Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Επιτυχής η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ήσσονος σημασίας οι διεκδικήσεις των φαρμακοποιών»
  • [02] «Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία»
  • [03] Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την τράπεζα Πειραιώς
  • [04] Ένας στους πέντε Πορτογάλους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

  • [01] «Επιτυχής η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ήσσονος σημασίας οι διεκδικήσεις των φαρμακοποιών»

    Την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει στον χώρο των φαρμακοποιών η λογική και η ψυχραιμία, εκφράζει το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Τετάρτη.

    Η κυβέρνηση, αναφέρει το υπουργείο, προχώρησε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών, με κύριο μέλημα την ανάπτυξη της οικονομίας διαμέσου της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της μη πλήρους απορρυθμίσεως της εν λόγω αγοράς. «Παρά την αδιαμφισβήτητα επιτυχή εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΠΦΣ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, «διεκδικώντας τη μη εφαρμογή ρυθμίσεων ήσσονος σημασίας», οι οποίες ωστόσο, όπως σημειώνει, θα διευκολύνουν την είσοδο νέων φαρμακοποιών στον χώρο και θα εξυπηρετήσουν τη σύσταση συνεταιρισμών μεταξύ φαρμακοποιών, κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα προκειμένου ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην κρίση.

    [02] «Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία»

    Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ελληνικές και στις πορτογαλικές αγορές, καθώς οι προοπτικές για τις χώρες αυτές βελτιώνονται, ενώ οι εναλλακτικές επιλογές τους μοιάζουν να ενέχουν μεγαλύτερο κόστος ή αυξανόμενο κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

    Οι πορτογαλικές και ελληνικές μετοχές και τα κρατικά ομόλογα των δυο χωρών έχουν τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη το 2014 και τα ταμεία που έχουν επενδύσει σε αυτούς τους τίτλους καταγράφουν μεγάλα κέρδη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Thomson Reuters. Οι επενδυτές λένε ότι καθοδηγούνται από την βελτίωση των οικονομιών των δύο κρατών, η οποία δίνει νέα ώθηση στην αρχική ανάκαμψη που προκλήθηκε από τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το 2012 να σώσει το ευρώ.

    Οι δυνητικές εναλλακτικές επενδύσεις είναι λιγότερο ελκυστικές. Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας και οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν σύννεφα στις προοπτικές αναδυόμενων αγορών που προσφέρουν αντίστοιχες αποδόσεις, ενώ το ράλι των τιμών τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει συρρικνώσει τις αποδόσεις των ομολόγων σε άλλες αγορές της Ευρωζώνης. «Δεν είναι τόσο ένα ράλι που καθοδηγείται από τα επιτόκια, αλλά πολύ περισσότερο μία διαρθρωτική μετακίνηση και μία αίσθηση ότι η κρίση του ευρώ είναι πίσω μας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας AXA Investment Managers.

    [03] Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την τράπεζα Πειραιώς

    Το άνοιγμα του διεθνούς βιβλίου προσφορών για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, σε συνέχεια της από 6 Μαρτίου 2014 ανακοίνωσής της σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, η τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα ζητήσει από την προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των μετόχων της 28ης Μαρτίου 2014 να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τους ειδικότερους ορούς. Επίσης θα εισηγηθεί προς την ΕΓΣ ένα συνολικό ποσό κεφαλαίων προς άντληση, ύψους έως 1,75 δισ. ευρώ.

    Από την πλευρά της, η Alpha Bank ανακοίνωσε την προσφορά νέων κοινών μετοχών, ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως.

    Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με υψηλής ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 940 εκατομμυρίων ευρώ.

    [04] Ένας στους πέντε Πορτογάλους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

    Σχεδόν ο ένας στους πέντε Πορτογάλους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.904 ευρώ, δηλαδή λιγότερα από 409 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την πορτογαλική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (Ine).

    Εξαιτίας της κρίσης, το ποσοστό της φτώχειας αυξήθηκε το 2012 και έφτασε το 18,7% έναντι του 17,9% που ήταν το 2009. Σύμφωνα με το Ine πρόκειται «για το πιο αυξημένο ποσοστό από το 2005».

    Αν αφαιρεθούν τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, οικογένειας, συντάξεις), το ποσοστό ανέρχεται στο 46,9%, έναντι 43,4% το 2009.

    Η φτώχεια πλήττει κυρίως τις οικογένειες με πολλά παιδιά, τους άνεργους και τους νέους κάτω των 18 ετών, διευκρινίζεται στην έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 20:30:22 UTC