Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά πολυτέλεια
  • [02] Αντιφαστιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Πολιορκία στη Μπελμπέκ της Κριμαίας, σε θέσεις μάχης οι περικυκλωμένοι ουκρανοί στρατιώτες
  • [04] Η ουκρανική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Στάινμαγερ - Γιατσενιούκ, στο Κίεβο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά πολυτέλεια

    «Θα ξαναγυρίσουμε στις πλατείες Κλαυθμώνος, σε εκείνες τις εποχές όπου οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέλυαν αυτούς που δεν τους ήταν αρεστοί. Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία συνολικά δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά θα είναι πολυτέλεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στα Γιάννενα, συναντήθηκε και συνομίλησε με υπό απόλυση εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, ενώ έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, που συνεχίζει να εκπέμπει.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «στο πλευρό των χιλιάδων συμπολιτών μας, ανθρώπων με ανελαστικές υποχρεώσεις που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει. Με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς στα επαγγελματικά σχολεία, με τους εργαζόμενους στους Δήμους, με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, με όλους όσους σήμερα σταματούν να πληρώνονται και εντάσσονται κι αυτοί στους δεκάδες χιλιάδες, στα εκατομμύρια των ανέργων που είναι αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου»

    Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, για την υπόθεση του γάλακτος, λέγοντας ότι «είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη» και «ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό και να ευνοήσουν ορισμένους μεταπράτες και εισαγωγείς, να ευνοήσουν πολυεθνικά συμφέροντα και στο χώρο του γάλακτος». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «οι βουλευτές δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό» τονίζοντας ότι «είναι στιγμές που αυτό που μετράει είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, στο λαό, στην πατρίδα και όχι το μικροκομματικό συμφέρον».

    «Θα καλωσορίσουμε κάθε διαφοροποίηση, προκειμένου να μην μπει οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ερώτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται απάντησε: «...ευελπιστούμε ότι αυτή η τριπλή εκλογική αναμέτρηση θα είναι η αρχή του τέλους των κυβερνήσεων του μνημονίου και η αρχής μιας μεγάλης ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

    [02] Αντιφαστιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το αντιφαστιστικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

    Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, όπου σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Κλειστή είναι η οδός Σταδίου.

    [03] Πολιορκία στη Μπελμπέκ της Κριμαίας, σε θέσεις μάχης οι περικυκλωμένοι ουκρανοί στρατιώτες

    Ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει μία ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία και επέδωσαν τελεσίγραφο στις δυνάμεις που εδρεύουν εκεί να παραδοθούν, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της βάσης στο Μπελμπέκ, κοντά στην Σεβαστούπολη. Η βάση, πάνω στην οποία κυματίζει η ουκρανική σημαία με το γαλάζιο και κίτρινο χρώμα, είναι μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον ουκρανικό έλεγχο μετά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία. «Τα ρωσικά στρατεύματα στο αεροδρόμιό μας μάς έδωσαν μία ώρα για να παραδοθούμε διαφορετικά θα ξεκινήσουν έφοδο. Δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι θα είναι αυτή η έφοδος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Όλεγκ Ποντοβάλοφ.

    Λίγο νωρίτερα, περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων στους εισβολείς. Εξάλλου, η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της.

    [04] Η ουκρανική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Στάινμαγερ - Γιατσενιούκ, στο Κίεβο

    Η Ουκρανία θα χρειαστεί να προμηθευτεί ενέργεια από την ΕΕ για να προστατευτεί από τον ανίκτυπο της κρίσης με τη Ρωσία, από την οποία εξαρτάται για περισσότερες από τις μισές προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ. Το σχόλιό του αυτό έγινε μία ημέρα μετά την υπογραφή του πολιτικού σκέλους της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ με την οποία το Κίεβο δεσμεύεται να διατηρεί στενότερη πολιτική και οικονομική συνεργασία. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο Ουκρανός πρωθυπουργός είπε: «χρειαζόμαστε αντίστροφες ροές φυσικού αερίου από την ΕΕ για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας». Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν και την πιθανότητα να βοηθήσει η Γερμανία την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

    Ο Στάινμαγερ είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιτρέψει η ουκρανο-ρωσική κρίση να δημιουργήσει μία νέα διαίρεση στην Ευρώπη κι εξέφρασε την ελπίδα εντός των επόμενων ημερών να μεταβούν στην Ουκρανία οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ για να συμβάλουν στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της κρίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 March 2014 - 14:30:24 UTC