Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συσκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών ανακαλύφθηκε στον Ασπρόπυργο
  • [02] Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για τα υπ. Υγείας και Εργασίας
  • [03] Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ
  • [04] «Το θέμα είναι αν σηκώνεται ο Ελληνας από τον καναπέ του να πάει να δει μια ταινία που δεν είναι σεξοκωμωδία»
  • [05] Oι στατίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της προχωρημένης σκλήρυνσης κατά πλάκας

  • [01] Συσκευαστήριο ναρκωτικών ουσιών ανακαλύφθηκε στον Ασπρόπυργο

    Στην ανακάλυψη συσκευαστηρίου ναρκωτικών ουσιών, σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου λειτουργούσε και εργαστήριο κατασκευής ειδικών διαμορφωμένων κρυπτών σε οχήματα για τη μεταφορά τους, οδήγησε ο εντοπισμός, από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, τις πρωινές ώρες στο λιμάνι της Κορίνθου φορτηγού οχήματος, που ήταν φορτωμένο με 345,250 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθη ο 47χρονος οδηγός του φορτηγού αλλά και ο ιδιοκτήτης του.

    'Οπως διαπιστώθηκε, στο φορτηγό υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες με 210 συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είχαν κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη αποθήκη.

    Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα φυτικής κάνναβης μικτού βάρους 114 γραμμαρίων, μεταλλική υδραυλική πρέσσα, ηλεκτρική ζυγαριά ακριβείας, μηχάνημα εκκένωσης αέρα και θερμικής συγκόλλησης, αλλά και μεγάλος αριθμός συσκευασιών.

    [02] Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για τα υπ. Υγείας και Εργασίας

    Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 21 Μαρτίου, η προθεσμία των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη κενών θέσεων των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τον μεταναστευτικό κώδικα, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί σήμερα με την ψήφισή του.

    [03] Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ

    Οι αμερικανικές αρχές εξάρθρωσαν ένα διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές απ΄όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο Τζεχ Τζόνσον, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, 14 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων σε σχέση με μία ιστοσελίδα που λειτουργούσε στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο» (γνωστό και ως deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι.

    Για την πρόσβαση στο Darknet χρησιμοποιείται το TOR, ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών του και «διαβάζει» συνδέσμους που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο HTTP. Ως διαχειριστής του δικτύου παιδικής πορνογραφίας και αρχηγός του εμφανίζεται ένας 27χρονος, ο Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά, κυρίως αγόρια, από τις ΗΠΑ. Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από τριών έως 17 ετών, σύμφωνα με τις αρχές, και προέρχονταν από 39 αμερικανικές πολιτείες. Εκδόθηκαν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε άλλες χώρες.

    [04] «Το θέμα είναι αν σηκώνεται ο Ελληνας από τον καναπέ του να πάει να δει μια ταινία που δεν είναι σεξοκωμωδία»

    «Νύχτα, υπόκοσμος, λαμόγια, μεσοαστοί υπάλληλοι, ένας ιδιοκτήτης φάμπρικας, ο αδελφός που εκπορνεύει την αδελφή του για να ζήσει «με αξιοπρέπεια». Μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας είναι έτσι. Από πού κι ως πού είναι περιθώριο;» Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, γίνεται χειμαρώδης όταν επιχειρηματολογεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, για τους σκοτεινούς χαρακτήρες της γκαγκστερικής ταινίας του «Μικρό Ψάρι». Έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Φεστιβάλ του Βερολίνου, και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Μαρτίου.

    «Η πιο ανοιχτή, σαφής και αυστηρή δραματουργικά ταινία του», προσδιορίζει ο ίδιος. Είναι η τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη, μετά το «Σπιρτόκουτο», την «Ψυχή στο στόμα» και τον ασπρόμαυρο «Μαχαιροβγάλτη» και φέρει τα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της σκηνοθετικής ματιάς του Γιάννη Οικονομίδη:νατουραλισμό, σχέσεις ανθρώπων σε ένταση που αναπαράγουν λεκτική και σωματική βία, μεταγραφή μιας ζοφερής πραγματικότητας σε μια Ελλάδα ακραία, σκληρή, κυνική.

    [05] Oι στατίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της προχωρημένης σκλήρυνσης κατά πλάκας

    Η εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι δυνατό να επιβραδυνθεί με τη χρήση των πιο διαδεδομένων φαρμάκων κατά της χοληστερίνης, των στατινών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί φάρμακα που να «φρενάρουν» τη νόσο, όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Ρίτσαρντ Νίκολας του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College και Τζέρεμι Τσαταγουέι του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», σύμφωνα με το BBC και το New Scientist, πραγματοποίησαν μια διετή κλινική δοκιμή με 140 ασθενείς ηλικίας 18 έως 65 ετών, που βρίσκονταν στο στάδιο της λεγόμενης «δευτεροπαθούς προϊούσας πολλαπλής σκλήρυνσης».

    Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ή πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μια αυτοάνοση νευρολογική πάθηση, από την οποία πάσχουν περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 March 2014 - 8:30:24 UTC