Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας»
  • [02] Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών των μπλόκων
  • [03] «Κραυγαλέα επίθεση» χαρακτήρισε η Συρία την κατάρριψη μαχητικού της αεροσκάφους από την Τουρκία
  • [04] Η Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος
  • [05] Ν. Αναστασιάδης «Βρισκόμαστε μπροστά στον εφιάλτη της τουρκοποίησης των κατεχόμενων»

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας»

    Η φετινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας βρίσκει - μετά από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια - στην ευθεία προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζει «εθνικό στόχο» την ανάκτηση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, και την επάνοδο στην «κανονικότητα» μετά από επτά χρόνια ύφεσης και τονίζει ότι για ολοκληρωθεί «η επώδυνη αυτή προσπάθεια πρέπει να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα και την ικανότητα μας να διακρίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα εύκολα λόγια για ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια, στις ψευδαισθήσεις, την μικροκομματική επένδυση στο σενάριο του αδιεξόδου και της καταστροφής που ευτυχώς διαψεύδεται χάρις στις θυσίες και τη σοβαρότητα του Ελληνικού Λαού».

    Και καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

    «Η εθνική μας γιορτή, που συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιό είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπευθύνων επιλογών σε αντίθεση με τον "εθνικολαϊκισμό" των εύκολων και ανεύθυνων λόγων. Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και την υπερηφάνεια του Έθνους των Ελλήνων».

    [02] Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών των μπλόκων

    Πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των αγροτικών μπλόκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα μετά από σχετική πρόσκληση της ΠΑΣΥ. Η σύσκεψη είχε ως στόχο τον πανελλαδικό συντονισμό της δράσης των αγροτών σε πιο μόνιμη βάση, την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με τη συγκρότηση και λειτουργία μαζικών και μαχητικών αγροτικών συλλόγων και την κατά τόπους αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων πέραν του συνολικού διεκδικητικού πλαισίου.

    Επίσης, αποφασίστηκε η συμμετοχή και των αγροτών στην πανελλαδική απεργία στις 9 Απριλίου. Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τον 'Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο.

    [03] «Κραυγαλέα επίθεση» χαρακτήρισε η Συρία την κατάρριψη μαχητικού της αεροσκάφους από την Τουρκία

    Η Συρία ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος της, το οποίο κατεδίωκε αντάρτες σε συριακό έδαφος, και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή κραυγαλέα επίθεση. Η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από την περιοχή, το αεροσκάφος κατερρίφθη από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

    [04] Η Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

    Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα συριακό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV επικαλούμενος αξιωματούχους. Το αεροπλάνο κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος. Αλλά, αρχικά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι Σύροι αντάρτες.Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν επιβεβαίωσε την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Από την πλευρά της, η Συρίαχαρακτήρισε τηνκατάρριψη μαχητικού της αεροσκάφους από την Τουρκία«κραυγαλέα επίθεση».

    [05] Ν. Αναστασιάδης «Βρισκόμαστε μπροστά στον εφιάλτη της τουρκοποίησης των κατεχόμενων»

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στον εφιαλτικό κίνδυνο της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας». Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο το στάτους κβο, σημείωσε ότι είναι υποχρέωση αλλά και εθνική και φυσική ανάγκη να δοθεί το συντομότερο τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων. Οι ανησυχίες του Προέδρου εκφράστηκαν σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, την οποία, λόγω του κυβερνητικού πένθους για τον Τάσο Μητσοπουλο, ανέγνωσε ο διευθυντής του Γραφείου του Παναγιώτης Αντωνίου.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου παραβιάζεται καταλυτικά και η δυνατότητα αποκατάστασής του απομακρύνεται σταθερά και επικίνδυνα. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι η επανένωση και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιδιώκονται είναι διεκδικήσεις για όλους τους Κύπριους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 March 2014 - 14:30:22 UTC