Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ των τραπεζών και υπέρ της άλωσης της ιδιωτικής περιουσίας, ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια
  • [02] Χωρίς απρόοπτα, η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
  • [03] Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό Συντάγματος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης
  • [04] Σε κλίμα βαρύτατου πένθους τελέστηκε η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου
  • [05] Ο Ρέντσι θέλει να μειώσει τους μισθούς των μάνατζερ των ιταλικών κρατικών εταιριών
  • [06] Στην Κριμαία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
  • [07] Μπ. Ομπάμα: Ουάσινγκτον και Ευρώπη ενωμένες για να επιβάλουν στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών της
  • [08] «Ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία ενός ανθρώπου που μάχεται για τα όνειρά του» λέει ο Ζαλίλ Λεσπέρ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ των τραπεζών και υπέρ της άλωσης της ιδιωτικής περιουσίας, ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια

    Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος ότι με τον Κώδικα Δεοντολογίας που έστειλε η ΤτΕ στις τράπεζες για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «αποκαλύπτεται ότι τα σχέδια των κυβερνώντων δεν αποβλέπουν στην ανακούφιση των δανειοληπτών, που βρίσκονται σε απόγνωση» και προσθέτει ότι «οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων των τραπεζών, αλλά και στην άλωση της ιδιωτικής περιουσίας, μέσα από τη δήθεν προσπάθεια ανακούφισης των δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης».

    «Μετά τη δημόσια περιουσία, σειρά έχει η ιδιωτική» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι για να εφαρμοστεί ο κώδικας πρέπει απαραίτητα να προσδιοριστούν οι έννοιες του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» που θα ορισθούν με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

    [02] Χωρίς απρόοπτα, η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

    Με τη συμμετοχή 244 σχολείων (134 Δημοτικών και 110 Γυμνασίων και Λυκείων), αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίς απρόοπτα, πραγματοποιήθηκε φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

    «Δεν είναι τυχαίο που και στις δυο μας εθνικές επετείους οι Έλληνες γιορτάζουμε, όχι τα επινίκια, αλλά την έναρξη του Αγώνα. Έναν Αγώνα που τον συναντάμε σε κάθε φάση της ελληνικής Ιστορίας. Έναν τέτοιον Αγώνα δίνουμε και σήμερα. Αγώνα για μια πατρίδα πραγματικά ανεξάρτητη, που θα στέκεται στα πόδια της, δίχως δεκανίκια, δίχως δανεικά» τόνισε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρέλασης, ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου. Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Αθηνών σημείωσε: «Οποίος, έστω και στο ελάχιστο, είναι εξοικειωμένος με την ιστορία της επανάστασης του '21, γνωρίζει πόσο κινδύνευσε να στοιχίσει στην Ελλάδα η διχόνοια και ο διχασμός. Ας είναι αυτό, το μεγάλο μήνυμα της ημέρας. Πρέπει να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να μείνουμε σε αυτά που μας ενώνουν» σημείωσε.

    Σημειώνεται ότι παράσταση διαμαρτυρίας, κοντά στον χώρο της παρέλασης και συγκεκριμένα στην αρχή της οδού Ερμού, πραγματοποίησαν περίπου τριάντα καθαρίστριες.

    [03] Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό Συντάγματος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης

    Αύριο, κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης έως το πέρας αυτής.

    [04] Σε κλίμα βαρύτατου πένθους τελέστηκε η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου

    Μέσα σε κλίμα βαθύτατου πένθους και με στρατιωτικές τιμές η Κύπρος κήδευσε σήμερα τον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 48 ετών, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία. Η κηδεία του τελέστηκε, το μεσημέρι δημοσία δαπάνη από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακας, προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου, της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων και πλήθους κόσμου.

    Την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παρόντες στην κηδεία ήταν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχαήλ Κωσταράκος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, του οποίου ο εκλιπών ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος.

    [05] Ο Ρέντσι θέλει να μειώσει τους μισθούς των μάνατζερ των ιταλικών κρατικών εταιριών

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είναι αποφασισμένος να μειώσει τους μισθούς των επικεφαλής των ιταλικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει κατά μεγάλο -ή ακόμη και το πλειοψηφικό- μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου το ιταλικό δημόσιο. Σε μια σειρά μέτρων που έχει ανακοινώσει έως τώρα η νέα ιταλική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει την μείωση μέχρι και 12% των ετήσιων απολαβών των αποκαλούμενων «σούπερ μάνατζερ» του κρατικού μηχανισμού.

    Ο διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών Σιδηροδρόμων Μάουρο Μορέτι όμως δήλωσε ότι θεωρεί άδικη την απόφαση αυτή, διότι όπως υποστήριξε «η αποστολή και το επάγγελμα των μάνατζερ είναι διαφορετικό από εκείνο των πολιτικών, όπως διαφορετικοί είναι και οι στόχοι, οι υποχρεώσεις και οι απολαβές» τους.

    Ο Ματέο Ρέντσι με παρέμβασή του μέσω του Διαδικτύου, σημείωσε πως «πρόκειται για θέμα βασικής σημασίας, που αφορά την κοινωνική ισότητα. Θα εφαρμόσουμε το μέτρο για την μείωση των μισθών των διευθυνόντων συμβούλων. . . αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η στήριξη και η επιδοκιμασία των ιταλικών οικογενειών».

    [06] Στην Κριμαία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

    Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου βρίσκεται στην Κριμαία για να επιθεωρήσει κυρίως τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο υπουργός είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης που μεταβαίνει στην ουκρανική χερσόνησο μετά την ένωσή της με τη Ρωσία.

    [07] Μπ. Ομπάμα: Ουάσινγκτον και Ευρώπη ενωμένες για να επιβάλουν στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών της

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι «ενωμένες» για να επιβάλουν το «τίμημα» στη Ρωσία μετά την επέμβασή της στην Ουκρανία, κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής του στην Ολλανδία. «Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι ενωμένες για να στηρίξουν την ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς. Είμαστε ενωμένοι για να επιβάλουμε στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών στις οποίες προέβη μέχρι τώρα, δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στο Άμστερνταμ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στην Ολλανδία για μία σειρά διεθνών συναντήσεων κορυφής, μία από τις οποίες, η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 7, θα είναι αφιερωμένη στην κρίση στην Ουκρανία. Η Ολλανδία είναι ο πρώτος από τους τέσσερις σταθμούς της περιοδείας του αμερικανού προέδρου, που θα επισκεφτεί στη συνέχεια τις Βρυξέλλες, τη Ρώμη και το Ριάντ.

    [08] «Ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία ενός ανθρώπου που μάχεται για τα όνειρά του» λέει ο Ζαλίλ Λεσπέρ

    Μετά το «24Mesures» και το « Des vents contraires», ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζαλίλ Λεσπέρ καταπιάνεται με ένα είδωλο της μόδας και μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Γαλλίας, των δεκαετιών '60 και '70, τον Ιβ Σεν Λοράν. Η ταινία που φέρει το όνομα του σπουδαίου σχεδιαστή και έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, με εισπράξεις πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ, έκανε την ελληνική της πρεμιέρα μαζί με την έναρξη του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία του σκηνοθέτη.

    «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλές πίστες, όμως από την αρχή ήξερα ότι ήθελα να διηγηθώ μία ιστορία αγάπης, να κάνω γυρίσματα στο Παρίσι, το οποίο λατρεύω, και να αφηγηθώ την ιστορία ενός ανθρώπου που μάχεται για τα όνειρά του» λέει ο Ζαλίλ Λεσπέρ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το «Yves Saint Laurent» το οποίο αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 12:30:25 UTC