Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Σάλλας: «Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν»
  • [02] Στην «τελική ευθεία» οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [03] Ι. Τένιουχ: Η Ρωσία έχει αναπτύξει 22.000 στρατιώτες στην Κριμαία, κατά παράβαση διμερών συνθηκών
  • [04] Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Κριμαίας
  • [05] Ουκρανοί χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον ιστότοπο του ΝΑΤΟ
  • [06] Βοήθεια και από άλλες χώρες ζήτησαν οι αρχές της Μαλαισίας για τον εντοπισμό του Boeing
  • [07] Η ανασκαφή του μνημειακού περιβόλου του Τύμβου Καστά
  • [08] Τα βιταμινούχα σκευασμάτα δεν είναι «καραμέλες»

  • [01] Μ. Σάλλας: «Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν»

    «Θα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε για τη διεθνή αγορά ανεξάρτητα από το πού προορίζεται η παραγωγή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη που παραχωρεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας « Το Βήμα» και τονίζει ότι «θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την διαμόρφωση θεσμικών συνθηκών που θα ευνοούν την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς , η οποία προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και σε έκδοση ομολογιακού δανείου, διαπιστώνει βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές καθώς ο πολιτικός κίνδυνος έχει υποχωρήσει. Θεωρεί επίσης ότι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία αποτελεί «κλειδί» για την ανάκαμψη. Σε ερώτηση σχετική με το εαν υπάρχει διάθεση για ρύθμιση , διαγραφές δανείων ο Μιχάλης Σάλλας εξηγεί:

    «Πάντα οι Τράπεζες βοηθούσαν με ρυθμίσεις και διακανονισμούς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτό ισχύει και σήμερα. Είναι συνεχείς οι ρυθμίσεις και οι διευκολύνσεις που κάνουμε σά υτούς που διαπιστώνουμε ότι είχαν συνέπεια και τώρα έχουν ανάγκη».

    Σχετικά με το εάν σήμερα έχει εξαλειφθεί ο πολιτικός κίνδυνος, διευκρινίζει:« Έχω την εντύπωση ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Βεβαίως δεν είναι ωραίο έστω και προεκλογικά να λέει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι, αγνοώντας όχι μόνο τον νόμο αλλά και το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Αλλά εν πάσει περιπτώσει, εφόσον κινείται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι ανησυχεί κανένας».Ωστόσο τονίζει ότι : «δεν υπάρχει πλέον πολιτικός τρόπος απεμπλοκής από το Μνημόνιο χωρίς σοβαρές συνέπειες.Ο μόνος τρόπος είναι οικονομικός και προϋποθέτει να εξακολουθήσουμε να παράγουμε πλεονέσματα και να δημιουργήσουμε συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης με υψηλούς ρυθμούς. Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν».

    [02] Στην «τελική ευθεία» οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Στην «τελική ευθεία» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εισήλθε από σήμερα το πρωί η κυβέρνηση, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να εκπέμπει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών 11ωρων διαπραγματεύσεων, κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για συμφωνία έως το βράδυ της Κυριακής. Όμως, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει ότι «παρότι πήγε καλά, είμαστε κοντά και δεν μπορώ να πω ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα κλείσουμε την Κυριακή». Έσπευσε δε να διευκρινίσει ότι υπάρχουν ακόμη θέματα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, εργασιακά, Δημόσιο, ενεργειακό πακέτο) που μπορούν να μπλοκάρουν τη συμφωνία ή υπάρχει η πιθανότητα να κλείσει συμφωνία με «αστερίσκους».

    Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ενδέχεται να αναχωρήσουν οι επικεφαλής της τρόικας τη Δευτέρα από την Αθήνα και να επανέλθουν σε μερικές ημέρες ή να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με e-mails.

    Κατά τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, τέθηκαν θέματα (με τη συμμετοχή των υπουργών ή στελεχών) που αφορούσαν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας.

    Σήμερα, εκτός από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και των «αγκαθιών» σε άλλους τομείς, αναμένεται να συζητηθεί και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.

    [03] Ι. Τένιουχ: Η Ρωσία έχει αναπτύξει 22.000 στρατιώτες στην Κριμαία, κατά παράβαση διμερών συνθηκών

    Η Ρωσία συνεχίζει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία και πλέον βρίσκονται στη χερσόνησο 22.000 άνδρες, υποστήριξε ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ιγόρ Τένιουχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Ιντερφάξ. Ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι η Μόσχα παραβιάζει τις διμερείς συμφωνίες της με το Κίεβο όσον αφορά τον αριθμό των ανδρών του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που θα σταθμεύουν στην Κριμαία το 2014. Με βάση της συμφωνία των δύο χωρών είχε τεθεί ανώτατο όριο στους 12.500 στρατιώτες.

    «Δυστυχώς, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αυτοί οι 12.500 αυξήθηκαν σε 22.000. Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διμερών συνθηκών και συνιστά μια απόδειξη ότι η Ρωσία παρανόμως έφερε στρατεύματα στο έδαφος της Κριμαίας» συνέχισε. Σύμφωνα με τον Τένιουχ, μέχρι την Παρασκευή είχαν αναπτυχθεί στη χερσόνησο 18.400 Ρώσοι στρατιώτες. «Παρατηρούμε μια αύξηση του αριθμού των Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία. Και κατά συνέπεια οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα κατά μήκος των νότιων συνόρων» κατέληξε.

    [04] Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Κριμαίας

    «Ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα στην Κριμαία ο πρωθυπουργός της χερσονήσου Σεργκέι Αξιόνοφ, αφού ψήφισε σε ένα εκλογικό τμήμα της πρωτεύουσας Συμφερόπολης. «Είναι μια ιστορική στιγμή, όλοι θα χαρούν. Ξεκινά μια νέα εποχή», τόνισε ο Αξιόνοφ ενώ την ίδια ώρα οι φρουροί απομάκρυναν έναν άνδρα που κουνούσε μια ουκρανική σημαία. «Απόψε το βράδυ θα γιορτάσουμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός που εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του «ναι» στην ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας και την ένταξή της στη Ρωσία.

    Μόλις άνοιξαν οι κάλπες, νωρίς το πρωί, πολλοί ηλικιωμένοι έσπευσαν να ψηφίσουν. "Όλα θα είναι πιο εύκολα. Είμαι υπέρ της Ρωσίας" είπε η μια 77χρονη γυναίκα, η Ραΐσα. Στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι όπου εδρεύει ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, μια άλλη γυναίκα, η Αλεφτίνα Κλίμοβα που όπως είπε έχει γεννηθεί στη Ρωσία, είχε τόση αγωνία για το δημοψήφισμα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. «Περίμενα ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, όλοι τους, θα ήταν κατά. Αμφέβαλα για τον Πούτιν, όμως εκείνος αντιστάθηκε. Δεν κοιμήθηκα τη νύχτα, περίμενα αυτή τη στιγμή και όλα πάνε κατ' ευχήν» πρόσθεσε.

    [05] Ουκρανοί χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον ιστότοπο του ΝΑΤΟ

    Μια ομάδα κυβερνοπειρατών από την Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που δέχτηκαν αρκετές ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποια σοβαρή δυσλειτουργία στις δραστηριότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Δηλώνουμε ότι σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) στις 18.00 εξαπολύσαμε μια επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της αυτή η ομάδα που αυτοαποκαλείται CyberBerkout.

    «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο έδαφος της πατρίδας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Συμμαχίας Οάνα Λουνγκέσκου, αρκετές ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ δέχτηκαν μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) και οι τεχνικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία του ιστοτόπου της Συμμαχίας.

    [06] Βοήθεια και από άλλες χώρες ζήτησαν οι αρχές της Μαλαισίας για τον εντοπισμό του Boeing

    Οι αρχές της Μαλαισίας ζήτησαν βοήθεια και από άλλες χώρες προκειμένου να εντοπίσουν το Boeing 777 που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις χωρών από εδάφη των οποίων διέρχονται οι δύο αεροδιάδρομοι τους οποίους θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει η πτήση ΜΗ370. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Κίνα, η Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Γαλλία.

    Η αστυνομία της Μαλαισίας επιβεβαίωσε επίσης ότι το Σάββατο πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους που χάθηκε χωρίς ν' αφήσει κανένα ίχνος. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας πήραν καταθέσεις από την οικογένεια του κυβερνήτη ενώ ειδικοί εξετάζουν και τον προσομοιωτή πτήσεων που διέθετε στο σπίτι του ο 53χρονος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ. Το Σάββατο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας του αεροσκάφους και η στροφή του με κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό ήταν "σκόπιμες ενέργειες" ενώ από τα στοιχεία που διαθέτουν πιστεύουν ότι το Μπόινγκ συνέχισε να πετά για επτά ώρες αφότου έδωσε για τελευταία φορά το "στίγμα" του. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να επανεξετάσουν και πάλι τα προφίλ των 227 επιβατών και των 12 μελών του πληρώματός του.

    [07] Η ανασκαφή του μνημειακού περιβόλου του Τύμβου Καστά

    Την εξέλιξη της ανασκαφής του μνημειακού περιβόλου του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη και τη σχέση του με το μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης, παρουσίασε, στην 27η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» που διεξάγεται από την Πέμπτη, στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η προϊσταμένη της ΚΗ? Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη.

    Η κ. Περιστέρη αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ανασκαφών, τα δύο τελευταία έτη, στο λόφο Καστά που αποκαλύπτουν ένα μοναδικό ταφικό περίβολο, στον κόσμο, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί τα 457 μ. Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες επιστημονικά ενδείξεις ο ταφικός περίβολος χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ . Οι ανασκαφές στο λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω χειμερινής περιόδου, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού φέρεται πως πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη συνέχεια των ανασκαφών με νέα επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ. «Υπάρχουν πολλά που δεν έχουν βγει ακόμη στο φως, ας περιμένουμε λοιπόν» είπε κλείνοντας την παρουσίαση του για τη σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με το μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαζάνης.

    [08] Τα βιταμινούχα σκευασμάτα δεν είναι «καραμέλες»

    Οι βιταμίνες είναι ωφέλιμες και η πρόσληψή τους με την κατανάλωση τροφίμων συσχετίζεται με τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα βιταμινούχα σκευάσματα όμως, που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν είναι «καραμέλες» που μπορούμε να τις παίρνουμε όποτε θέλουμε, γιατί μπορεί να αποβούν επικίνδυνα τόσο για την καρδιαγγειακή όσο και για τη γενική υγεία. Γι αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο αν το συστήσει γιατρός. Τα παραπάνω επισήμανθηκαν στη διάρκεια του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος από την εξειδικευμένη στην διατροφική ιατρική , γιατρό Ιωάννα Αρσενοπούλου.

    «Η πρόσληψη τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι σίγουρα και πέρα από κάθε αμφιβολία ωφέλιμη, όμως η μακροχρόνια λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων δεν έχει αποδεδειγμένο μέχρι σήμερα όφελος στον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται μια καλή αξιολόγηση της διατροφικής λήψης βιταμινών από ειδικό, καθώς και εκτίμηση των επιπέδων των βιταμινών του στον ορό, ώστε σε περίπτωση ανεπάρκειας, να αποφασισθεί αν θα δοθεί συμπλήρωμα με βιταμίνες, με ποιές ακριβώς και για πόσον καιρό. Η αυτοσχέδια, μακροχρόνια και ανεξέλεγκτη ως προς την δοσολογία λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων θα πρέπει να αποφεύγεται, διότι μπορεί να είναι επικίνδυνη για την καρδιαγγειακή και για τη συνολική υγεία μας» επισήμανε η κ.Αρσενοπούλου, σε διάλεξή της με θέμα «Βιταμίνες και καρδιαγγειακή νόσος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 10:30:28 UTC