Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλυπητήρια Χ. Αθανασίου για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου
  • [02] Υψηλές προσφορές κεφαλαίων για Πειραιώς και Alpha Bank
  • [03] Ανησυχία Ομπάμα για περαιτέρω διείσδυση της Μόσχας στην Ουκρανία

  • [01] Συλλυπητήρια Χ. Αθανασίου για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια, για την δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος.

    Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».

    [02] Υψηλές προσφορές κεφαλαίων για Πειραιώς και Alpha Bank

    Έκλεισε με επιτυχία, αργά το απόγευμα, το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.Σύμφωνα με επίσημες πηγές της Τράπεζας, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, γεγονός που συνεπάγεται ότι προσφέρθηκαν περισσότερα κεφάλαια από αυτά που ζητήθηκαν. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο πρωί, για το σύνολο των κεφαλαίων καθώς και για την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι πράξεις.

    Εκτός από το τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για επενδυτές, εκτός Ελλάδας, αναμένεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα απευθυνθεί και σε επενδυτές στην Ελλάδα με δημόσια προσφορά, με την επιφύλαξη της λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών.

    Επίσης, σημαντικό ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών της Alpha Bank στην τιμή των 0,65 ευρώ ανά μετοχή, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που υποβλήθηκαν κυμάνθηκαν στα 2,5 δισ. περίπου.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Alpha Bank, σε ανακοίνωση της, στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας πλήρως εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank, που η τελευταία προτίθεται -μετά κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως- να διαθέσει, συνολικού ύψους αντλουμένων κεφαλαίων 1,2 δισ. ευρώ γνωστοποιείται ότι, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των 0,65 ευρώ, ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών έγινε προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος.

    [03] Ανησυχία Ομπάμα για περαιτέρω διείσδυση της Μόσχας στην Ουκρανία

    "Η Ρωσία είναι μια περιφερειακή δύναμη που φέρνει σε δύσκολη θέση τους γείτονές της όχι εξαιτίας της ισχύος αλλά λόγω της αδυναμίας της" είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ουκρανική κρίση και την προσάρτηση της Κριμαίας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία δεν είναι η υπ' αριθμόν 1 απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ανησυχεί περισσότερο για την πιθανότητα να πυροδοτηθεί κάποιο πυρηνικό όπλο στο Μανχάταν. Ωστόσο, είπε ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο περαιτέρω διείσδυσης της Μόσχας στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι προτιμά να λυθεί το πρόβλημα μέσω της διπλωματίας.

    Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους του να υπονοήσει ότι υπάρχει μια απλή λύση στο θέμα της Κριμαίας. Υπογράμμισε όμως ότι η ενσωμάτωση της χερσονήσου στη Ρωσία δεν είναι "τελειωμένη υπόθεση" δεδομένου ότι δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

    Η σύγκριση της Κριμαίας με την περίπτωση του Κοσόβου, την οποία προβάλει η Μόσχα για να δικαιολογήσει το δημοψήφισμα και την προσάρτηση της περιοχής, "δεν έχει νόημα", τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 March 2014 - 18:30:26 UTC