Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν είναι καιρός για ψευτοδιλήμματα» διαμηνύει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος
  • [02] Επαφές Ευ. Βενιζέλου στο Ιράν
  • [03] Nοσοκομειακά απόβλητα ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων
  • [04] Διυπουργική σύσκεψη στο γραφείο του Ι. Στουρνάρα
  • [05] Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει με το διεθνές δίκαιο, είπε ο Βλ. Πούτιν στην Αγ. Μέρκελ
  • [06] Συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας για εκεχειρία στην Κριμαία έως 21/03

  • [01] «Δεν είναι καιρός για ψευτοδιλήμματα» διαμηνύει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

    Δεν είναι καιρός για ψευτοδιλήμματα διαμηνύει στον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και προσθέτει «τη χώρα θα τη βγάλει από τα μνημόνια ο Αντώνης Σαμαράς, η σημερινή κυβέρνηση, οι βουλευτές και ο κόσμος που τη στηρίζουμε». Συμπληρώνει πως «η εκλογή του ενός ή του άλλου δημάρχου δεν σημαίνει ούτε κατάργηση ουτε συνέχιση του Μνημονίου».

    Αναφερόμενος στο «Ποτάμι» τονίζει ότι δεν τον προβληματίζει ως κόμμα καθώς «θα αναμετρηθούμε μαζί τους στις ιδέες που εκπροσωπεί ο καθένας» και προσθέτει «αν μείνει μόνο σε γενικόλογες διαπιστώσεις και επικοινωνία, θα ξεχαστεί σύντομα».

    [02] Επαφές Ευ. Βενιζέλου στο Ιράν

    Σειρά συναντήσεων κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Τεχεράνη, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος. Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ρουχανί, στον οποίο είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συζητήσει μαζί του για ζητήματα που άπτονται των διμερών, πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και της Ε.Ε., όσο και για τις διμερείς σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιράν, καθώς η Ελλάδα ασκεί την περιοδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τη σταθερή πολιτική βούλησή του για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης οριστικής συμφωνίας σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα και τη σημασία που έχουν οι ελληνο-ιρανικές διμερείς σχέσεις και στον πολιτικό και τον οικονομικό τομέα. Ο κ. Βενιζέλος έγινε, επίσης, δεκτός από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Σοφών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και πρώην Πρόεδρο της χώρας, Ακμπάρ Χασέμι Ραφσαντζανί, με τον οποίο συζήτησε θέματα αντίστοιχα με αυτά που συζήτησε με τον Πρόεδρο Ρουχανί, ενώ ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στους στενούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

    Τέλος, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Σαμκαχανί.

    [03] Nοσοκομειακά απόβλητα ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

    Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, που χρήζουν ειδικής διαχείρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρησης αποβλήτων, γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

    Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσαν στην χωματερή των 'Ανω Λιοσίων, νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείρηση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

    [04] Διυπουργική σύσκεψη στο γραφείο του Ι. Στουρνάρα

    Ανοικτά παραμένουν έως αυτή την ώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, τα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων, των απολύσεων στο Δημόσιο και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Για τον συγκεκριμένο λόγο, βρίσκεται σε εξέλιξη, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Ενώ, αργότερα αναμένεται να επανέλθουν στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας.

    Ερωτηθείς κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εάν η τρόικα εμμένει για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, απάντησε «ζητάνε διάφορα».

    [05] Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει με το διεθνές δίκαιο, είπε ο Βλ. Πούτιν στην Αγ. Μέρκελ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία της Ουκρανίας συνάδει με το διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν δεσμεύτηκε να σεβαστεί την απόφαση της Κριμαίας, πρόσθεσε το Κρεμλίνο, καθώς οι κάτοικοι ψηφίζουν για το αν θα αποχωρήσουν από την Ουκρανία και θα ενταχθούν στη Ρωσία.

    Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Πούτιν χρησιμοποίησε το τηλεφώνημά του με τη Μέρκελ επίσης για να εκφράσει ανησυχία για μια κλιμάκωση της έντασης η οποία προκλήθηκε όπως είπε από ριζοσπαστικές οργανώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας «σε συμπαιγνία με τις αρχές του Κιέβου». «Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η βούληση του πληθυσμού της χερσονήσου εφαρμόζεται σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο» ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    [06] Συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας για εκεχειρία στην Κριμαία έως 21/03

    Οι υπουργοί Άμυνας της Ουκρανίας και της Ρωσίας έχουν συμφωνήσει σε μία εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

    «Έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον (ρωσικό) Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για μια εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου» δήλωσε ο Ίχορ Τενιούχ προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου. «Κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεών μας στην Κριμαία στη διάρκεια της περιόδου αυτής. Οι στρατιωτικές μας θέσεις προχωρούν κατόπιν τούτου με μια αναπλήρωση των εφεδρειών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 14:30:24 UTC