Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H EE έχει ανάγκη νέες πολιτικές και νέου τύπου τύπου μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο Ι. Δραγασάκης
  • [02] «Οι κόκκινες γραμμές Σαμαρά έγιναν ροζ» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Το οικογενειακό επίδομα σε 700 χιλιάδες οικογένειες από το πρώτο παιδί
  • [04] Σε καλό κλίμα η συνάντηση κοινωνικών εταίρων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση
  • [05] Δύο εκατομμύρια Τούρκοι διαδήλωσαν στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν
  • [06] Nέα στοιχεία για το αγνοούμενο Boeing επαναφέρουν το σενάριο της δολιοφθοράς
  • [07] «Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία»

  • [01] H EE έχει ανάγκη νέες πολιτικές και νέου τύπου τύπου μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο Ι. Δραγασάκης

    Νέες πολιτικές και νέου τύπου μεταρρυθμίσεις, πέρα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα είναι η απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας χθες στη Ρώμη σε διεθνή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ελληνικού και του ιταλικού κοινοβουλίου με θέμα «Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και δικαιώματα: η ΕΕ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

    Ο κ. Δραγασάκης μίλησε για την αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζονται στην ΕΕ, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουμε χώρο για τη συζήτηση και νέων πολιτικών πέρα από τη λιτότητα και τα νεοφιλελεύθερα δόγματα του παρελθόντος και επίσης, υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε για νέου τύπου μεταρρυθμίσεις που αναδιανέμουν βάρη, αποκαθιστούν δικαιώματα, απελευθερώνουν αδρανείς δυνάμεις των κοινωνιών μας και προωθούν την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία ως τα βάθρα ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης.

    [02] «Οι κόκκινες γραμμές Σαμαρά έγιναν ροζ» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

    Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εξαπέλυσε, σε δηλώσεις του, πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές» που «κατέληξαν ροζ», ενώ χαρακτήρισε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο «αποκλειστικούς αντιπροσώπους των δανειστών».

    [03] Το οικογενειακό επίδομα σε 700 χιλιάδες οικογένειες από το πρώτο παιδί

    Συνάντηση διαρκείας 15 λεπτών είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

    «Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της οικογένειας, με το οικογενειακό επίδομα που δίνεται, και προχωράμε στη διασφάλισή του ώστε να δοθεί νωρίτερα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Για το θέμα, δήλωση έκανε και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι με τον νέο θεσμό του οικογενειακού επιδόματος, ενισχύονται περίπου 700.000 οικογένειες, πιο αδύναμες οικονομικά και μάλιστα από το πρώτο παιδί».

    Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Βρούτσης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

    [04] Σε καλό κλίμα η συνάντηση κοινωνικών εταίρων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η διαπραγμάτευση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ ομόθυμα οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν τη θέλησή τους να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας σύμβασης.

    Εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις που πρέπει να ρυθμίζουν τα εργασιακά θέματα και εξέφρασαν την αντίρρησή τους με την έκτη πράξη υπουργικού συμβουλίου που κατήργησε τη διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων της σύμβασης και με τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και των ωριμάνσεων χωρίς τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

    [05] Δύο εκατομμύρια Τούρκοι διαδήλωσαν στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

    Δύο εκατομμύρια Τούρκοι διαδήλωσαν από την Τετάρτη σε όλη τη χώρα στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος ήταν θύμα της αστυνομικής καταστολής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

    Ο θάνατος του εφήβου ύστερα από κώμα 268 ημερών μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο, σύμφωνα με την οικογένειά του, προκάλεσε συγκεντρώσεις υποστήριξης σε 53 πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη, καθώς και την επέμβαση της αστυνομίας και βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 70 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, γράφει η H?rriyet Daily News. Οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε 417 συλλήψεις διαδηλωτών.

    [06] Nέα στοιχεία για το αγνοούμενο Boeing επαναφέρουν το σενάριο της δολιοφθοράς

    Τα δεδομένα που καταγράφηκαν από τα στρατιωτικά ραντάρ καταδεικνύουν ότι το αγνοούμενο επί σχεδόν μία εβδομάδα αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατευθύνθηκε σκοπίμως κατά μήκος των ακτών της Μαλαϊκής Χερσονήσου προς τα νησιά Ανταμάν, είπαν σήμερα αποκλειστικά στο Ρόιτερς πηγές ενήμερες για τις έρευνες. Σύμφωνα με δύο πηγές, ένα άγνωστο αεροσκάφος, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν το αγνοούμενο Boeing, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ ενδεικτικών σημείων διαδρομής --γεγονός που δείχνει ότι ο χειριστής του τη δεδομένη στιγμή ήταν κάποιος που διέθετε την απαραίτητη εκπαίδευση-- όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του από το στρατιωτικό ραντάρ στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας.

    Σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του που κατέγραψε το στρατιωτικό ραντάρ, το Boeing κατευθυνόταν προς τα Νησιά Ανταμάν της Ινδίας, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλης, είπαν οι πηγές αυτές. Ως ενδεικτικά σημεία διαδρομής ορίζονται οι γεωγραφικές θέσεις, που συντάσσονται υπολογίζοντας το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος, και βοηθούν τους πιλότους να οδηγούν το αεροσκάφος κατά μήκος δεδομένων αεροδιαδρόμων.

    Εξάλλου, πριν από λίγο, ανώτατος αξιωματούχος της Μαλαισιανής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Κουάλα Λουμπούρ συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να διακριβωθεί αν υπάρχουν πληροφορίες από δορυφόρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Boeing.

    [07] «Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία»

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι για τις συγκρούσεις κατά τις οποίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες στην ανατολική Ουκρανία ευθύνονται οι ουκρανικές αρχές, οι οποίες έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία, τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις ταραχές με έναν νεκρό στο Ντονέτσκ.

    Εξάλλου, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εκφόρτωσε σήμερα φορτηγά, στρατεύματα και τουλάχιστον ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού σε κόλπο κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της στην ουκρανική χερσόνησο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 12:30:24 UTC