Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Mεγαλύτερη διακύμανση του γουάν έναντι του δολαρίου θα επιτρέψε η Κίνα
  • [02] Το απόγευμα η συνέχεια των διαπραγματεύσεων Ι. Στουρνάρα - τρόικας
  • [03] Είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing
  • [04] Επτά νεκροί από συνωστισμό στο Εθνικό Στάδιο της Νιγηρίας
  • [05] Έφυγε από τη ζωή ο Πάτροκλος Σταύρου

  • [01] Mεγαλύτερη διακύμανση του γουάν έναντι του δολαρίου θα επιτρέψε η Κίνα

    Η κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει μία μεγαλύτερη διακύμανση του νομίσματός της, του ρενμίμπι ή γουάν, έναντι του δολαρίου σε μία ακόμη ένδειξη της χαλάρωσης του ελέγχου που ασκεί στην οικονομία.

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι, από αύριο Δευτέρα, η ημερήσια ζώνη συναλλαγών θα διπλασιαστεί στο 2% και στις δύο πλευρές της ρυθμιζόμενης από την κυβέρνηση ισοτιμίας, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διακυμάνσεις τιμών.

    [02] Το απόγευμα η συνέχεια των διαπραγματεύσεων Ι. Στουρνάρα - τρόικας

    Αποχώρησαν, μετά από δύο ώρες συζητήσεων, από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου οι δύο πλευρές να μελετήσουν τα στοιχεία των έως τώρα διαπραγματεύσεων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών νωρίς το απόγευμα, ενώ, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρξει και συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην «τελική ευθεία» οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    [03] Είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

    Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ ημέρες έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία. «Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες και στις επιχειρήσεις εντοπισμού της πτήσης MH370 έχει ανέλθει από 14 σε 25 και η νέα πρόκληση είναι να αυξηθεί ο συντονισμός και η διπλωματία» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν.

    Η συνεργασία περιλαμβάνει δορυφορικά και στρατιωτικά δεδομένα, ενδεχομένως ευαίσθητα, με τις χώρες αυτές, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Γαλλία. Η μαλαισιανή αστυνομία ζήτησε από την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών, πολίτες των οποίων επέβαιναν στο αεροπλάνο, να προχωρήσουν με εξακριβώσεις των στοιχείων αυτών των επιβατών.

    [04] Επτά νεκροί από συνωστισμό στο Εθνικό Στάδιο της Νιγηρίας

    Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο συνωστισμό που προκλήθηκε στο Εθνικό Στάδιο της Νιγηρίας κατά τη διαδικασία πρόσληψης για την υπηρεσία μετανάστευσης, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Ο συνωστισμός αργά χθες βράδυ δείχνει την απελπισία των ανθρώπων που ψάχνουν δουλειά στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής, όπου ο πετρελαϊκός πλούτος έχει κάνει τις ελίτ να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και την οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό μεγαλύτερο του 6% το χρόνο, απέτυχε όμως να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ήταν ανοικτή μόνο μία είσοδος στο στάδιο, χωρητικότητας 60.000 ανθρώπων, κατά τη διεξαγωγή του τεστ δεξιοτήτων για όσους είχαν κάνει αίτηση να προσληφθούν στην υπηρεσία μετανάστευσης. Το πρακτορείο Ρόιτερς μέτρησε επτά πτώματα στο Εθνικό Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες.

    [05] Έφυγε από τη ζωή ο Πάτροκλος Σταύρου

    Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος συγγραφέας, εκδότης, ερευνητής, ιστορικός και αρθρογράφος, ο Πάτροκλος Σταύρου, υφυπουργός και στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Κυπριανού και Βασιλείου, τον οποίο η Ελένη Ν. Καζαντζάκη υιοθέτησε το 1982 και το 1995 του εκχώρησε υπό μορφή γονικής παροχής τα πνευματικά δικαιώματα στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών τον είχε αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα.

    Μέσα στα πλαίσια των κρατικών και άλλων καθηκόντων του εργάσθηκε για την πολιτιστική προβολή και άνοδο της Κύπρου, την οποία προέβαλλε ως εστία πολιτιστικής δημιουργίας και όχι ως τόπο συγκρούσεων. Μελέτησε ιδιαίτερα τον ποιητή Κωστή Παλαμά. Το βιβλίο του «Ο Παλαμάς και η Κύπρος» βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1969 . Ήταν ο πρώτος Κύπριος που βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 12:30:21 UTC