Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, στην Τεχεράνη
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ
  • [03] Απαντήσεις από τον περιφερειάρχη Ι. Σγουρό ζητά ο υποψήφιος για την Περιφέρεια, Γ. Κουμουτσάκος

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, στην Τεχεράνη

    Συνάντηση με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Κατά την διάρκεια της ωριαίας και πλέον συνάντησης, οι κ.κ. Βενιζέλος και Ζαρίφ, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, συζήτησαν θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των διμερών και των διεθνών σχέσεων. Στη συνέχεια, παραχώρησαν, από κοινού, συνέντευξη Τύπου και αμέσως μετά οι δύο αντιπροσωπείες παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας κατά τη διάρκεια του οποίου συνεχίστηκε η συζήτηση.

    Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι πολιτικές επαφές των δύο χωρών, καθώς και η εμπορική και οικονομική τους συνεργασία στο πλαίσιο πάντα της διεθνούς νομιμότητας και πιο συγκεκριμένα των σχετικών αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι κ.κ. Βενιζέλος και Ζαρίφ εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, της εμπορίας αγροτικών προϊόντων, της βιομηχανίας τροφίμων και της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ

    Με σύνθημα «τα δημόσια αγαθά δεν είναι για πούλημα» η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ης Δημοτικής Κοινότητας, η ομάδα EncounterAthens, το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, και η «Αλληλεγγύη για όλους» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

    Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η προσέλκυση επενδυτών» περιλαμβάνει την καταπάτηση της περιβαλλοντικής, χωροταξικής νομοθεσίας και άλλων προστατευτικών ρυθμίσεων και την παράκαμψη των θεσμοθετημένων μηχανισμών ελέγχου και αδειοδότησης, σύμφωνα με τις σχετικές επιταγές του εφαρμοστικού νόμου 3986/2011.» Επίσης επισημαίνουν πως παρέχονται αποικιοκρατικού τύπου εγγυήσεις και όλο το κόστος μεταφέρεται στο δημόσιο σε όλα τα στάδια της επένδυσης. Παράλληλα, οι ομάδες και τα κινήματα που υπογράφουν το κείμενο προτείνουν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των κενών κτηρίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, ανακοινώθηκε η μεταβίβαση 168 ακινήτων, μεταξύ των οποίων το χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς συγκρότημα προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μεγάλο μέρος της περιουσίας του υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα, τα Ολυμπιακά Κέντρα Γαλατσίου, Μαρκοπούλου και Σχοινιά.

    Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της «Ανοιχτής Πόλης» Γαβρίλης Σακελλαρίδης.

    [03] Απαντήσεις από τον περιφερειάρχη Ι. Σγουρό ζητά ο υποψήφιος για την Περιφέρεια, Γ. Κουμουτσάκος

    Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που εμπλέκει τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό σε απευθείας ανάθεση έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του ζητά από τον κ. Σγουρό να απαντήσει άμεσα και σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ο κ. Κουμουτσάκος ζητά από τον κ. Σγουρό να απαντήσει αν αληθεύει ότι όφειλε να κάνει διαγωνισμό δεν το έκανε , αν αληθεύει ότι αγνόησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση είναι μη νόμιμη και αν αληθεύει ότι αγοράζει υπηρεσίες σε τιμές 2009 όταν μισθοί και κόστη έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 30%.

    Ο κ. Κουμουτσάκος ζητά να υπάρχει το ταχύτερο πλήρης διελευκάνση της υ πόθεσης, καθώς όπως λέει ο σεβασμός προς το δημόσιο χρήμα η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια είναι υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν εξουσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 March 2014 - 14:30:21 UTC