Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «"Όχι" σε φυλακές υψίστης ασφαλείας» λέει η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων»
  • [02] Μπ. Ομπάμα: Παραμένει ισχυρή η φιλία ΗΠΑ-Ελλάδας
  • [03] Σύνοδος Κορυφής της G7 τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες

  • [01] «"Όχι" σε φυλακές υψίστης ασφαλείας» λέει η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων»

    Ένταση επικράτησε τις απογευματινές ώρες σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας με τους κρατούμενους να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

    Οι κρατούμενοι προχώρησαν σε στάσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού, της Κέρκυρας και του Δομοκού, με την κατάσταση όμως να εξομαλύνεται γρήγορα, ενώ προχώρησαν και στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

    Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» αφού εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο αναφέρει ότι «θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να μην περάσει ο νόμος-έκτρωμα».

    [02] Μπ. Ομπάμα: Παραμένει ισχυρή η φιλία ΗΠΑ-Ελλάδας

    Η ελληνοαμερικανική φιλία «παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε» τονίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στη φετινή διακήρυξή του για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

    Με θερμά λόγια για την Ελλάδα, την οποία θεωρεί «πολύτιμη σύμμαχο», ο Αμερικανός ηγέτης υπογραμμίζει τη «συνεχή υποστήριξη» των ΗΠΑ προς τον Ελληνικό λαό.

    «Σχεδόν δύο αιώνες πριν, ο Ελληνικός λαός διεκδίκησε την ανεξαρτησία του και ξεκίνησε ένα μακρύ αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη γενέτειρά της», αναφέρει στην αρχή της διακήρυξης ο πρόεδρος Ομπάμα, σημειώνοντας ότι «Ελληνοαμερικανοί διέσχισαν ωκεανούς για να πολεμήσουν για την ελευθερία της πατρίδας των προγόνων τους και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και στο ψυχρό πόλεμο, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στάθηκαν δίπλα δίπλα. Την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τιμούμε τις βαθιές συνδέσεις μεταξύ των δύο εθνών μας και γιορτάζουμε τα δημοκρατικά ιδεώδη στην καρδιά της κοινής ιστορίας μας».

    [03] Σύνοδος Κορυφής της G7 τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη συμφώνησαν στη διεξαγωγή μιας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως ανέφερε γαλλική διπλωματική πηγή.

    Η διεξαγωγή αυτής της έκτακτης συνόδου ορίστηκε σε αντικατάσταση της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής της G8 στο Σότσι της Ρωσίας. «Η G8 αντιπροσωπεύει ένα ορισμένο σύστημα αξιών, και αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία δεν μπορεί να λάβει μέρος» ανέφερε η πηγή αυτή.

    Η ίδια διπλωματική πηγή σημείωσε ότι η G7 δεν αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας, αλλά την αντικατάσταση της συνόδου κορυφής της G8 του 2014, που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Σότσι, ένα θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας τον προσεχή Ιούνιο, με μια σύνοδο της G7 στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 22:30:24 UTC