Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικογενειακή τραγωδία στην Ιεράπετρα
  • [02] Αρνείται τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό ο Στ. Μπούκουρας
  • [03] Στο υπουργείο Οικονομικών ο Ι. Βρούτσης για τη συνάντηση με την τρόικα
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 500 υποθέσεων φοροδιαφυγής
  • [05] Το Πακιστάν και η Ινδία αρνούνται ότι γνωρίζουν κάτι για το χαμένο Μπόινγκ
  • [06] ΕΕ: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία
  • [07] Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

  • [01] Οικογενειακή τραγωδία στην Ιεράπετρα

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Ιεράπετρα Λασιθίου όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας περίπου 55 χρονών, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του 75 ετών και την 42χρονη αδελφή του και στη συνέχεια, αυτοκτόνησε.

    [02] Αρνείται τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό ο Στ. Μπούκουρας

    Αρνείται να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου όπου κρατείται, προκειμένου να εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της άρσης ασυλίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας.

    Με υπεύθυνη δήλωσή του ο βουλευτής, που κρίθηκε τον περασμένο Ιανουάριο προφυλακιστέος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την μεταγωγή του και τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ανακρίτριες που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα για επιπλέον κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

    [03] Στο υπουργείο Οικονομικών ο Ι. Βρούτσης για τη συνάντηση με την τρόικα

    Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να μετάσχει στην εν εξελίξει συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Ανοικτό μέτωπο στο υπουργείο Εργασίας παραμένει η απαίτηση της τρόικας για νομοθετική ρύθμιση για το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

    [04] ΥΠΟΙΚ: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 500 υποθέσεων φοροδιαφυγής

    Τα ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα Διπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχουν ολοκληρώσει ως τώρα τον έλεγχο 500 υποθέσεων από τις 1.747 που περιλαμβάνονται στη λίστα φορολογούμενων ύποπτων για φοροδιαφυγή που έχει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζοντας ότι οι υποθέσεις αυτές, εμπλουτίστηκαν με συναφείς ελέγχους (σε συγγενείς κτλ.) και επεκτάθηκαν σε 2.680.

    Οι 500 υποθέσεις, αναφέρει το υπουργείο, είτε ολοκληρώθηκαν οριστικά είτε βρίσκονται σε στάδιο δικαστικής προσφυγής μετά τον έλεγχο ενώ έχουν βεβαιωθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η εισπραξιμότητα των υποθέσεων αυτών, είναι περίπου στο 15% των βεβαιωθέντων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ΚΕΦΟΜΕΠ ως αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους, προχωράει τον έλεγχο ακόμη 300 υποθέσεων.

    [05] Το Πακιστάν και η Ινδία αρνούνται ότι γνωρίζουν κάτι για το χαμένο Μπόινγκ

    Αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν, της Ινδίας και κρατών της κεντρικής Ασίας, αλλά και οι Ταλιμπάν, ισχυρίστηκαν σήμερα ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για την τύχη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, αφού οι έρευνες για τη αναζήτηση της πτήσης MH370 επεκτάθηκαν στα δικά τους εδάφη.

    Στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας απέρριψαν το ενδεχόμενο ένα αεροπλάνο να πετούσε επί ώρες πάνω από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτό. «Η ιδέα ότι το αεροπλάνο πετούσε στον ινδικό εναέριο χώρο για αρκετές ώρες χωρίς να το αντιληφθεί κανείς είναι αλλόκοτη», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας, μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. «Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν καμία βάση», συνέχισε, εξηγώντας ότι ο πιλότος θα πρέπει να γνώριζε την ακριβή τοποθεσία όλων των ινδικών ραντάρ και των συστημάτων παρακολούθησης, ώστε να είναι σε θέση να τα αποφύγει.

    [06] ΕΕ: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία

    «Παράνομο» χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, επιβάλλοντας παράλληλα κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που θεωρούνται υπεύθυνα για τη διεξαγωγή του.

    Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ καταδικάζουν τη διεξαγωγή του «παράνομου» δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου στην Κριμαία, τονίζοντας ότι αποτελεί «σαφή παραβίαση του Ουκρανικού Συντάγματος».

    «Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει ούτε το παράνομο δημοψήφισμα ούτε το αποτέλεσμά του», υπογραμμίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη υπό συνθήκες εκφοβισμού των πολιτών και των δημοσιογράφων και με την παρουσία ένοπλων στρατιωτών. Επισημαίνουν, επίσης, ότι παρεμποδίζεται η πρόσβαση των αντιπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΑΣΕ στην Κριμαία, οι οποίοι προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση της Ουκρανίας. «Η ΕΕ αποδοκιμάζει τις περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες παραβιάζουν σαφώς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», αναφέρεται στα συμπεράσματα.

    Συνεχίζοντας, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υπενθυμίζουν ότι στις 6 Μαρτίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κάλεσαν την Ουκρανία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Όπως σημειώνουν, το Συμβούλιο αποφάσισε, «ελλείψει αποτελέσματος», να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων στην Ουκρανία και στη Ρωσία που θεωρούνται υπεύθυνα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και των οποίων οι ενέργειες υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις σε 11 Ουκρανούς και Ρώσους

    «Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τη διαδικασία εισδοχής της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία»

    Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

    [07] Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

    O πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ χαιρέτισε σήμερα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία κι απέρριψε την ιδέα των χωρών της Δύσης να επιβάλουν κυρώσεις σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους.

    «Αν και η Κριμαία την εποχή εκείνη είχε ενωθεί με την Ουκρανία σύμφωνα με τους σοβιετικούς νόμους (. . .) χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη του λαού (της), σήμερα ο λαός αυτός αποφάσισε να διορθώσει αυτό το λάθος. Πρέπει να το χαιρετίζουμε αυτό και όχι να ανακοινώνουμε κυρώσεις» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας είχε προσφερθεί ως «δώρο» στην Ουκρανία από έναν ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, το Νικίτα Χρουστσόφ, το 1954.

    «Για να επιβάλει κανείς κυρώσεις πρέπει να έχει πολύ σοβαρούς λόγους. Και οι λόγοι αυτοί πρέπει να στηρίζονται από τον ΟΗΕ» εκτίμησε ο Γκορμπατσόφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 March 2014 - 18:30:22 UTC