Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας η νίκη της Αριστεράς
  • [02] Σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Αναγκαία η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους
  • [04] Η Ιταλία «παγώνει» την καταβολή χρημάτων για την αγορά μαχητικών F-35
  • [05] Βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό
  • [06] Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 41-37 στο ημίχρονο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας η νίκη της Αριστεράς

    «Στην πραγματικότητα η νίκη της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι η αρχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Θα είναι σαν η Ελλάδα να δείχνει το δρόμο στους λαούς της Ευρώπης» τόνισε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας το βιβλίο του Γιάννη Μηλιού με τίτλο «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς».

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:«Δεν εκβίαζε η τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση την τρόικα. Από κοινού ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο. Να χουν και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ακέραιη».

    Επίσης, επισήμανε, ότι, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας του βιβλίου, «τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις κάθονται από τη μια πλευρά του τραπεζιού και η άλλη πλευρά είναι κενή. Όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καθίσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Επιτέλους, θα σταματήσει η άλλη πλευρά να είναι άδεια».

    [02] Σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα

    Σε ένα νομοσχέδιο με πολλά άρθρα, θα περιληφθούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ανέφερε, σήμερα το βράδυ, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα, επίσης, με το συγκεκριμένο στέλεχος, «θα αποφασιστεί το φθινόπωρο, εάν η εισφορά αλληλεγγύης θα παραμείνει από το 2016 και μετά, και ανάλογα με τις αποφάσεις για το δημοσιονομικό κενό».

    Όσον αφορά τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, ο ίδιος παράγοντας σημείωσε ότι αυτές θα αρχίσουν τον Μάιο, μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 από τη Eurostat, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη νέα αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα τον Ιούνιο.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Αναγκαία η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους

    Η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους είναι αναγκαία, καθώς ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η έρευνα και η επαγγελματική αριστεία δεν επιτυγχάνονται χωρίς τίμημα και ότι το υψίστης ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό δεν επιτυγχάνεται χωρίς υψίστης ποιότητας εκπαίδευση, υψίστης ποιότητας δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και περιβαλλοντική προστασία.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι σε πολλούς κρίσιμους τομείς, ανταποδοτικότητα του κόστους μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ.Σαμαράς παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το κόστος της εργατικής μονάδας σχετικά χαμηλά, αλλά σημείωσε ότι αν ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και το κόστος της ενέργειας είναι εκτός ελέγχου, δεν υπάρχει όφελος και υποστήριξε ότι χρειάζεται ο συνδυασμός μικρών βελτιώσεων.

    Εξάλλου, η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας και της έλλειψης ενιαίας αγοράς ενέργειας είναι οι βασικότεροι στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές. Η Ελληνική Προεδρία στοχεύει, επίσης, στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους γραφειοκρατίας, στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση και στην αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [04] Η Ιταλία «παγώνει» την καταβολή χρημάτων για την αγορά μαχητικών F-35

    Παγώνει η καταβολή των δόσεων για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 που έχει παραγγείλει η Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.

    «Παγώσαμε τις δόσεις των πληρωμών. . . θα εφαρμόσουμε μορατόριουμ, μέχρι να έχουμε στα χέρια μας τα οριστικά αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί το κοινοβούλιο» δήλωσε η Πινότι σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου La7.

    Η Ιταλία έχει παραγγείλει 90 μαχητικά F-35, αλλά μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων (το ίδιο το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και το Κίνημα Πέντε Αστέρων) τάσσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των αεροσκαφών που θα αγοραστούν ή ακόμη και την πλήρη κατάργηση του εξοπλιστικού προγράμματος αυτού.

    Ο υπεύθυνος του Δημοκρατικού Κόμματος στην επιτροπή Άμυνας της ιταλικής Βουλής, ο Τζαμπιέρο Σκάνου, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι «οι αμφιβολίες και οι κρίσιμες πτυχές του προγράμματος αυτού» θα όφειλαν να οδηγήσουν την ιταλική κυβέρνηση στην «ουσιαστική μείωση των δαπανών για την εν λόγω συμφωνία».

    [05] Βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό

    Σημαντικό πλεονέκτημα στη «μάχη» της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας πήρε απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δυσαρέστησε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην επιστροφή του, πανηγύρισε την πολύτιμη 6η νίκη στον 5ο όμιλο, ενώ κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στην Τουρκία. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 76-67 της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16», με τον Μάικ Μπράμος να δίνει ρεσιτάλ από τα 6.75 (23π., 7/9τριπ.).

    [06] Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 41-37 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 March 2014 - 22:30:26 UTC