Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Σοφιανός: Τέλος στην ιδιωτικοποίηση δομών του Δήμου
  • [02] «Υπάρχει σύγκλιση, αλλά δεν έχει κλείσει καμία ενότητα»
  • [03] «Το Boeing θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής»
  • [04] Σ. Αξιόνοφ: Ιστορική απόφαση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
  • [05] Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι θα πληρώσει τίμημα για τις ενέργειές της
  • [06] Έσβησαν οι τελευταίες ελπίδες του Άρη

  • [01] Ν. Σοφιανός: Τέλος στην ιδιωτικοποίηση δομών του Δήμου

    Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε αποψινή του ομιλία στο «Σπόρτινγκ», σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας του κόμματος, στην οποία νωρίτερα μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων δημιουργήθηκε πριν τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια και είναι ο Δήμος «που υλοποιεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ, ο Δήμος που σαν επιχειρηματίας κοστολογεί την κάθε υπηρεσία του».

    «Ανταγωνιστικός δηλαδή, με εργαζόμενους φτηνούς - ευέλικτους - προσωρινούς, μη αμειβόμενους εθελοντές. Που δίνει υπηρεσίες του σε ιδιώτες επιχειρηματίες και ΜΚΟ. Που συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις σε χρυσοφόρους τομείς όπως τα σκουπίδια, οι αναπλάσεις, η τουριστική βιτρίνα. Δήμοι που συμπράττουν σε μια ανάπτυξη που τα οφέλη της θα απολαύσουν λίγοι και το κόστος της θα το πληρώσουν οι πολλοί» πρόσθεσε.

    Ο κ. Σοφιανός είπε ότι «αυτό το μοντέλο υπηρετούν όλοι μαζί οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, οι διαχειριστές της οικονομίας της αγοράς, ανεξαρτήτως χρώματος και αυτοπροσδιορισμού».

    Ο κ. Σοφιανός είπε ότι πρέπει να μπει τέλος στην ιδιωτικοποίηση δομών του Δήμου, καθώς και ότι πρέπει να φύγουν οι ΜΚΟ από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία και τόνισε ότι πρέπει να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών, να στηριχθεί η πρόληψη κατά των ναρκωτικών.

    [02] «Υπάρχει σύγκλιση, αλλά δεν έχει κλείσει καμία ενότητα»

    Στη συνολική διαπραγμάτευση με την τρόικα παραπέμπονται τα επιμέρους ανοικτά ζητήματα των υπουργείων.

    Αυτό προέκυψε από υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους «υπάρχει μεν σύγκλιση, αλλά δεν έχει κλείσει καμία ενότητα». Προσθέτουν δε, ότι «θα δουλέψουμε αρκετές ώρες σήμερα, μπορεί να συνεχίσουμε και αύριο».

    Ειδικότερα, οι επικεφαλής της τρόικας απέστειλαν το μεσημέρι στην ελληνική πλευρά ένα επικαιροποιημένο κείμενο με τις θέσεις τους («σε αυτό δεν υπάρχει υποχώρηση, αλλά διάθεση να κλείσουμε», ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας), το οποίο συζητείται στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τη συμμετοχή, κατά διαστήματα, των υπουργών Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Από τις έως τώρα διαπραγματεύσεις, προκύπτουν τα εξής:

  • Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παραμένει ανοικτό το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο για το 2015. Δεν υπάρχουν οριζόντιες μισθολογικές περικοπές, αλλά θέμα εξορθολογισμού των πρόσθετων αμοιβών.

  • Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανοικτά παραμένουν τα ζητήματα του γάλακτος, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα φαρμακεία, αλλά και παρεμβάσεις στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία). Συμφωνία υπήρξε σήμερα στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων, με την τρόικα να δέχεται το πλαίσιο που πρόσφατα ψηφίστηκε από την ελληνική πλευρά.

  • Στο υπουργείο Οικονομικών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παραμένουν, μεταξύ άλλων, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος (σχετίζεται άμεσα με το κλείσιμο του 2013 και την πορεία του 2014, με την ελληνική πλευρά να αναφέρει ότι «καταθέσαμε ένα πολύ έξυπνα διατυπωμένο σχέδιο, δεν θα πάμε σε μονομερή προώθηση»), το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών φορέων του Δημοσίου στη ΔΕΗ, οι φόροι υπέρ τρίτων και η προσαρμογή της οικονομίας μετά τη λήξη του μνημονίου.

    [03] «Το Boeing θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής»

    Στo Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έγινε αεροπειρατεία και να το έχουν κρύψει κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως "πύραυλος κρουζ", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

    Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

    "Η άλλη υπόθεση είναι ότι προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου..." δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.

    "Ενα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν" πρόσθεσε.

    [04] Σ. Αξιόνοφ: Ιστορική απόφαση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

    Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ χαιρέτισε την "ιστορική" απόφαση που εκφράσθηκε με το δημοψήφισμα για την ένωση της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία.

    "Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και έκαναν την επιλογή τους. Σήμερα λάβαμε μία πολύ σημαντική απόφαση που θα μείνει στην ιστορία" έγραψε ο Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, "το 93% των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και το 7% υπέρ τη διατήρησης του καθεστώτος αυτονομίας εντός της Ουκρανίας".

    [05] Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι θα πληρώσει τίμημα για τις ενέργειές της

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζει "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές" τις ενέργειες της Ρωσίας και προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για την στρατιωτική επέμβαση μέσω της επιβολής κυρώσεων και της αύξησης της αστάθειας.

    "Οπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές, η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία - όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας, αλλά επίσης ως άμεσο αποτέλεσμα των ίδιων των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    "Αυτό τον αιώνα, έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε μία χώρα να καταλαμβάνει δια της βίας το έδαφος άλλης χώρας", είπε.

    [06] Έσβησαν οι τελευταίες ελπίδες του Άρη

    Οι τελευταίες ελπίδες του Άρη για να κυνηγήσει το θαύμα της παραμονής εξαφανίστηκαν απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μετά το ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 23΄ με τον Τάτο, αλλά στο 45΄ με το αυτογκόλ του Οικονομόπουλου το παιχνίδι ήρθε στα ίσια. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους αποβλήθηκε ο Κάτσε, ενώ στο 87΄ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Αγκάνθο με δεύτερη κίτρινη.

    Διαβάστε επίσης:

    3Χ3 ο Παναθηναϊκός

    Νίκες για Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 20:30:22 UTC