμένει να διακηρύσσει 37 χρόνια μετά τη μνημειώδη ανακάλυψη του αείμνηστου καθηγητή της Μανόλη Ανδρόνικου, η διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ (και ευρωβουλευτής) κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.

    Δίκην απάντησης με σειρά επιστημονικών δεδομένων σε όσους - Έλληνες και ξένους συναδέλφους της - έχουν κατά καιρούς αμφισβητήσει τα επιστημονικά συμπεράσματα του Μανόλη Ανδρόνικου η κ.Παλιάδέλη - ως επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής, επέστρεψε από το 2010 μέχρι σήμερα στην επανεξέταση του σκελετικού υλικού από τον τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στη Βεργίνα, επανεκτιμώντας τις παλιότερες έρευνες με τη συνδρομή ιατρικών και φυσικοχημικών εξετάσεων και καταλήγει:

    «Για το νεκρό του θαλάμου τα νέα πορίσματα οδηγούν σε ακριβέστερο καθορισμό της ηλικίας του (41-49 ετών), και εντοπίζουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις, χρόνιες παθήσεις και δείκτες δραστηριότητας που υποδεικνύουν μεσήλικο άνδρα με έντονη ιππευτική και πολεμική δραστηριότητα. Τα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με τις μορφολογικές αλλοιώσεις στα οστά του -που βεβαιώνουν πως ο νεκρός κάηκε αμέσως μετά το θάνατό του- αποδυναμώνουν τη θεωρία της ταύτισής του με τον Φίλιππο Γ' Αρριδαίο και ενισχύουν, αντίθετα, την απόδοση του τάφου στον Φίλιππο Β'» υποστηρίζει στην εισήγησή της με τίτλο «Σκελετικό υλικό από τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας - Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στα ανθρωπολογικά δεδομένα», η καθηγήτρια κ.Παλιαδέλη στο πλαίσιο του 27ού αρχαιολογικού συνεδρίου που άρχισε σήμερα στην αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 20:30:28 UTC