Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων
  • [03] Αποπληθωρισμός -0,9% τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα
  • [04] Αποζημιώσεις 6,8 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ
  • [05] Μερική επιστράτευση στην Ουκρανία
  • [06] Η Αυστραλία ηγείται των ερευνών στον νότο για το αγνοούμενο Boeing
  • [07] Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το μέλλον του διαδικτύου, στην Αθήνα
  • [08] Βιονικά φυτά με νανοσωματίδια

  • [01] Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, στο Μέγαρο Μαξίμου

    Σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και τον αναπλ. υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    [02] Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

    Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη επιχειρήσεων στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που προβλέπει την πρόσληψη 10.000 ανέργων, από 30 έως 66 ετών, στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και έχουν συμπληρώσει το επαγγελματικό τους προφίλ. Το πρόγραμμα είναι συνολικής δαπάνης 54 εκατ. ευρώ και επιδοτεί τις επιχειρήσεις για 12 μήνες, με 450 ευρώ ανά εργαζόμενο. Για να μπορούν να μετάσχουν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης ΚΠΑ του ΟΑΕΔ και να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Ακόμη απαιτείται, να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης, ενώ δεν μπορούν να μετάσχουν όσες το ίδιο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

    [03] Αποπληθωρισμός -0,9% τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα

    Αποπληθωρισμό -0,9% εμφάνισε η Ελλάδα τον Φεβρουάριο 2014, που είναι το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία (-2,1%) και την Κύπρο (-1,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 0,8% τον Ιανουάριο σε 0,7% το Φεβρουάριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,8%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 0,9% σε 0,8% την ίδια περίοδο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2%.

    [04] Αποζημιώσεις 6,8 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

    Αποζημιώσεις ύψους 6,8 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο, Τρίτη, ο ΕΛΓΑ σε συνολικά 5.058 παραγωγούς. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, καπνά, ελιές, αμπέλια και κηπευτικά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω αποζημιώσεις αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών του έτους 2013.

    [05] Μερική επιστράτευση στην Ουκρανία

    Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση 40.000 εφέδρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει «την ανάμιξη της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας» και να αυξήσει τη στρατιωτική δύναμη της χώρας ενώπιον της ανάληψης του ελέγχου της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο Αντρέι Παρούμπι, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 20.000 έφεδροι θα αναπτυχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και οι άλλοι 20.000 θα ενισχύσουν τη νεοσυσταθείσα Εθνική Φρουρά. Συνολικά 275 βουλευτές ενέκριναν τη μερική αυτή επιστράτευση την οποία είχε εισηγηθεί ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ λαμβάνοντας υπόψη «την επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα και την ανάμιξη της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας», ενώ 33 βουλευτές δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

    Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε κατά.

    [06] Η Αυστραλία ηγείται των ερευνών στον νότο για το αγνοούμενο Boeing

    Η Αυστραλία θα ηγηθεί της έρευνας στον απομακρυσμένο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το αγνοούμενο επιβατικό αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός, ενώ αυξάνονται τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εξαφάνιση του αεροπλάνου ήταν μια επιμελώς σχεδιασμένη πράξη δολιοφθοράς ή αεροπειρατείας. Το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα αναπτύξει πλοία και αεροσκάφη στον «νότιο διάδρομο», καθώς αναπροσανατολίζει τις έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο.

    Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του πως η Μαλαισία πρέπει να επεκτείνει "αμέσως" την έρευνα για το αεροπλάνο και πως ο πρεσβευτής της Κϊνας στη Μαλαισία συναντήθηκε σήμερα με τον μαλαισιανό υπουργό Εξωτερικών. Περίπου τα δύο τρίτα των επιβατών του αγνοούμενου αεροπλάνου είναι Κινέζοι. Τρεις Γάλλοι αξιωματούχοι της αεροπορίας έφθασαν στην Κουάλα Λουμπούρ για να βοηθήσουν στις έρευνες για το αεροπλάνο, που έχει εξαφανισθεί εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα.

    [07] Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το μέλλον του διαδικτύου, στην Αθήνα

    Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό συνέδριο σχετικά με το παρόν και το μέλλον του διαδικτύου πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο «Future Internet Assembly - FIA», που φέτος γίνεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής. Το «FIA Athens 2014» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης «Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες - CONNECT» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκδήλωση έχει τίτλο "Μετασχηματίζοντας τις υποδομές του Διαδικτύου του μέλλοντος για την επίτευξη της καινοτομίας".

    [08] Βιονικά φυτά με νανοσωματίδια

    Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν τα πρώτα βιονικά φυτά, τα οποία, χάρη στην ενσωμάτωση νανοσωματιδίων και νανοσωλήνων στα κύτταρά τους, είναι ικανά να εκτελούν κατά πολύ βελτιωμένη φωτοσύνθεση. Πρόκειται για τα πρώτα βήματα σε ένα νέο πολλά υποσχόμενο επιστημονικό πεδίο, που έχει αποκληθεί «νανοβιονική των φυτών», αν και για τις πρακτικές εφαρμογές θα χρειαστούν αρκετά ακόμη χρόνια ερευνών.

    Το επίτευγμα, πέρα από το να κάνει «τούρμπο» την ενεργειακή αποδοτικότητα των φυτών κατά την μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας, μπορεί επίσης να ανοίξει το δρόμο για μια νέα κατηγορία υβριδικών βιονικών υλικών (για χρήση σε κινητά τηλέφωνα, κτίρια κ.α.), που θα αναπτύσσονται και θα αποκαθιστούν μόνα τους τις όποιες βλάβες τους, μόνο με τη χρήση του ηλιακού φωτός. Επιπλέον, κάποτε μπορεί τα ίδια τα δέντρα να λειτουργούν ως κεραίες κινητής τηλεφωνίας!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 March 2014 - 10:30:23 UTC