Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα κόμματα να φτιάξουν μαζί με τους Έλληνες ένα πρόγραμμα σωτηρίας
  • [02] Δημ. Κουτσούμπας: Πρόσκληση συστράτευσης με το ΚΚΕ
  • [03] Αρχίζει η απάντληση καυσίμων από το πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο
  • [04] Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα κόμματα να φτιάξουν μαζί με τους Έλληνες ένα πρόγραμμα σωτηρίας

    Τα πολιτικά κόμματα να φτιάξουν μαζί με τους Έλληνες ένα πρόγραμμα σωτηρίας, ανέφερε απόψε από τα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης ανοίγοντας από τον τόπο καταγωγής του την αυλαία των περιοδειών που θα κάνει «Το Ποτάμι» στην ελληνική περιφέρεια εν όψει των ευρωεκλογών.

    «Ξεκινάμε από την Κρήτη την προσπάθεια για να φτιάξομε μια όμορφη πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ενώ απαντώντας σε όλους αυτούς που, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, του έλεγαν να μην ασχοληθεί με την πολιτική γιατί θα μπλέξει απάντησε χαρακτηριστικά ότι «οι κουζουλοί Κρητικοί δεν φοβούνται».

    Χρησιμοποιώντας τη φράση του Καζαντζάκη «φθάσε όπου δεν μπορείς» τόνισε ότι «αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Να φθάσομε εκεί που νομίζουν ότι δεν μπορούμε να φθάσουμε».

    [02] Δημ. Κουτσούμπας: Πρόσκληση συστράτευσης με το ΚΚΕ

    Επίθεση εναντίον της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε κομματική συνεστίαση, και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαϊου.

    «Την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έχει γευτεί ο λαός μας είτε ως αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε τώρα με την συγκυβέρνησή τους και την πλήρη κυβερνητική αντιλαϊκή ταύτισή τους»είπε ο κ. Κουτσούμπας και ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Οι σημερινές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, πότε σε «Ελιές», πότε σε «Ποτάμια», πότε σε άλλους κεντροαριστερούς πόλους, ή η απορρόφησή τους και ένταξή τους στον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, ένα και μόνο σκοπό υπηρετούν: Να δώσουν ανάσα ζωής σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση, στους πραγματικούς υπεύθυνους, τους κερδοσκόπους καπιταλιστές και τα μονοπωλιακά συμφέροντα, στα διάφορα λαμόγια που τώρα φόρεσαν την προβιά του εξαγνισμένου δήθεν αριστερού, ή του επαναστάτη, του αντιεξουσιαστή, του αντισυστημικού, για να πουλήσουν διαμαρτυρία και αντίσταση, να κάτσουν στο σβέρκο μας για μια ακόμα φορά».

    [03] Αρχίζει η απάντληση καυσίμων από το πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

    Σε απάντληση των 200 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του φορτηγού πλοίου YUSUF CEPNIOGLU, με σημαία Τουρκίας, που έχει προσαράξει φορτωμένο με κοντέινερ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 07/03, στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες το ειδικά διαμορφωμένο πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

    Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό πλοίο έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα σε δύο σειρές ενώ αναμένεται να γίνει και περισυλλογή οποιωνδήποτε απορριμμάτων έχουν ξεφύγει από το προσαραγμένο πλοίο λόγω της έντονης θαλασσοταραχής των προηγουμένων ημερών.

    Αφού ολοκληρωθεί η απάντληση των πετρελαιοειδών αναμένεται να υπάρξει σχέδιο απομάκρυνσης των κοντέινερ και στη συνέχεια του πλοίου.

    [04] Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

    Πρωταθλητής Ελλάδας για 41η φορά στην ιστορία του είναι από σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Πανθρακικού με 2-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Στο 35΄ ο Βαλντές άνοιξε το σκορ και στο 90΄ ο Φουστέρ σφράγισε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με πέναλτι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 2-0

    Έμειναν στο «Χ» Βέροια και Ατρόμητος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 March 2014 - 20:30:26 UTC