Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κούρκουλας: Με ενωμένες τις δυνάμεις που σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, θα αντιμετωπίσουμε ρατσισμό και φασισμό
  • [02] ΚΚΕ: Σχεδιάζονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση με τις υποδείξεις της τρόικας
  • [03] Στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Κ. Αρβανιτόπουλου το θέμα των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
  • [04] Κλειστό μέχρι τις 16/3 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ασφάλειας
  • [05] Παραμένουν τα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις με την τρόικα
  • [06] Στα 1,68 δισ. ευρω το πρωτογενές πλέονασμα στο α' δίμηνο, σύμφωνα με την ΤτΕ
  • [07] Ο ΟΗΕ ανέπτυξε παρατηρητές για να ερευνήσουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία
  • [08] Ο Μπερλουσκόνι θέλει να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές
  • [09] Νέος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου ο Χ. Χάινερ

  • [01] Δ. Κούρκουλας: Με ενωμένες τις δυνάμεις που σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, θα αντιμετωπίσουμε ρατσισμό και φασισμό

    Την ανάγκη συγκρότησης μετώπου όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την απομόνωση των ρατσιστικών και φασιστικών οργανώσεων, ενόψει των ευρωεκλογών, τονίζει από το Στρασβούργο, σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

    «Οι ευρωεκλογές θα είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Όλοι και ιδιαίτερα οι υγιείς φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βλέπουν με τρόμο την πιθανότητα να εκπροσωπηθούν στο νέο Ευρωκοινοβούλιο ρατσιστικές, φασιστικές δυνάμεις, που θα είναι ντροπή και όνειδος για την Ευρώπη» σημειώνει ο κ. Κούρκουλας και προσθέτει: «Αν υπάρξει, όμως, ένα μέτωπο -και υπάρχει σήμερα ένα μέτωπο- όλων των δυνάμεων, που μπορεί να διαφωνούν στα επιμέρους, αλλά σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος- νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τους απομονώσουμε».

    Ο κ. Κούρκουλας που βρέθηκε στο Στρασβούργο για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στα έως τώρα πεπραγμένα της ελληνικής Προεδρίας, τονίζει: «Όλα διεξάγονται κατά τρόπο άψογο, έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια από όλους τους συμμετέχοντες».

    [02] ΚΚΕ: Σχεδιάζονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση με τις υποδείξεις της τρόικας

    «Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση με τις υποδείξεις της τρόικας, όπως οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, αποκαλύπτουν ότι τα μνημόνια ενσωματώνουν κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, που έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του '90» αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξελίξεις με την τρόικα. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «αυτό αποδεικνύουν και οι σημερινές απαιτήσεις των εργοδοτών για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις».

    «Αυτό επιβεβαίωσαν και οι περιβόητες εκθέσεις του ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, κάνοντας λόγο για αναγκαίες ρυθμίσεις και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν σημαία τους αυτές τις εκθέσεις, στην προσπάθεια τους να εξωραΐσουν την ΕΕ» υπογραμμίζεται στο σχόλιο.

    [03] Στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Κ. Αρβανιτόπουλου το θέμα των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

    Στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα αποφασιστεί το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά η επαναπρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των 212 εκπαιδευτικών, οι έμειναν χθες ως τις 2 τα ξημερώματα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

    [04] Κλειστό μέχρι τις 16/3 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ασφάλειας

    Την προσεχή Δευτέρα θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην ενέργεια του πρύτανη να κλείσει το ίδρυμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ανταρτοπόλεμο» στην οδό Πατησίων μεταξύ της αστυνομίας και εξωπανεπιστημιακών με αφορμή το παραεμπόριο.

    «Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους. Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ' επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου. Για τους λόγους αυτούς, με απόφαση του πρύτανη, το Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου έκλεισε από την Τετάρτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συγκλήτου.

    [05] Παραμένουν τα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις με την τρόικα

    Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, όσον αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, παραμένουν έως τώρα η κυβέρνηση και οι επικεφαλής της τρόικας.

    Ειδικότερα, για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος επισήμανε ότι δεν μπορεί η τρόικα να ζητάει με το ζόρι απελευθέρωση, μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει επιτευχθεί και ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα. Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο, ούτε η απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των τριετιών από το 2017, έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σημειώνεται, ότι ο κ. Βρούτσης θα μεταβεί εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών αργά το απόγευμα, προκειμένου να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτή την ώρα, ο κ. Στουρνάρας συναντάται με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

    [06] Στα 1,68 δισ. ευρω το πρωτογενές πλέονασμα στο α' δίμηνο, σύμφωνα με την ΤτΕ

    Πλεόνασμα 221 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης το αποτέλεσμα ήταν πλεονασματικό έναντι ελλείμματος 1,395 δισ. ευρω την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

    Το πρωτογενές πλέονασμα - πάντα σε ταμειακή βάση - διαμορφώθηκε στα 1,681 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 188 εκατ. ευρώ, πέρυσι.

    [07] Ο ΟΗΕ ανέπτυξε παρατηρητές για να ερευνήσουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία

    Μια ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπτύχθηκε στην Ουκρανία για να ερευνήσει παραβιάσεις, περιλαμβανομένης και της περιοχής της χερσονήσου της Κριμαίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι, όπως δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος του ΟΗΕ.

    «Ανησυχώ βαθύτατα για την κατάσταση στην Κριμαία, όπου μοιάζει να μην υπάρχει το κράτος του νόμου προς το παρόν, και άρα (σημειώνεται) μια δραστική επιδείνωση όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ιβάν Σιμόνοβιτς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ εντέλλονται επίσης να εξακριβώσουν τα γεγονότα σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υπόλοιπη Ουκρανία, περιλαμβανομένων δολοφονιών και βασανισμών.

    [08] Ο Μπερλουσκόνι θέλει να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές», όπως δήλωσε σήμερα ένας πολιτικός σύμβουλος του ηγέτη του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο Τζοβάνι Τότι.Σε δηλώσεις του στις εφημερίδες Λα Στάμπα και Ουνιτά ο Τότι δήλωσε: «ο Μπερλουσκόνι ηγήθηκε της Φόρτσα Ιτάλια σε όλες της εκλογικές αναμετρήσεις. Θεωρώ ότι θα το πράξει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

    Ωστόσο η πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης μοιάζει να προσκρούει στην πραγματικότητα, αφού μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, βάσει της ιταλικής νομοθεσίας στερείται για διάστημα δυο ετών το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

    [09] Νέος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου ο Χ. Χάινερ

    Ο Χέρμπερτ Χάινερ εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου μετά από τηλεδιάσκεψη που έκανε το Δ.Σ. του συλλόγου, όπως ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα οι Βαυαροί. Ο Χάινερ παίρνει τα «ηνία» της ομάδας του Μονάχου μετά την παραίτηση του Ούλι Χένες από τον προεδρικό θώκο, ύστερα από την καταδίκη του σε 3,5 χρόνια φυλάκισης από τη γερμανική δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή ύψους 27,2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο 59χρονος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αθλητικών ειδών "Αdidas", ενώ μέχρι πρότινος συμμετείχε στο Δ.Σ. της Μπάγερν με καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 14:30:23 UTC