Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιπλέον 1,7 εκατ. ελβετικά φράγκα επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας
  • [02] «Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά»
  • [03] Νεκρή βρέθηκε η σύντροφος του Μικ Τζάγκερ
  • [04] «Πολύ εντυπωσιασμένη» η Μέρκελ από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Μ. Ρέντσι
  • [05] Η Ρωσία αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος
  • [06] «Ανακάλυψη ορόσημο» για τη Φυσική
  • [07] Στην οκτάδα ο Παναιτωλικός

  • [01] Επιπλέον 1,7 εκατ. ελβετικά φράγκα επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας

    Ποσό περίπου 1,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων αναμένεται να επιστραφεί απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς του προφυλακισμένου, πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου 'Άμυνας, Αντώνη Κάντα, μετά την αποδέσμευση των χρημάτων αυτών που φέρεται να δρομολογεί η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας έχει συναινέσει στην αποδέσμευση του συνόλου των χρημάτων που διατηρούσε σε τράπεζα στη Γενεύη ο κατηγορούμενος Αντώνης Κάντας και τελούσαν υπό κατάσχεση από τις ελβετικές αρχές από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν δημοσιοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή του πρώην στελέχους του ΥΕΘΑ σε διακίνηση παράνομων χρημάτων από εξοπλιστικά προγράμματα. Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα αυτά, που υπολογίζονται σε περίπου 1.700.000 ελβετικά φράγκα, και αφορούν τραπεζικό λογαριασμό ενός trust και επίσης ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα σε τράπεζες στη Γενεύη. Τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία είχε προσκομίσει στην απολογία του ο ίδιος ο κ. Κάντας, ο οποίος ήδη έχει επιστρέψει χρηματικά ποσά από παράνομες αμοιβές του στο Δημόσιο και είχε δεσμευτεί ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης, Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο, ότι θα τα επιστρέψει και αυτά.

    [02] «Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά»

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα.

    «Είμαστε ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία» ανέφερε μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και πρόσθεσε ότι η αποψινή συνάντηση, αφορούσε «ορισμένες τυπικές διευθετήσεις».

    [03] Νεκρή βρέθηκε η σύντροφος του Μικ Τζάγκερ

    Νεκρή βρέθηκε σήμερα στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη η Λορέν Σκοτ, η σύντροφος του διάσημου τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ, και οι Αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News.

    Το άψυχο σώμα της Λόρεν Σκοτ ανακάλυψε η βοηθός της στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Νέα Υόρκη. Η 49χρονη βρέθηκε να κρέμεται από ένα μαντήλι δεμένο στο πόμολο μίας πόρτας, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας.

    Eκπρόσωπος του Τζάγκερ είπε ότι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Rolling Stones, ο οποίος βρίσκεται στο πλαίσιο μιας περιοδείας στην Αυστραλία, είναι «εντελώς σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από την είδηση».

    Η Σκοτ, πρώην μοντέλο που το 2006 είχε δημιουργήσει τη δική της εταιρεία μόδας, είχε αρχίσει να βγαίνει με τον Τζάγκερ από το 2001.

    Πηγές της αστυνομίας είπαν ότι η 49χρονη δεν άφησε σημείωμα.

    [04] «Πολύ εντυπωσιασμένη» η Μέρκελ από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Μ. Ρέντσι

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έδωσε τις ευλογίες της σήμερα στις οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, μετά τις συνομιλίες που είχε στο Βερολίνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

    Η Μέρκελ δήλωσε «πολύ εντυπωσιασμένη» από τα σχέδια του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος επισκέφθηκε το Βερολίνο για να παρουσιάσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο προωθεί.

    «Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με την Ιταλία. Ο Ρέντσι περιέγραψε τα σχέδιά του με κάθε λεπτομέρεια. Η βούληση της Ιταλίας να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ένα μήνυμα που υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες» τόνισε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας.

    [05] Η Ρωσία αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα, με το οποίο αναγνωρίζει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

    Αύριο στις 13:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική) ο πρόεδρος της Ρωσίας θα απευθύνει διάγγελμα προς τα δύο Σώματα της ρωσικής Βουλής, καλώντας τους βουλευτές να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία του νέου 84ου μέλους της.

    Διαβάστε επίσης:

    Διάγγελμα Πούτιν, αύριο, για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία

    [06] «Ανακάλυψη ορόσημο» για τη Φυσική

    Η ανακοίνωση για την ανακάλυψη των αρχέγονων βαρυτικών κυμάτων που διαπερνούν τον χωροχρόνο, χαιρετίστηκε ήδη ως ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών. Πρόκειται για το «αποτύπωμα» που άφησε η κατακλυσμική επέκταση του σύμπαντος (ο λεγόμενος «πληθωρισμός» του), αμέσως μετά τη δημιουργία του με τη «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ).

    Τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, μετά από τριετή εξονυχιστική μελέτη τους για την αποφυγή λάθους, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από άλλους ερευνητές, αλλά η διάχυτη εντύπωση της επιστημονικής κοινότητας είναι ότι είναι αξιόπιστα. «Έχω δει την έρευνα, τα επιχειρήματα είναι πειστικά και οι εμπλεκόμενοι επιστήμονες είναι ανάμεσα στους πιο προσεκτικούς και συντηρητικούς ανθρώπους που γνωρίζω» δήλωσε ο καθηγητής Μαρκ Καμιονόφσκι του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

    [07] Στην οκτάδα ο Παναιτωλικός

    Στην οκτάδα της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας ανέβηκε ο Παναιτωλικός, που επικράτησε απόψε 1-0 της Ξάνθης στο Αγρίνιο, στο τελευταίο ματς της 29ης αγωνιστικής. Ο Μαρτίνες πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κάλβο στο 5΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 March 2014 - 20:30:28 UTC