Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την 25η Μαρτίου
  • [02] Αντιφασιστικά συλλαλητήρια, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού
  • [03] Alpha Bank: H χώρα βρίσκεται σ' ένα νέο σταυροδρόμι με πολύ ευνοϊκές προοπτικές
  • [04] Η Ινδία ενημέρωσε τη Μαλαισία ότι το αγνοούμενο Boeing δεν πέρασε από τον εναέριο χώρο της
  • [05] «Aποκομμένες από την πραγματικότητα» οι κυρώσεις της ΕΕ, λέει η Μόσχα
  • [06] Πολύνεκρη καραμπόλα στο Πακιστάν
  • [07] Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Τ. Μητσόπουλου
  • [08] Νέα φονική επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη
  • [09] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κωστής Παπαγιώργης

  • [01] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την 25η Μαρτίου

    Σε ισχύ έχουν τεθεί από χθες αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στα σημεία εισόδου- εξόδου των μεγάλων πόλεων είναι ενισχυμένη η παρουσία τροχονόμων, ενώ μέσα στις πόλεις θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

    Εξάλλου, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

    - Σάββατο (22-3-2014) για το ρεύμα εξόδου: 08:00- 13.00.

    - Τρίτη (25-3-2014) για το ρεύμα εισόδου: 15:00- 21:00

    [02] Αντιφασιστικά συλλαλητήρια, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

    Αντιφασιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού». Η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2 μετά το μεσημέρι και στις 4 το απόγευμα συναυλία στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς.

    [03] Alpha Bank: H χώρα βρίσκεται σ' ένα νέο σταυροδρόμι με πολύ ευνοϊκές προοπτικές

    «H συμφωνία με την τρόικα σφραγίζει την ανατροπή του μεταπολιτευτικού οικονομικού "παραδείγματος" διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό μετά την τετραετή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Τράπεζας. Σε εκτενή ανάλυσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα βρίσκεται σε ένα νέο σταυροδρόμι με πολύ ευνοϊκές προοπτικές, αυτή τη φορά, αν βέβαια εκμεταλλευτεί τη θετική αυτή συγκυρία, που προέκυψε, ασφαλώς, ως αποτελέσματα σημαντικών των θυσιών του ελληνικού λαού».

    «Αναμένεται ότι οι νέες προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και με εμπιστοσύνη στις πραγματικές δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, υπάρχουν τώρα ευνοϊκές προοπτικές για την αξιοποίηση της αυξημένης εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και το ενδιαφέρον των επενδυτών να επενδύσουν σε ελληνικά χρηματοοικονομικά μέσα. Αυτή η αξιοποίηση μπορεί να γίνει με έγκαιρη έξοδο και του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές για άντληση κεφαλαίων και για ακύρωση κάθε εκτίμησης περί χρηματοδοτικών κενών για τη χώρα το 2014-2015. Επιπλέον, αναμένεται η αξιοποίηση του ισχυρού διαπραγματευτικού όπλου της κυβέρνησης, δηλαδή του αναπάντεχα υψηλού εκτιμώμενου πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, για έναρξη της συζήτησης στο Eurogroup για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου 2012. Τέλος, αναμένεται και η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, όπως επισημαίνει σε πρόσφατη μελέτη του και ο ΟΟΣΑ, έτσι ώστε να θεραπευθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση στον κοινωνικό ιστό. Αυτή η αναβάθμιση θα πρέπει να προσανατολιστεί στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών διοίκησης στην ελληνική κρατική μηχανή και όχι σε πρακτικές μη αποδοτικής διάθεσης πόρων, όπως σε μεγάλο βαθμό συνέβαινε στο παρελθόν» εκτιμάται στην ανάλυση της Alpha Bank.

    [04] Η Ινδία ενημέρωσε τη Μαλαισία ότι το αγνοούμενο Boeing δεν πέρασε από τον εναέριο χώρο της

    Η Ινδία ενημέρωσε επισήμως τις μαλαισιανές αρχές που αναζητούν το αγνοούμενο Boeing, ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες πέρασε από τον εναέριο χώρο της, σύμφωνα με πολλούς γνωρίζοντες την υπόθεση. Η πρώτη επίσημη πληροφορία ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους ούτε από την Ινδία, μετά την εξέταση των δεδομένων που κατέγραψαν τα ραντάρ της, μειώνει τις πιθανότητες τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό να προέρχονται από την πτήση MH370.

    Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ύστερα από δύο ημέρες χωρίς πρόοδο στις έρευνες, η «μεγαλύτερη ανησυχία» του είναι ότι αυτές θα πρέπει και πάλι να επικεντρωθούν σε δύο εναέριους διαδρόμους, βόρεια και νότια. Τα όποια στοιχεία που ενδεχομένως να είχαν καταγράψει τα ινδικά ραντάρ θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν αν το αεροσκάφος πέταξε βόρεια ή νότια από την τελευταία γνωστή θέση του με βάση το στίγμα που έδωσε προτού εξαφανιστεί στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο, το ζήτημα θεωρείται ευαίσθητο δεδομένης της παρουσίας στρατιωτικών ραντάρ. Σύμφωνα με πηγές, η Ινδία ενημέρωσε επισήμως την Μαλαισία ότι εξέτασε το υλικό από τα ραντάρ της για τυχόν παρουσία του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της και δεν εντόπισε κάτι σημαντικό, απαντώντας έτσι στο διπλωματικό αίτημα που της είχε υποβάλει η Κουάλα Λουμπούρ.

    [05] «Aποκομμένες από την πραγματικότητα» οι κυρώσεις της ΕΕ, λέει η Μόσχα

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν χθες, Παρασκευή, από την ΕΕ σε 12 Ρώσους και Ουκρανούς είναι «αποκομμένες από την πραγματικότητα». «Είναι κρίμα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έβγαλε μια απόφαση η οποία είναι αποκομμένη από την πραγματικότητα» αναφέρει εκπρόσωπος του υπουργείου σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου.

    Σε χωριστή δήλωση, το υπουργείο αναφέρει πως η Μόσχα ελπίζει πως η απόφαση να σταλεί στην Ουκρανία μια αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού που αποκαλεί «μια εσωτερική ουκρανική κρίση».

    [06] Πολύνεκρη καραμπόλα στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μια καραμπόλα δύο λεωφορείων και ενός βυτιοφόρου σε δρόμο του νότιου Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ένα πρώτο λεωφορείο κινούνταν ανάμεσα στο Τουρμπάτ, πόλη της ασταθούς επαρχίας του Βελουχιστάν (νοτιοδυτικό Πακιστάν), και το Καράτσι, την οικονομική μητρόπολη της χώρας στις όχθες της Αραβικής Θάλασσας, όταν τις πρώτες ώρες της ημέρας βρέθηκε μπροστά σ' ένα βυτιοφόρο γεμάτο βενζίνη.

    "Το βυτιοφόρο ανατράπηκε και μετά ένα δεύτερο λεωφορείο έπεσε από πίσω πάνω στο πρώτο λεωφορείο που γλιστρούσε πάνω στη βενζίνη", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Άκμπερ Χαριπάλ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοίκησης της Γκαντάνι, της παραλιακής πόλης όπου σημειώθηκε αυτό το δυστύχημα. Το πρώτο λεωφορείο πήρε τότε φωτιά και οι επιβάτες κάηκαν ζωντανοί, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος έκανε λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς και 30 τραυματίες.

    "Οι επιβάτες παγιδεύθηκαν σ' ένα κλουβί φωτιάς. Τα πτώματα δεν είναι πια παρά στάχτες, δεν είναι αναγνωρίσιμα", πρόσθεσε ο Αμίρ Σουλτάν, ένας άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Καράτσι, αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε μια δημόσια κλινική κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισαν οι εν λόγω αξιωματούχοι.

    [07] Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Τ. Μητσόπουλου

    Μη αναστρέψιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν το πρωί οι θεράποντες ιατροί του. Οπως αναφέρει το ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του κ. Μητσόπουλου «παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη», μετά την εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη χθες στο γραφείο του, συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος.

    Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο υπουργός Αμυνας πήγε το πρωί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ από το πρωί βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής. Ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, πριν γίνει βουλευτής και στη συνέχεια υπουργός. Εξω από το νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, ενώ χιλιάδες είναι τα μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με ευχές για τον Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος χαίρει εκτίμησης ανάμεσα σε όλους τους κομματικούς χώρους για την ειλικρίνεια και την ηπιότητα του χαρακτήρα του.

    [08] Νέα φονική επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

    Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε κατοικία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να συλλάβουν ένα καταζητούμενο ισλαμιστή της Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Υποστηρικτές της Χαμάς περιέφεραν τρία πτώματα στους δρόμους της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος συμμετέχει στις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και αντιτίθεται στις διαπραγματεύσεις.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του επέδραμαν σε μια κατοικία σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τζενίν, όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μαχητικό μέλος της Χαμάς, τον Χάμζα Αμπού Αλχίτζα, αφού ο τελευταίος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από τις σφαίρες του, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό. Οι τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές που πετούσαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά την επιδρομή τους για να συλλάβουν τον 24χρονο Αμπού Αλχίτζα, ύποπτο για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, δήλωσε ο στρατός.

    [09] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κωστής Παπαγιώργης

    Πέθανε, σε ηλικία 67 ετών, ο Κωστής Παπαγιώργης, σπουδαίος δοκιμιογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής. Ο Κωστής Παπαγιώργης (ψευδώνυμο του Κ. Παπαγεωργίου), γεννήθηκε το 1947 στο Νεοχώρι Υπάτης του νομού Φθιώτιδας, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως δάσκαλος. Το 1966 μετέβη στη Θεσσαλονίκη για σπουδές νομικής και παρέμεινε εκεί για ένα χρόνο. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για σπουδές φιλοσοφίας και παρέμεινε εκεί ως το 1975. Δεν ολοκλήρωσε ούτε τις σπουδές νομικής ούτε αυτές της φιλοσοφίας.

    Μετά το 1975 επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα και επιδόθηκε στη μετάφραση φιλοσοφικών έργων αλλά και τη συγγραφή δοκιμιακών κειμένων όπως και βιβλίων. Επίσης, συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 March 2014 - 10:30:28 UTC